A hajátültetésről már mindenki hallott. A tarkó fölött kiemelnek pár hajszálat, és beültetik oda, ahol kevés van. Most megjelent egy újdonság: a szemöldökbeültetés. Sok idő megtakarítható vele sminkeléskor, növeli az önbizalmat, és megoldást nyújt egy sokéves gondra.

A feltűnő szemöldök évek óta tartó divattrend. Népszerűségét az angol Cara Delevingne modellnek köszönhetjük, aki pár éve lenyűgözte szemöldökével a kifutók közönségét – és velük együtt a kozmetikusokat is. Mi, akikhez a természet nem volt ennyire bőkezű, és Carához hasonlóan hódítani szeretnénk, ceruzával rajzolunk szemöldököt magunknak. És most képzeljük el! A beültetésnek köszönhetően néhány óra alatt ugyanolyan sűrű szemöldökünk lehet, mint ennek a híres modellnek.

borzas-szemoldok-kezdo.jpg
(Kép forrása: @melan_cholia_photographer ©)

A bozont

Gigi Hadid vizázsisztája, a tehetséges Erin Parson azt nyilatkozta, hogy a beültetés megváltoztatta az életét. Mert eddig olyan vékony szemöldöke volt, mint a 30-as évek hollywoodi sztárjainak. Évekkel ezelőtt a divatnak hódolva kiszedette a szemöldökét; és azóta nem nőtt ki újra. Szemöldökbeültetést csináltatott Kendall Jenner tévés celeb is. Az egész procedúrát felvette videóra, és feltette a YouTube-ra. John Legend énekes felesége is megváltoztatta az arcát, ami Instagram-követői között nagy vihart kavart. Egyesek nem tudtak betelni a változással, mások leszólták...

Nem csak divathóbort lehet!

Persze, a beültetés sok ember számára jó megoldást is jelenthet, például azok számára, akiknek betegség következtében kihullott, esetleg baleset miatt deformálódott a szemöldöke. Az is előfordul, hogy a szemöldök egyszerűen nem nő tovább, s ez nagyon zavarja a nőt.

A mindennapos make-uphoz nem lesz szükségünk táskányi festékre meg szépítőszerre – az engedetlen szőrszálakat egyszerűen csak áttetsző géllel átfésüljük, és időről időre formára igazítjuk. Ilyen egyszerű.

„Fejből" jön a segítség – A műtét!

A transzplantáció során saját szőrtüszőket ültetnek be a bőrbe. A sebész keskeny csíkot metsz ki a tarkón a fej bőréből, kiemeli a szőrszálakat, megtisztítja, és egyenként beülteti a szemöldökívbe. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, nem fájdalmas, és három–hat óra hosszáig tart. Közben akár filmet is nézhet a páciens, mert az egészből semmit sem érez.

A műtét után az érintett bőrfelület kissé duzzadt, véraláfutásos lesz, de ezek a tünetek pár napon belül elmúlnak. Ezután jön a sokk: a véraláfutásokkal együtt a szőrszálak is eltűnnek. De nem kell megijedni, ez teljesen normális. A szőrszálak ugyanis sokkot kapnak az átültetéstől (szaknyelven telogen effluvium, visszafordítható hajvesztés). Ez az állapot néhány hétig tarthat. Utána azonban kialakul a vágyott állapot. A szemöldök a kívánt formában megnő, és szebb lesz, mint valaha. Ugyanolyan gyorsan fog növekedni, mint a haj, ezért hetente le kell vágni a hosszából. A fodrász teszi rendbe a frizurával együtt.

minden_reggel_ujno.sk_258.png

Az interneten egyre több klinika kínálja a műtétet, elég beírni a keresőszót.

 • Kinek ajánlható a beültetés?
  Mindenkinek, akinek a tépkedés után nem nő ki a szemöldöke, valamint azoknak, akiknek a szemöldöke genetikai okok, illetve betegség miatt kihullott.
 • Mire kell figyelni?
  A beültetés előtt néhány hónappal nem ajánlott a szemöldöktetoválás. Ennek során felszíni hegek keletkeznek a bőrön, emiatt gyulladás alakulhat ki az átültetett szőrtüszők körül. Műtét utáni komplikáció lehet az is, ha a heges területen nem éled meg a szőrtüsző.

borzas-szemoldok-belso.jpg
(Kép forrása: @sbarucha ©)

 • Melyik fajta hajat lehet beültetni?
  Bármilyen saját hajat. Idegent ugyanis nem fogad be a szervezet. Különféle hajakat ismerünk: egyenes, hullámos, göndör és nagyon bodros hajat. Az első hármat jó eséllyel lehet beültetni, a bodros haj rögzítéséhez erősebb viaszt kell használni, vagy laminálást kell alkalmazni.
Beültetéssel több klinika foglalkozik már nálunk is, sőt, van olyan cseh kórház is, amelyik Isztambulba küldi a pácienseit egy erre szakosodott klinikára.
 • Mennyibe kerül a beültetés?
  A transzplantáció nem olcsó, és az árak különbözhetnek az beültetés módja és a klinika tekintélye szerint. Ha jó minőségű beavatkozást szeretnénk, 1500–3000 euróval kell számolnunk. Az ár függ a beültetett szőrtüszők számától és a műtét időtartamától. Elérheti akár a 10 000 eurót is, ha a műtétet a legjobb szakembernél, a Beverly Hillsben működő Jason Diamondnál jegyeztetjük elő. 
–varga–
Cookies