Az örökkévaló
Kis összeállításunkat a Zara és a Mango oldalairól ollóztuk, ahol az idén bőven találkozhatunk Chanel-inspirálta darabokkal.

Most, sajnos, szomorú apropója is van eme nagyszerű imázs újraéledésének. A divatvilág februárban búcsúzott egyik ikonikus tervezőjétől, Karl Lagerfeldtől, aki a Chanel-ház és márka megújítójaként sokat tett azért, hogy Coco Chanel életműve fennmaradjon. 

chanel-spring.jpg

Mit is jelent a Chanel-stílus? Egy olyan szofisztikált, nőies megjelenést, amely egyszerre elegáns, lezser, nagyvilági és hétköznapi. Szereti a színek kontrasztját, ez adja a dekorativitását. Buklé textíliáit gyakran rojtozza, így csepp lázadás is kerül a gépezetbe. Patikamérleg pontosságú arányokkal igazítja a dekorációs elemeket – zsinórt, gyöngyöt, láncot stb. – a buklés felületek szabásvonalaihoz. Ettől nagyon franciás! 

mango.jpg

Hol és milyen minőségben találkozhatunk vele? Mindenütt, a nappali és alkalmi viseletek mezején is. Képgalériánk az előbbihez ad sokrétű divatinspirációt. Szóval: szerezzünk be egy kis Chanelt blézer, maxi- vagy miniruha, overall, maximellény, ing, papucs, szandál, balerinacipő, retikül vagy hátizsák formájában! Lehet kicsiben is gondolkodni – rojtszalagos paszpól, buklézseb alakjában. Mindent összevetve: mindkét alkotó egy korszerű, azaz örökkévaló öltözködési stílust hagyott örökünkbe.

zarataska.jpg

szandal.jpg

Buklévarázs
A buklé jellegzetesen rusztikus, rücskös felületű textília. Egyenetlen vastagságú szálai adják a sosem sima, gubancos felületét. Gyapjúfonalból szövik sűrűbbre vagy szellősebbre. Vastag, és puha tapintású. Coco Chanel is szívesen alkalmazta a hétköznapi viselet megreformálásához. Leginkább kosztümök, rövid állású és maxiblézerek, komplék, kabátkák és tubusruhák készülnek belőle.

zara-2995-eu.jpg

Divat-összeállításunkban a feledhetetlen Coco csapásvonalát követjük, aki a buklét is nagy színkontrasztokkal szerepeltette. A primér fekete-fehér, királykék a francia stílus védjegyei. A bukléfonalas textúra vizuális élménye a szövéstechnikákkal még tovább fokozható. Lehet tyúklábmintás, négyzetrácsos, vonalas. A szegélydísz pedig Chanelnél kötelező elem. Szalagból, díszöltésekből, zsinórból, rojtozva. Korosztályoktól függetlenül a modern nő jótékony segítője. Minden gardróbban ott a helye! Az sem baj, ha többfélét is beszerzünk belőle. 

Mórocz Szilvia

01_75.jpg

 

web-bannerek-hirlevel-01.jpg