Kisebb-nagyobb cégeknél is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az év végi, illetve karácsonyi céges ebédek vagy vacsorák. Nagyvonalú és sokszor az éjszakába nyúló, vidám munkahelyi találkozások hada következik, ám jó, ha odafigyelünk a Mi a csudát vegyek fel? kérdések mellett arra is, hogyan viselkedjünk az ünnepi asztalnál kollégáink társaságában. Lássuk!

Óvatosan az alkohollal!
Igaz, hogy a céges partikat azért tartják, hogy közelebb hozzák egymáshoz az alkalmazottakat, beosztottakat és a főnököket, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön le kell tegeződnünk mindenkivel, és muszáj sorra koccintani velük az italsort! A felszabadult hangulatot ne az alkoholtól várjuk. Ráadásul részegen olyasmit is mondhatunk vagy tehetünk, amit, mint tudjuk, biztosan megbánunk majd. S bizony, sokkal kínosabb a másnap, ha mindezt egy ilyen céges akción visszük véghez.

Sok beszédnek sok az alja
A kínos pillanatokat üres locsogással nem illik kitölteni. S az sem célravezető, hogy túl sok a mondandónk, és a többiek alig jutnak szóhoz. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenkor aztán beindulnak a pletykafészkek: mindenkit összeboronálnak, akik egymásra kedvesen néznek, vagy néhány jó szót intéznek a másikhoz. Legyünk érdeklődőek, kérdezzünk a mellettünk ülőktől, s ne csak egy emberrel beszéljük végig az egész estét. Szóljon ez az alkalom a csapatépítésről, a jó hangulatról és a céges közösségről. Továbbá ne adjunk okot arra, hogy minket szúrjanak ki a pletykafészkek. Ergo, a kollégánkra vetett intim pillantásokat máshol rendezzük.

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

Ajándékozási roham
Vannak az úgynevezett megszállott ajándékozók, akik mindenkinek vesznek valami apróságot, hogy a másikat jó kellemetlen helyzetbe hozzák! Hogy ezt megelőzzük, a céges parti előtt beszéljük meg kollégáinkkal, főnökeinkkel, ki mit tervez. Lesz-e ajándékozás a céges bulin, vagy sem? Így minden kínos pillanatnak elejét vehetjük.

Az állandó kín: mit vegyek fel?
Semmiképp se olyan ruhadarabot, amiből minden kilátszik. A jelszó idén: a decens. Igaz, hogy a lazább, barátságosabb légkör teremtésén van a hangsúly, de ez nem jelenti azt, hogy mackónadrágba vagy éppen ellenkezőleg, egy mélyen dekoltált ruhában érkezzünk. Legyünk elegánsak, és a cél, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Köszönöm!
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a jól sikerült céges parti után köszönetet mondjunk annak, aki ezt az egészet megszervezte és kivitelezte. Igenis szép dolog, ha törődnek az emberrel, az alkalmazottakkal, és megbecsülik őket. Éppen ezért jár a viszonzás: néhány kedves szó. Év végi akciókra, karácsonyi partikra fel!

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata