Nyakunkon az ősz, az időjárás meg egyre hisztisebb. Egyik nap beborul, és minden szürkévé változik, a másik nap pedig ismét kisüt a nap. A nyári melegre még egy csöppet várnunk kell, de a komor időjárás ellenére azért még nem kell nyafogós zombikká változnunk.

Az ősz gyönyörű, és rengeteg szépséget tartogat a számunkra. Mutatjuk, milyen programokat érdemes betervezni most, ősszel – egyedül vagy akár családdal együtt is – ahhoz, hogy teljes szívvel és lélekkel meg tudjuk élni ezt a színpompás évszakot. 

oszi-program-kezdo.jpg

Séta

Egy igazi őszi séta teljesen feltölti az embert. Ha nincs a közelben egy szép park vagy erdő, ne sajnáld rá a hétvégédet, ülj kocsiba, keress egy jó kis túrára alkalmas vidéket, menj, túrázz, és töltődj fel energiával! A friss levegő, a színes falevelek és vicces kis gubacsok garantáltan jókedvre derítenek majd. Ráadásul ez a turbékoló pároknak is igazán kiváló, romantikus program lehet.

A nagy séták és természetjárás alkalmával szedj nagy és színes faleveleket otthoni dekornak. Valamint az ősz tökéletes a sárkányeregetésre, csak arra ügyeljünk, hogy ne a legnagyobb szélviharban akarjunk sárkányt röptetni.

Különleges tea és egy izgalmas könyv

A legjobb kombináció! Munka után ne mindig azzal fáraszd magad, hogy mit kell még otthon megcsinálni: főzni, takarítani, mosni, vasalni... Legyenek olyan estéid, amikor lehuppansz a kanapéra egy bögre finom teával a kezedben, és nekifogsz olvasni. Válogass csodatévő teáink közül, mellé pedig ajánljuk Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezését, melyet most már az könyvesüzletek polcain is megtalálsz, A bilincs a szabadság legyen címmel.

Töklámpás

Nincs is jobb annál, mint amikor összegyűlnek az emberek, és közös tevékenységgel ütik el az időt! Egy szuper őszi program lehet például a csoportos töklámpásfaragás. Szervezzetek töklámpásfaragó délutánt barátnőiddel! Igyatok finom puncsot, és beszélgessetek, miközben mindegyikőtök szorgosan faragja és vájja a csodás és egyedi kis lámpásokat! Ha mégsem szeretnél ilyen vicces dekor elkészítésével bajlódni, ajánljuk figyelmedbe a szuper őszi díszeket és lakáskiegészítőket falevélből, ágakból és gubacsokból. Alkoss! Az mindig jó tesz a léleknek.

hirlevel_web_banner_2_217.jpg

Mozi, popcorn, szerelem

Ha jön a hideg, irány a mozi! Vagy ha nem szeretsz moziba járni, akkor válassz ki egy izgalmas és vicces DVD-t, és nézzetek meg pároddal együtt egy jópofa vígjátékot. Ha szingli vagy, akkor is irány a mozi, persze a randipartnereddel együtt! A filmnézés után ugyanis elég sok dolog kiderülhet a másikról: hogyan gondolkozik, milyen az ízlése filmek, látvány, történetek terén? Ha nem bírtok megegyezni filmek terén a pároddal, kötelező két randinapot tartani egymás után, amikor egyszer az akciót, másszor pedig a romantikus vígjátékot nézitek.

Egy új recept

A szezonális étkezést követve itt az idő új recepteket is kipróbálni. Válassz egyszerű elkészítésű finomságot, amit eddig még sosem próbáltál ki, és láss hozzá! Nem kell sokáig a konyhában robotolnod, ugyanis az őszi estékre a sütőtökrémleves pirított tökmaggal igazán ínycsiklandó kulináris finomság! (A receptet pedig megtalálod az Új Nő októberi számában!) Jó étvágyat!

Derzsi Bernadett