dec 25, 2020
Ott, ahol a tánc és a mese az úr
Vannak dalok, amelyeket ha nem hallgathatnak meg a gyerekek, akkor nem szór fényt a csillagszóró, nem ízlik a kalács, s a gyerekek nem hallják meg a karácsony igazi üzenetét. Szükség van a karácsonyi műsorokra, ezek azonban idén elmaradtak.
Ott, ahol a tánc és a mese az úr
dec 16, 2020
Karácsony Európában
A karácsony mindannyiunknak mást jelent, másképp éljük meg. Amilyen egyedi a világ, olyan színes az ünneplés is. Járjuk körbe Európa országait, s nézzük meg, hogy zajlik máshol a karácsonyi készülődés!
Karácsony Európában
dec 13, 2020
Egzotikus karácsonyok
Amilyen egyedi a világ, olyan színes az ünneplés is. Most a messzi keleti országokra vetjük szemeinket, majd körutazásunk végén betekintünk Franciaországba is. Hogyan ünnepelnek Ázsia országaiban, s mi jellemző a romantikus és kifinomult franciákra?
Egzotikus karácsonyok
dec 6, 2020
Izgatottan várakozva
Karácsonykor a keresztény világ a kis Jézus születésére emlékezik, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét tartják ekkor. A karácsony mindannyiunknak mást jelent, másképp éljük meg. Amilyen egyedi a világ, olyan színes az ünneplés is.
Izgatottan várakozva
dec 1, 2020
Mesél a világ
Mit szólnának hozzá, ha képzeletben körberepülnénk a Földet, mint Télapó a szánján, közben betérnénk egy-egy országba, hogy meglessük, miként ünneplik a karácsonyt? Világszerte emberek milliói tartják az egyik legfontosabb ünnepüknek a karácsonyt, az azt megelőző adventi várakozást, a készülődés időszakát.
Mesél a világ