Új sorozatunk indult, melynek címe 5órai tea az Új Nővel!
Vendégünk Kotiers Róza, az egyik legtájékozottabb, legserényebb ifjú hölgy, akivel eddig találkoztunk. Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy a magyar ajkú fiatalok lámpása legyen. Mi a véleménye a buborékban élő emberekről, a fiatalok világáról? Ilyesmiket kérdeztünk
tőle.❤️Rózával az Új Nő újságírója, Kórósi Lilla beszélget.✨

KATTINTS!

⟱⟱⟱

Kotiers Róza (26, Hetény) az egyik legtájékozottabb, legserényebb ifjú hölgy, akivel eddig találkoztam. Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy a magyar ajkú fiatalok lámpása legyen. Hogyan történik az, amikor egy ember egy csoport élére áll? Ilyesmiket kérdeztünk tőle.

Kotiers Róza a pozsonyi Comenius Egyetemen alkalmazott matematikát tanult, most pedig a Bécsi Egyetemen közgazdaságtant hallgat. Évekig a szlovákiai magyar egyetemista klubokat tömörítő szervezet, a Diákhálózat elnöke volt, de közreműködött a Pozsonyi Magyar Szakkollégium létrehozásában is.

roza-indito.jpeg

– Mit gondolsz, mi a te első számú ösztönző erőd? 

– Nagy szerepet játszhat a családi háttér. Édesanyám – aki ma otthon, Hetényben tanít –, anno a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub, a JUGYIK elnöke volt. Időnként, amikor összejött nálunk a nagy csapat, rengeteget sztorizgattak a régi időkről. A klubmozgalmi aktivitás így átszőtte a mindennapjainkat. Később a nővérem, Rebi lépett anyu nyomdokaiba: őt is a JUGYIK elnökének választották. Édesapám pedig a somorjai közéletben tevékenykedett, ha pedig eggyel feljebb lépünk az ősök között, ugyanez elmondható a nagymamámról is. Misi öcsém egy évig a Pozsonyi Szakkollégium diákelnöki pozícióját töltötte be.

Olvass tovább: Róza a lámpás

kepernyofoto_2022-05-25_-_14.44.30_0.png

Új Nő csapata
Cookies