Kis kirándulásra invitáljuk Önöket, mégpedig a bécsi adventi vásárba! Bécs advent idején felejthetetlen élményeket nyújt a látogatóknak. November közepétől minden az ünnepekről szól, a varázslatos vásároktól kezdve a hangversenyekig. A város legszebb terei ilyenkor csodálatos karácsonyi vásárterekké alakulnak át

Bécs különleges karácsonyi pompába öltözik, és a városban tett séták segítenek kiszakadni az otthoni dolgos hétköznapokból. A különlegesen díszített épületek között sétálva úgy érezhetjük, hogy megállt az idő. Puncs, forralt bor és egyéb karácsonyi finomságok illata lengi be a tereket.

shu-austria-vienna-christmas-market-117533932-1440x823.jpeg

Sisi múzeum

Szép és ünnepelt császárnőként Erzsébet már régóta kultuszfigurává vált. A Hofburg császári lakosztályában található Sisi Múzeum szembesíti a mítoszt a valósággal. A Sisi Museum Erzsébet eredeti lakókörnyezetében, autentikusan mutatja be a híres császárnő életét és betekintést kínál a jól ismert közhelyek mögé. A kiállítás középpontjában Erzsébet magánélete áll, az udvari ceremóniák elleni lázadása és a szépségkultuszba, soványságmániába, sportteljesítmények hajszolásába, valamint a szerelmi költészetbe való menekvése. A Bajorországban töltött gondtalan gyermekévektől az osztrák császárral való meglepetésszerű eljegyzésen át az 1898-ban bekövetkezett genfi merényletig végigköveti a múzeum a legendás császárnő nyughatatlan életét.

large.jpeg

A gótikus építészet remeke

Bécs jelképe, a világ legszebb gótikus templomai közé tartozó Szent István-székesegyház (Stephansdom), a történelmi belváros kanyargós utcáinak geometriai metszéspontjában magasodik. Turisták ezreit vonzza naponta, hogy megcsodálják a gótikus építészet grandiózus remekművét. A városképet uraló 137 méter magas csipkés torony uralja a városképet, a templom belseje pedig rengeteg értékes középkori emléket tartogat a látogatónak.

1-christmas-1024x683.jpeg

Különleges Pillangókert

A belváros szívében, a kastélykert szecessziós pálmaházában található a Pillangókert, a Schmetterlinghaus. A múlt század fordulója táján épült, a Hofburg palota részét képező Jugendstil üvegház buja, trópusi tájat idéző hangulattal és csobogó vízesésekkel teli párás falai között megismerkedhetünk a ház lakóival, a pillangókkal.

nevtelen_terv-167.png

A közös sétánkat követően szabad program keretében mindenkinek lehetősége lesz részt venni a nagy adventi forgatagban, amelynek fő helyszíne a Városháza előtti tér. A pompázó látványától percek alatt meghitt hangulatba kerülünk. A messze földön híres bécsi karácsonyi vásár idején, amely mára igazi tradícióvá vált, minden évben emberek milliói utaznak Bécsbe a világ minden tájáról. A Városháza tér mentén található Wiener Christkindlmarkt a legismertebb és legnagyobb karácsonyi vásár Bécsben, amely évente közel 3 millió látogatót vonz az osztrák fővárosba.

A szabad program alatt gyönyörködhetünk az adventi fényekbe öltözött Bécsben, majd az esti órákban hazaindulunk.

vienna-christmas-market-2-scaled_0.jpeg

Időpont: december 16. (péntek)

Részvételi díj: 35 euró

Idegenvezető: Brogyányi Mihály

Az ár tartalmazza:
- kényelmes busszal való utazást,

- magyar idegenvezetést.

Nem tartalmazza (szabadon választható, az idegenvezetőnk által ajánlott programok):
- a Lepkeházba való belépést 7 euró,

- Sisi múzeumba való belépést (Hofburg, magyar audioguide) 16 euró,

- Utasbiztosítást – 2 euró.

Jelentkezni lehet a következő elérhetőségeken: office [at] ujno.sk vagy +421 905 975 880.

Új Nő csapata
Cookies