Újra van egy nagy visszatérő: a bőrtápláló, -feszesítő emulziókkal töltött kapszula. A koreai készítmények divatja hozta magával, és hatalmas népszerűségnek örvend az egész világon.

ampulas-szepseg.jpg

Manapság egyre gyakrabban hangzik el: K-Beauty. Mit rejt ez az angol kifejezés? Egy koreai kozmetikai eljárást, amely jelenleg a legdivatosabb, leghatékonyabb szépségápolási mód. Nem Amerika, Franciaország vagy Olaszország határozza meg a legmodernebb trendet, hanem Dél-Korea.   

Apró adag, hatalmas eredmény
A koreai nők sok időt fordítanak szépségük ápolására. A „glass skin” kifejezés is Ázsiából származik, amit legpontosabban „porcelánbőr”-nek fordíthatnánk. A porcelánbőr tökéletesen tiszta, enyhén fénylő és hibátlan arcbőrt jelent. Ha tökéletesen hidratált bőrt akarunk látni, az ázsiai nők arcát kell megnéznünk. Az ázsiai nők rutinszerűen tíz lépésben ápolják az arcukat, és ehhez most egy tizenegyedik is társult: az ampullakúra.

Minden nő azonnal megszereti ezt az új módszert. Nemcsak praktikus – hiszen még utazáshoz is könnyű magunkkal vinni a kisméretű ampullákat –, hanem a hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően az eredmény teljesen biztos. 

A hatóanyag leggyakrabban kis üvegampullában található, ami első pillantásra talán nem egészen praktikus. Viszont az üveg higiénikus, mert a gyártó az ampullát ezer fokon fertőtleníti, így a benne levő folyadék abszolút csíramentes. A levegő ártani szokott a tiszta termékeknek, a hatóanyag veszít értékéből, mint például a közkedvelt fiatalító szérum, a hialuronsav. Ampullás kiszerelésben nemcsak hialuronsav, hanem számos más kozmetikum is kapható, például C-vitamin vagy retinol.
Az ampullában forgalomba hozott kozmetikum felhasználása egyszerű. Legelőször gondosan el kell távolítani az arcbőrről mindenfajta szennyeződést, majd éjszakára a szokásos arckrém helyett vigyük fel a bőrre az ampullában található bőrtápláló bombát. Ha az ampulla üvegből készült, akkor csomagoljuk be tiszta papír zsebkendőbe, utána óvatosan törjük le az ampulla fejrészét. A művelet nem veszélyes, de azért nem árt óvatosnak lenni.
Akkor se essünk kétségbe, ha nem kedveljük az üveget. A szérum sokféle kiszerelésben kapható, általánosan ismert az Elizabeth Arden márkájú rózsaszín retinolkapszula. Sok hollywoodi sztár, például a szép arcú Reese Whiterspoon is ezt használja.

teszt.jpg

Leteszteltük!
A fátyolmaszk a dél-koreai szépségrutin részekén híresült el. Egy szövetdarab van átitatva a hatóanyagokkal, melyek a felhelyezés után részben elpárolognak. Hatása kitűnő, sőt, csodálatos, utána boldog lesz az arcunk sok óráig. Persze nem árt tájékozódni a Krémmánia oldaláról, mert számtalan fajtája létezik. A legjobbak a Koreából érkezett egyhasználatosak.

–varga–

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata