A nők ma mindent megmutatnak magukból. Az örök eszménykép, a visszafogott nőiesség háttérbe szorult! Pedig ha bájos a mosoly, natúr a smink, fényes, egészséges a lokni, büszke a tartás, akkor szinte bármi felvehető! Mindenki ránk fog figyelni. A kifinomultság nem kor kérdése.

Hiszen riportalanyunk, Nagy Bianka még csak 26 éves, mégis ösztönösen tudja, mi áll jól neki. Alapdarabok, alapszínek, pici franciás íz – ennyi a mai eleganciarecept. Hinnénk, hogy Bianka három hónapja szült?

anyuka-kezdo.jpg

Kifinomult nőiesség

Modellünk, Nagy Bianka légies szépségével, kecses anyaságával teljes mértékben megfelel a kifinomultság kihívásának. Nagyon szeretnénk megmutatni a nőiesség ama arcát, melyből, sajnos, egyre kevesebb van. A teret eluralták az extrém szájú, testű, viselkedésű nők. A közösségi média ontja magából a túlsminkelt és alulöltözött, csábító pózokba merevedő lányokat.

Nem az a baj, hogy vannak (jó, hogy vannak, mert a világ pont attól szép, hogy sokszínű), hanem az, hogy sokan vannak, egyforma sablonnal készültek, s lassan már csak ők vannak. Pedig a Nő tud jobbat is. A szépség a kisugárzáson is múlik. Mert mi kell egy „mindenmentes” fekete trikóruhához? A rúzs valamely rózsás vagy éppen piros árnyalata – és biztató tekintet.

Az utolsó Új Nő Szépe szépségverseny győztese 2009-ben a gútai Nagy Bianka lett, aki akkor középiskolás volt. Bianka nyereménye többek között egy drága ékszerszett volt (Sheron), és egy egzotikus thaiföldi nyaralásra is elutazhatott édesanyjával.

Azóta már eltelt kis idő, pontosabban: 8 év. Ezalatt modellkedett kicsit egy pesti ügynökségnél, és körülnézett a világban. Egy folyami hajón dolgozott Budapest és Amszterdam között a párjával, Palival. Gyerekkoruk óta ismerik egymást: Pali az egész világot bejárta, és mégis Gútán találta meg a nagybetűs igazit a sudár Biankában. (Pali most is a vendéglátásban dolgozik étteremvezetőként, immár itthon.)

– Mindig is szerettem volna egy kistestvért – mondja Bianka. – Nem adatott meg, emiatt is szeretnék majd a kisfiam mellé még egy gyermeket. Nemrég fejeztük be az építkezést, és beköltöztünk az új házunkba. Most boldog anyuka vagyok. Divattervezést tanultam (szeretek rajzolni), ma is követem a trendeket. Szabadidőmben rajzolni szoktam – és főzni. A hétköznapjaim jó ideig még egy gondos anyuka hétköznapjai lesznek. Imádok aludni, szinte hobbiszerűen. Mióta a fiam megszületett, ennek egy időre vége. De nem bánom. 

hirlevel_web_banner_2_437.jpg

Bianka öltözködésében a klasszikus stílust követi

Sajátja az a bizonyos je ne sais quoi, amelyet minden nő irigyel a francia nőktől: minden erőlködés nélkül stílusosnak és szexinek lenni. Coco Chanel mindig azt mondta: mielőtt kilépsz az ajtón, vegyél le egy kiegészítőt. A kevesebb több! Mindig legyen nálad egy kis üvegcse: a parfümöd, ami alapján mindig megismernek.

