Az 5 órai tea az Új Nővel című videósorozatunk legérdekesebb témáit válogattuk össze Önnek!

Ossza meg kedvenc felvételeit másokkal is!

5-orai-tea-osszeallitas.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – MIÉRT „ÍRJÁK LE” MAGUKAT SOKAN EGY BIZONYOS ÉLETKOR FELETT?

"Életbátorság" – ez a szó jut eszünkbe azokról az emberekről, akik mernek a biztosból a bizonytalanba lépni, a saját álmaik érdekében nagy döntéseket hozni. Morvay Nelli a komáromi Csillagerőd mosolygós arca: közönségkapcsolati menedzser. Kétszer is pályát módosított, miután gyermekei kirepültek a fészekből. Harkányban volt idegenvezető, majd szállodát menedzselt.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Milyen jellembeli tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy az ember merjen lépni?  Miért „írják le” magukat sokan egy bizonyos életkor felett, s nem mernek új dolgokba – akár tanulmányba, karrierbe stb. – belekezdeni?  Ilyesmiket kérdeztünk tőle.

Morvay Nellivel az Új Nő magazin újságírója, Olláry Ildikó beszélget. Tartsatok velünk!

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – HOL RONTJUK EL? A MÉDIA HATÁSA AZ EMBEREKRE

Videósorozatunk vendége: Mátyus Zoltán pszichoterapeuta. Beszélgetésünk fő témája az emberek egyik nagy problémája, a média negatív hatása a létezésünkre, a lelkünkre, az egészségi és mentális állapotunkra. Mi formál mit? A közönség igénye a médiát, vagy a média a közönség igényét? Mennyire jellemző, hogy az emberek szoronganak a közösségi média miatt? 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Mennyire egészséges az, hogy ezeken a platformokon szinte 0-24-ben elérhetőek vagyunk? A közösségi médiában bemutatott „tökéletes életek és testek” minden felhasználóra hatnak? Mennyire veszélyes a közösségi média az önértékelési zavarokkal küzdő, esetleg testképzavaros embereknek? Normális az, ha például másokhoz hasonlítgatjuk magunkat? 

Mátyus Zoltánnal az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – AZ ÉTKEZÉS MŰVÉSZETE

Vendégünk Czucz Péter mesterséf, kinek szakmája a hobbija, igazi elkötelezett szakács, rajong a csúcsgasztronómiáért és a fine diningért. Szerinte, ha valaki szereti a munkáját, akkor nincsen lehetetlen. Péterrel a fine diningról, a regionalitásról, a kreativitásról, az étkezési szokásokról és a kultúráról beszélgetünk.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Tartsatok velünk a beszélgetést követően is, ugyanis a videó második felében ínycsiklandó finomságot készítünk.

Péterrel az Új Nő újságírója, Szalai Réka beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – TÁNC, PARKETT, CSILLOGÁS…

Mindazok, akik látták gyerekként Csorba Mátét (24, Nemesócsa) táncolni, sejtették: sokat ad majd a világnak a mozdulatain keresztül. Így is lett, hiszen Máté olyan magaslatokig jutott a tánc révén, ami a legjobbak között is csak keveseknek sikerül. De vajon milyen a táncosok élete, a csillogó ruhák, a táncos cipők és mi van a rivaldafény mögött? – beszélgetésünk során erről kérdeztük őt.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Fusion, mint fúzió! A Fusion Dance Team-et Lükö Zsolt, bodrogközi származású táncművész és edző alapította. „Fúzió, mert a tánc nem csak lépések sorozata, hanem sok-sok érték összefonódása a mozdulatokon keresztül. Erre próbájuk a diákjainkat is rávezetni!” – árulja el Máté, a klub alapító tagja és tánctanára.

Mátéval az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget. Tartsatok velünk!

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – „ÉN A JÓZAN ÉSZBEN HISZEK!” BESZÉLGETÉS TÓTH KÁROLY SZÍNMŰVÉSSZEL

Videósorozatunkat idén újra a Gombaszögi Nyári Táborba költöztettük! Vendégünkként köszönthettük Tóth Károly színművészt, akivel a szakma kulisszáiról, a karrierépítés kihívásairól és a magyar–szlovák művészberkek közti különbségekről beszélgettünk.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

A bodrogközi származású fiatal tehetség jelenleg minden színész álmát éli: színházban játszik, sorozatokban és showműsorokban szerepel, szinkronizál. Szabadúszóként főként Budapest és Pozsony között ingázik: legutóbb olyan nagy sikerű sorozatokban láthattuk őt, mint a Markíza televízión futó Dunaj, illetve Druhá šanca, de feltűnt a Sztárban Sztár szlovák verziójában (Tvoja tvár znie povedome) is.

Hiába versengenek érte Magyarország és Szlovákia legfelkapottabb produkciói, Károly mégis Felvidéken érzi magát a legjobban: „Itthon játszom a legszívesebben! Talán, mert ide tartozom, s ugyanúgy működöm, mint az itteniek” – mondja a Komáromi Jókai Színház egykori színésze.

