Mostanában  nem sok alkalom adódik, mikor megmutathatjuk királynői énünket a világnak. Hajdanán a városi polgárság és az úri réteg, de a falusi parasztság is a legünnepibb viseletében bálozott. Ezen társadalmi rétegek életvitele közt, persze, óriási különbségek voltak, ám a pompára való törekvés, a díszítés igénye és igényessége mindannyiukat jellemezte.

Mára a ruha nem annyira árulkodó, de az ízlés, a kifinomultság – vagy ennek hiánya – már igen. Képeinken a Pesti Divat ruhaszalon (Dunaszerdahely) legszebb báli ruháiból csemegéztünk.

bal-a-moziban-divat.jpg

A színválasztásnak is jelzésértéke van. Ha tűzpirosra szavazunk, rajtunk lesz a világ szeme. A báli ruha elmaradhatatlan kelléke a kis tároló alkalmatosság. Lehet apró doboztáska, bugyor vagy szütyő. Itt gyöngyhímzés és selyemtextúra a védjegye.

fekete-ruha.jpg

A balerina új élete! Ez a modell a maga mélybordó, tükörbársony, bokára tekerődző pántocskáival szerelem első látásra! (Max Mara)

piros-cipo.jpg

A nehéz selymek légiessé tételében segít a csipke. Rátétként vagy csipkemintás tüll testfedőként is előkelő.

harman-egymas-mogott.jpg

Ha felkarunk vastagabb, takarjuk stólával, esetleg csipkés ruhaujjal! Közszemlére azt a részletet tegyük, ami az erősségünk!

ulve-egyedul.jpg

Sláger a flitter. Akkor is nagyon hatásos, ha a ruha felülete vele van megtörve, részekre szabdalva.

lab-felfele.jpg

Szép kísérője a tüll, akár leborítva vele, tompítva a fényözönt.

harman_0.jpg

Az ilyen gazdag díszítésű, földig érő báli ruha a magas eleganciát képviseli. Könyékig érő kesztyű is dukál hozzá!

csillogos.jpg

A többszínű csipke, ráncolt tüll módfelett gazdag díszítés, ezért a legnagyszabásúbb bálok vendégseregébe tartozhat.

legyezos.jpg

Pufidzseki az estélyre? Igen, miért ne?! Belépőnek bunda, stóla helyett kiváló, ha anyaga selymes, szabása, díszítése nőcis... Eme púderrózsaszínű, masnis kabátka tökéletesen illeszkedik a talpig tüll báli ruhához. (Kabát: Miu Miu)

rozsaszin-kabat.jpg

• Modellek: Nagy Fanni (Hidaskürt), Csóka Edina (Dunaszerdahely), Bankó Barbara (Nagyudvarnok) • Fotó: Dömötör Ede • Ruhák: Pesti Divat

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies