Az adventtel legalizáljuk azt, hogy jók vagyunk. Adventben nem restelkedünk miatta! Mert ma mindenütt azt halljuk, hogy „minek jónak lenni a mai világban”.

Legyenek jók a balekok! Ezt csak az advent semlegesíti, mert ilyenkor igazoltan lehetünk jók egymáshoz.

hangolodjunk-adventre-dekorral-kezdo.jpg

1. A lépcsőfeljáró tökéletes „kiállítóhely“ a képeslapok számára. A karácsonyi lapok együtt hatásosabbak, mint külön-külön szétszórva a szobában.

2. Vegyünk különböző hosszúságú, közepesen széles szalagdarabokat, majd egyik végükre kössünk üveggömböket vagy kristályüveget nehezékként, majd húzzuk át a szalagokat a lapokon, és rögzítsük őket ragasztóval. Végül kössük a szalagot a lépcsőkorlát aljára.

3. Aki már ráunt a hagyományos pirosra, annak ajánljuk a „modern színes“ díszítést. Bár tészta az alapanyaguk, ezeket a kis töltött linzereket gyertyatartónak készítettük. Ha többet helyezünk el belőlük az asztalra, és meggyújtjuk a színes gyertyákat, elbűvölő díszt kapunk.

Az angolszász gyerekeknek különösen izgalmas arra ébredniük, hogy ajándékokkal teli zoknit találnak az ágy végén. Ők valóban hisznek abban, hogy a Mikulás ebbe potyogtatja az ajándékokat.

4. A zoknikat mi inkább csak díszítésre használjuk: a képen látható zoknik bájos díszei lehetnek a konyhapolcnak. Egyszerű sablonra, csinos anyagdarabokra van szükség az elkészítésükhöz.

5. Luther Márton, a reformáció nagy alakja állított először karácsonyfát. Sokáig külön fa járt a fiúknak és külön fa a lányoknak. A téli éj csillagainak párjaként pedig számtalan gyertyát gyújtottak meg rajta. A szokás eredetét egy pogány (germán) hiedelemben kell keresni: sokáig hitték, hogy a téli napfordulókor a démonok kiszabadulnak, és összevissza csatangolnak. Az embert csak az védheti meg tőlük, ha az élet örökzöldje, a fenyő alá húzódik.

6. Ha ajándékutalványt, színházjegyet, fitneszbérletet vagy akár bankót ajándékozunk, megéri szépen felöltöztetni. Vásároljunk színes borítékot, majd díszítsük papírkivágásokkal, flitterekkel, tollakkal és csillámokkal. Mi lehetne kedvesebb ajándék egy ehető címkénél? A mézeskalács szívekre mázzal írjuk fel a neveket, majd vidám masnikkal kössük körbe az ajándékot.

minden_reggel_ujno.sk.png

Schnelzer Z.

Cookies