A chaneles „kisfekete” balerinacipővel örökzöld darab, és mindenkinek illik. Nincs kényelmesebb és szebb lábbeli, mint a balerinacipő, egy sietős hétköznapon nem tudunk jobbat elképzelni. A sportcuccokat utcára felejtsük el: a kifinomult nő a sportcipőt merényletnek tartja a divat ellen. Nem mutat magából sokat, egy felsliccelt szoknya vagy kivillanó hát szexibb tud lenni, mint egy „vulgármély” dekoltázs.

anyuka-fekvo.jpg

A légies sziluettet Coco Chanel hozta divatba

A nagy kunsztok nélküli elegancia kitalálója volt, aki eldobta a fűzőt, és leparancsolta a fodrokat a női ruhákról. A divat Chanel után és Chanel előtt: így íródik ma a divattörténelem. Coco felforgatta a nőiességről alkotott képet. Levágatta a haját, férfias kiegészítőket kezdett viselni (férfiinget, kis kalapot).

A nőket szó szerint felszabadította azzal, hogy kiszabadította a fűző szorításából. Ötletet merített mindenből. Imádott lovagolni, és klasszikus retiküljét kedvenc zsokéinak rácsosan steppelt zakóbelsőjéből álmodta meg.

A matrózoktól a csíkos trikót irigyelte el, amihez bő nadrágot húzott. A (tweed)kosztümöt leegyszerűsítette, és divatba hozta a bizsut (végre súlyos ékszerek nélkül is elegáns lehetett a nő).

A 2.55 névre hallgató, steppelt láncos táskát 1955-ben tervezte meg, de már sokkal előbb „feltalálta” a válltáskát, ami forradalmi újításnak számított a női divatban. A nők addig ugyanis a kezükben szorongatták a táskájukat, de Coco megunta, hogy nem szabad a keze. Láncot rakott a táskára, s azért azt, mert mikor valami eredeti ötlet után kutatott, felidéződött emlékeiben az árvaház, ahol a gyerekéveit töltötte, s ahol a nevelők kulcsai voltak ilyen láncra fűzve... 

Fehér tubusruha, atlétatrikós nyakmegoldással. Kell-e ennél letisztultabb nyári kiruccanóöltözék? A 3 hónapos baba mellett amúgy sincs idő bonyolultabb kreációk kigondolására.

anyuka-babas.jpg

A matrózcsíkok a földig érő trikóruhán is remekül mutatnak. Viselni tudni kell!

anyuka-csikos.jpg

A klasszikus nő jó barátja a steppelt Chanel táska. Coco Chanel reformdarabjai közt tartja számon a divattörténet. A zsokék steppelt zakóbelsője inspirálta a formatervezésben, és mint írtuk fentebb, láncos fogantyút álmodott hozzá, bőrszíjjal átszőve. A fekete kultikus darab, de mára kedvünk szerint válogathatunk akár a neonos árnyalatok közül is.

A galambszürke lezser és elegáns öltözethez is kiválóan működik. Mivel egy igazi 2.55-öst birtokolni csak keveseknek adatik meg, valami hasonló ihletésűt azért beszerezhetünk! Gyűjtők számára a Vaterán akadhat horogra a vágyott kiegészítő. A kis Chanel kézitáska az örökkön bájos, fekete balerinacipővel az elegancia megkérdőjelezhetetlen szereplője.

anyuka-cipo.jpg

Fehér atléta, ultrabő szárú vászonnadrággal. Remek társítás triójukhoz a köpenyként megkötött kék maxitunika.

anyuka-kek.jpg

Szürke selyemblúz fekete csőszoknyával. Hogy túl egyszerű? Igen, de nem semmitmondóan, hiszen testkövető formájukkal szexi viseletnek számítanak.

anyuka-babas-sotetebb.jpg

Zöld-kék kockás alkalmi ruha kis csattal.

anyuka-kockas.jpg

Sudár termetű hölgyek bátran viseljenek maxiruhákat! Az ocelotban kezdődő, virágbordűrben végződő darab magasakon mutat a legjobban. Nem éppen szerény ugyan, ellenben klasszikus.

anyuka-parducos.jpg

Csőszoknya, kontrasztos minta a lenge blúzon... Alapdarabokból elragadó jelenség született.

anyuka-ceruzaszoknya.jpg

–nagyvendégi, darnay –
Kapcsolódó írásunk 
Cookies