Tóth Károllyal az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – M. KISS MÁRTI, A CSALLÓKÖZ SZERELMESE

A sokat mosolygó M. Kiss Márti szlovákiai magyar képzőművész, szereti az embereket és a gyerekeket – valamint nagyon szereti a családját. Hatalmas képeket fest, háromszor négymétereseket, mert mindent a valódi méretében örökít meg. Márti a Csallóköz szerelmesének vallja magát. A képeiről a nagybetűs természet jut eszünkbe, mert még az alakokon is átfut a fák sziluettje.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

A festő a természet szépségeit festi meg: a fű zöldjét, a tavaszi erdő harsányságát és a színektől átitatott levegőt. Aki ilyet fest, sokat nézi a tájat, a mezőt, az eget és a tájban az embereket. Márti Patonyréten nőtt fel a nagyszülőknél, s nap mint nap csodálhatta mindezt a szépséget. Mást lát meg egy tájban a laikus is, a festő is. S a festő, mivel művész, a természeti szépből ki tudja ragadni a művészi szépet, a benne rejlő új formákat és ismeretlen színeket. Ez a titkos szépség számunkra, laikusok számára, akik a képet csodáljuk, eddig rejtve maradt.

Hogyan válhat valakiből festőművész? Honnan inspirálódik egy festő? Milyen kapcsolat fűzi művészetét a családjához? – ezeket kérdeztük tőle.

Mártival az Új Nő újságírója, Kórósi Lilla beszélget. Tartsatok velünk!

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – „A CSALLÓKÖZBEN IS KIS PALÓCOKAT NEVELEK” – BESZÉLGETÉS LABODA RÓBERTTEL

"Szinte libabőrözve gondolok vissza azokra az irodalmi estekre, melyeken kedvenc slammereink a pódiumra álltak, s egymás után rakták le elénk a szívüket. A mi nyelvünkön szóltak, a mi problémáinkról meséltek. Talán nem túlzás, ha azt mondom: sok fiatal köszönheti a műfajnak, hogy versszerető ember vált belőle."

Robi, azaz Laboda Róbert (Komárom) előadását mindig különleges ováció fogadta. Közönsége ugyanis jól tudta: bármilyen szöveget is hozzon aznap, az ütni fog. Aztán rendszerint kiállt, belekezdett gyönyörű, palóc tájszólásán, s a nézőtér szinte hipnózisba esve hallgatta.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Az 5órai tea epizódjában Laboda Róbert költővel, pedagógussal, műsorvezetővel; a slam poetry hazai úttörőjével a palóc identitásról és a kultúráról beszélgettünk. Majd abba is készségesen beavatott bennünket, hogy miért döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a közösségi médiát.

Laboda Róberttel az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – HOGYAN HAT AZ ÖLTÖZKÖDÉS AZ ÖNBIZALMUNKRA?

Külső megjelenésünk nagy hatással van a lelkiállapotunkra. Sokszor érezzük úgy, hogy egyes ruhák ,,elveszik’’ az önbizalmunkat, míg mások erővel töltenek fel minket. Nagy Finta Adrianna stílustanácsadóval többek között arról beszélgettünk, hogy kinek milyen ruhadarabok állnak jól, és hogyan alakítsuk ki a saját gardróbunkat.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Mivel foglalkozik egy stílustanácsadó? Milyen az ideális gardróbrendezés? Tanulható-e egyáltalán a stílus? – ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Adriannával az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – KELL A PÚDER A NŐNEK!

Rencés Kovács Juli vörös hajával és sugárzó mosolyával csupa-csupa élet! Igazi nő, akiben minden ott van: szépség, erő, intelligencia, vakmerőség. Műhelyét három fiúgyermek mellett működteti. Olyan ruhákat tervez, amelyekért néha a lelkünket is eladnánk, csak hogy viselhessük őket... Julival, a Love Colors márka tulajdonosával és tervezőjével beszélgettünk a mindennapi divatról, fenntarthatóságról, na meg az Új Nő x Love Colors kapszulakollekciójáról.

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

"Az utcai divattal az a legnagyobb problémám, hogy nem elég feminin. A fiatal lányok nem használják ki azt, hogy szépek és gyönyörűek – sokkal csinosabban is öltözködhetnének! A mainstreamet, a fősodort követik, de háttérbe szorul az egyedi megjelenés. Az idősebbek pedig bátortalanok, nem mernek színesek lenni. „Amikor fiatal voltam, nekem is volt ilyen ruhám!” – mondják sokszor a showroomban. S most miért nincs? Az érettebb hölgyeket arra biztatnám, hogy bátran hordjanak mintásat, színeset! Általánosságban pedig azt tanácsolnám, hogy a saját stílusunkat próbáljuk megkeresni. Vásároljunk okosan, s ne üljünk fel a trendeknek!

Julival (Vágkirályfa) az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

5 ÓRAI TEA AZ ÚJ NŐVEL – BESZÉLGETÉS DR. TKACSIK MÁRTÁVAL: ÉTELÜNK AZ ÉLETÜNK! I.

Az Új Nő csapatával Budajenőn jártunk a Patikakertben, ahol a felvidéki származású dr. Tkacsik Márta, elméleti matematikus és táplálkozáskutató fogadott bennünket. Hallgassátok, szeressétek!

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ:
↓↓↓

Beszélgetésünk fő témája a nyugati civilizáció egyik nagy problémája, a minőségi éhezés, emellett egy biogazdálkodás mindennapjaiba is beleláthattunk. Sőt, azt is megtudtuk Mártától, miként jutott el egy királyhelmeci kislány oda, hogy Kassán neki legyen elsőként ímélcíme.

Dr. Tkacsik Mártával az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies