Év közben nem sok alkalom adódik, mikor megmutathatjuk királynői énünket a világnak. Hajdanán a városi polgárság és az úri réteg, de a falusi parasztság is a legünnepibb viseletében bálozott. Ezen társadalmi rétegek életvitele közt, persze, óriási különbségek voltak, ám a pompára való törekvés, a díszítés igénye és igényessége mindannyiukat jellemezte. Mára a ruha nem annyira árulkodó, de az ízlés, a kifinomultság – vagy ennek hiánya – már igen. Éppen ezért báli ruhánkat viseljük méltósággal! Képeinken a Pesti Divat ruhaszalon (Dunaszerdahely) legszebb báli ruháiból csemegéztünk.
Mórocz Szilvia

01_113.jpg
A többszínű csipke, ráncolt tüll módfelett gazdag díszítés, ezért a legnagyszabásúbb bálok vendégseregébe tartozhat

02_121.jpg
Pufidzseki az estélyre? Igen, miért ne?! Belépőnek bunda, stóla helyett kiváló, ha anyaga selymes, szabása, díszítése nőcis... Eme púderrózsaszínű, masnis kabátka tökéletesen illeszkedik talpig tüll báli ruhájához. (Kabát: Miu Miu)

03_108.jpg
A színválasztásnak is jelzésértéke van. Ha tűzpirosra szavazunk, rajtunk lesz a világ szeme

04_85.jpg
A báli ruha elmaradhatatlan kelléke a kis tároló alkalmatosság. Lehet apró doboztáska, bugyor vagy szütyő. Itt gyöngyhímzés és selyemtextúra a védjegye

05_71.jpg
A balerina új élete! Ez a modell a maga mélybordó, tükörbársony, bokára tekerődző pántocskáival szerelem első látásra! (Max Mara)

06_54.jpg
A nehéz selymek légiessé tételében segít a csipke. Rátétként vagy csipkemintás tüll testfedőként is előkelő

07_42.jpg
Ha felkarunk vastagabb, takarjuk stólával, esetleg csipkés ruhaujjal! Közszemlére azt a részletet tegyük, ami az erősségünk!

08_29.jpg
A szezon slágere a flitter. Akkor is nagyon hatásos, ha a ruha felülete vele van megtörve, részekre szabdalva. Szép kísérője a tüll, akár leborítva vele, tompítva a fényözönt

09_12.jpg
Az ilyen gazdag díszítésű, földig érő báli ruha a magas eleganciát képviseli. Könyékig érő kesztyű is dukál hozzá!

cimlapretus-11.jpg

Modellek: Nagy Fanni (Hidaskürt), Csóka Edina (Dunaszerdahely), Bankó Barbara (Nagyudvarnok).
Fotó: Dömötör Ede. Ruhák: Pesti divat

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg