Itt a farsang! Ruhánk kiválasztása pedig örök dilemma. Fontos tudni eseményünk időpontját, helyszínének flancos voltát, vagyis nívóját, eleganciáját, az esemény jellegét, na meg hogy kik vagyunk, mi a szerepünk, illetve főszerepünk...

A kényelem, a villantás, a terjedelem és díszítettség mindezek tükrében kell hogy megfogalmazódjék! Juj, mit vegyek fel? Próbálunk segíteni.

bali-ruhak-tarlata-kezdo.jpg

A nagyestélyi és kisestélyi közti átmenetet jelenti a testkövető, földig érő ruha, mely gazdagon díszített. Jelen esetben fekete-fehér-óarany hullámzó flitterrengeteg borítja. 

bali_ruhak_tarlata00005.jpg

Ékszert nem igényel, de feltűzött frizurát, hosszú kesztyűt, keppet valamely nemes szőrméből igen.

bali_ruhak_tarlata00004.jpg

Előkelő helyszínen bálozhatunk így, például egy szálloda tánctermében. (Ruha: Luxystore, táska: Bottega Veneta.)

bali_ruhak_tarlata00002.jpg

A white tie a legelegánsabb öltözetet jelenti: a fényes operabálokon kötelező viselet. A nők számára ez nemes kelméből készült nagyestélyit jelent hosszú kesztyűvel, keppel (a vállat itt kötelező eltakarni); a férfiaknál pedig frakkot fehér csokornyakkendővel (feketét a pincérek hordanak), fehér mellénnyel, állógalléros fehér inggel, fekete lakkcipővel.

bali_ruhak_tarlata00001.jpg

Szóljunk a báli kesztyűről is! 

Csakis a nagyestélyi, a white tie ruha követeli magának ezt a társaságot. Selyemkeverékű, rugalmas dzsörzéből készítik. A könyököt is takarja. Viselhetünk felette gyűrűt, karkötőt, de macerás vele az étkezés. (Kesztyűk: Focus divatház, Dunaszerdahely.)

bali_ruhak_tarlata00015.jpg

Ez a szexi piros tubusruha egy igazán különleges eseményre illik, mely a milonga nevet viseli – például tangóestre. A tangó nagy mozgásteret igényel, ezért akár combtőig felsliccelt szoknyarészt kíván. (Ruha: Meshki.)

bali_ruhak_tarlata00014.jpg

Mit és mennyit mutassunk?

Legfeljebb csak 1-2 fókuszpont legyen, ahol a szem elidőzik! Kerüljük a túlzást, az utcalányos hatást! Fókuszpont lehet a szép test vonala egy zárt, de passzentos ruhában, vagy a nyitott hát, ha másutt rejt a ruha. (Ruhák: Luxystore, Zara.)

bali_ruhak_tarlata00013.jpg

bali_ruhak_tarlata00012.jpg

Elsőbálozós ruhának világos tónusút válasszunk, ne túl hivalkodó szabással! Lehet földig érő, de ne a dögös, inkábba jólnevelt stílust hozó szabásvonal érvényesüljön. Ha egy ifjú hölgyet vezetünk be a társasági életbe, kerülni kell a közönségesség legapróbb szösszenetét is. Ez a púderrózsaszín, A vonalú szoknyarésszel ellátott tüllruha pont megfelelő. Apró, elszórt flitterjei révén modern. (Ruha: Luxystore.)

bali_ruhak_tarlata00003.jpg

Mit viseljen az ifjú hölgy az operabálon?

Felül mohazöld, halszálkás bársonyfűzőt, hímzett, 3D-s virágapplikációkkal, alul bővülő, barackszín tüllszoknyát több rétegben. (Ruha: Luxystore.)

bali_ruhak_tarlata00010.jpg

A nagyestélyi egyszínű is lehet, ha nem kedveljük a mintát, rátétet, szóval a sallangot. Íme, egy aszimmetrikusan ráncolt, sliccelt selyemruha. Helyes, ha már a szín is feltűnő, a többitől különböző. A ruha olívazöldjéhez a kesztyű  fűzöldje üdítő színházasítást eredményez. (Ruha: Luxystore.)

bali_ruhak_tarlata00011.jpg

A báli sikk legmagasabb szintje a teátrális nagyestélyi. Szűk derékrész és hatalmas szoknya jelzi méretével is a pompa iránti rajongást. Ez a modell vajszín és kékes szürke tónusban kokettál.

bali_ruhak_tarlata00008.jpg

Szép színátmeneteit a tüll és az alatta viselt nehézselyem játéka adják, no meg a tüllből képzett habos, virágszerű rátétek.

bali_ruhak_tarlata00007.jpg

Van még itt flittersor, vállvillantó pánt és fűzött hát dekor elemnek – megfelelő adagolásban. Franciás sikk a végeredmény. (Ruha: Luxystore, táska: Prada.)

bali_ruhak_tarlata00006.jpg

bali_ruhak_tarlata00009.jpg

• Helyszín: Kukkonia Farm, Dióspatony • Modellek: Marcell Claudia (Dunaszerdahely), Dubničková Nikoletta (Vága) • Fotó: Dömötör Ede • Szöveg: Mórocz Szilvia

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Új Nő csapata
Cookies