Az ÚJ NŐ, akárcsak elődje a NŐ, a Szlovákiában élő magyar nők egyetlen havilapja. Az ÚJ NŐ az egyik legpatinásabb szlovákiai magyar lap, amely 70 éves tradícióval rendelkezik.

Ezen idő alatt a legolvasottabb és legnyitottabb lapja volt kisebbségünknek, több mint 30 ezer előfizetővel. A szlovákiai magyar újságíró társadalom színe-java itt nevelődött vagy a munkatársa volt.

A NŐ 1990 decemberében nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis az addigi szlovák kiadó, a Živena, könnyű szívvel lemondott a lap kiadásáról. Indokul azt hozta fel, hogy a lap ráfizetéses, és a magyar lapokat adják ki a magyar kiadók. A lap sokáig nem talált olyan partnerre, amely a kiadással kapcsolatos feladatokat (nyomda, terjesztés, menedzselés) érdemben felvállalta volna.

A lap kiadását végül a LOAR Kft. vette át 1994-ben, és azóta is felelősségteljesen látja el feladatát.

A LOAR Kft. kiadásában jegyzett ÚJ NŐ havilap büszke tradícióira, és teljes egészében felvállalja a nő és család érdekvédelmét. Kampányaiban síkra száll a nők alapvető jogaiért a közéletben, a munkahelyen és a társadalomban, amelyek rögzítik a nők hátrányos helyzetét. Foglalkozunk a társadalmi igazságtalanságokkal, az olyan ügyekkel, mikor a szabadság csorbát szenved. Írunk a családok helyzetéről, az egészségügyről, kiemelt témáink közé tartoznak a nemzetiségi élet és iskolaügy eseményei és gondjai.

A női öntudat és büszkeség formálása mellett természetesen írunk a nők álmairól is, könnyítünk a mindennapi gondjainkon, hagyjuk őket álmodozni, hogy elfeledjék a napi bevásárlás, főzés egyhangúságát.

Rávesszük őket, hogy kicsit többet törődjenek önmagukkal, szépségükkel, mindazokkal a dolgokkal, amelyek ezidáig oly kevéssé voltak fontosak.

Segítjük a nőket, hogy megőrizzék szépségüket, frissességüket, kedvességüket és vidámságukat. Gondolunk a szerelmes nőre, a szeszélyes nőre, az érzelmes nőre. Olyan nőknek írjuk a lapunkat, akik nemcsak öntudatosak, magabiztosak, hanem stílusuk, kifinomult érzékük és kitűnő ösztönük is van. Izgalmas írásaink, hasznos tanácsaink sok magyar családot támogatnak és ösztönöznek egy jobb, tartalmasabb élet kialakítására.

"Kell egy nap, mikor szívből tudunk örülni egymásnak. Kell egy nap, mikor szívből tudunk örülni az Új Nőnek."
VIDEÓ ITT:

Új Nő csapata
Cookies