Kis összeállításunkat a Zara és a Mango oldalairól ollóztuk, ahol bőven találkozhatunk Chanel-inspirálta darabokkal.

Sajnos, szomorú apropója is volt eme nagyszerű imázs újraéledésének. A divatvilág 2019 februárjában búcsúzott egyik ikonikus tervezőjétől, Karl Lagerfeldtől, aki a Chanel-ház és márka megújítójaként sokat tett azért, hogy Coco Chanel életműve fennmaradjon. 

chanel-stilus-kezdo.jpg

Mit is jelent a Chanel-stílus? Egy olyan szofisztikált, nőies megjelenést, amely egyszerre elegáns, lezser, nagyvilági és hétköznapi. Szereti a színek kontrasztját, ez adja a dekorativitását.

chanel-stilus-szines-2-allo.jpg

Buklé textíliáit gyakran rojtozza, így csepp lázadás is kerül a gépezetbe. Patikamérleg pontosságú arányokkal igazítja a dekorációs elemeket – zsinórt, gyöngyöt, láncot stb. – a buklés felületek szabásvonalaihoz. Ettől nagyon franciás!

mango-csikos-ing.jpg

Hol és milyen minőségben találkozhatunk vele? Mindenütt, a nappali és alkalmi viseletek mezején is. Képgalériánk az előbbihez ad sokrétű divatinspirációt. Szóval: szerezzünk be egy kis Chanelt blézer, maxi- vagy miniruha, overall, maximellény, ing, papucs, szandál, balerinacipő, retikül vagy hátizsák formájában!

zara-taska.jpg

Lehet kicsiben is gondolkodni – rojtszalagos paszpól, buklézseb alakjában. Mindent összevetve: mindkét alkotó egy korszerű, azaz örökkévaló öltözködési stílust hagyott örökünkbe.

zara-szandal.jpg

Buklévarázs

A buklé jellegzetesen rusztikus, rücskös felületű textília. Egyenetlen vastagságú szálai adják a sosem sima, gubancos felületét. Gyapjúfonalból szövik sűrűbbre vagy szellősebbre. Vastag, és puha tapintású. Coco Chanel is szívesen alkalmazta a hétköznapi viselet megreformálásához. Leginkább kosztümök, rövid állású és maxiblézerek, komplék, kabátkák és tubusruhák készülnek belőle.

zara-feketes-felso-allo.jpg

Divat-összeállításunkban a feledhetetlen Coco csapásvonalát követjük, aki a buklét is nagy színkontrasztokkal szerepeltette. A primér fekete-fehér, királykék a francia stílus védjegyei. A bukléfonalas textúra vizuális élménye a szövéstechnikákkal még tovább fokozható. Lehet tyúklábmintás, négyzetrácsos, vonalas.

mango-blezer-allo.jpg

A szegélydísz pedig Chanelnél kötelező elem. Szalagból, díszöltésekből, zsinórból, rojtozva. Korosztályoktól függetlenül a modern nő jótékony segítője. Minden gardróbban ott a helye! Az sem baj, ha többfélét is beszerzünk belőle. 

web-bannerek-instagram.jpg

Mórocz Szilvia
Cookies