Van pár szabadnapod, de még nem döntötted el, hogy mi lesz a program? Egyértelmű! Irány a strand! Mehetünk tópartra, városi strandra, leugorhatunk a Balatonhoz, vagy a horvát és olasz tengerpartokra is leautózhatunk. Igaz, ez utóbbi kettő kicsit húzósabb, ha csak pár napunk van a láblógatásra.

Pakoljunk be a táskánkba, és menjünk kikapcsolódni! Itt az idő, tombol a nyár!  Íme, néhány aranyszabály, ha csobbanni indulunk a strandra:

Felkészülés: bőrtípusodnak megfelelően kell kiválasztanod a napolajat. Ha tudod, hogy könnyen leégsz a napon, akkor szégyen, nem szégyen, többfaktoros krémmel kezdj! Ne érdekeljen, hogy a barátnőd már az első nap csokibarnára sült. A saját egészséged legyen az első. Az égési sérülésekkel nemcsak fájdalmat okozol magadnak, de a bőrödet és az egészségedet is károsítod. 

Alapkellékek: kalap, napszemüveg, törülköző, plusz bikini, naptej és víz! Ez a rutinos strandoló csomagja. Bizony! Válassz magadnak egy jó strandtáskát, és pakolj be mindent. Igyekezz odafigyelni arra, hogy a víz és a naptej jól zárjon. Mint tudjuk, a strandtáskák jellemzői közé sorolhatjuk, hogy minden egy térben mozog bennük, és mivel ők is kint napoznak velünk, könnyen menekülőre fogják a palackból.

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

A tengerparti szett: Ha bikiniben indulsz a strandra, kapj magadra egy ruhát vagy egy rövidnadrágot. Természetesen annak megfelelően, milyen közlekedési eszközzel jutsz le egészen a strandig.  Egy túlzsúfolt buszon nyilván nem kéne ruha nélkül toporogni! Arra törekedj, hogy az egyszerű a strandon is nagyszerű! Gondolj arra, hogy a fürdőzés és egész napi strandolás után legyen nálad váltócucc, amiben hazajutsz. S ami rendkívül fontos: a női kalap!

Játék és kikapcsolódás! Dobj a táskádba egy könyvet, kártyapaklit vagy egy felfújható labdát. Ezek közül egyik sem foglal különösebben nagy helyet. A parton pedig kezdődhet a móka és a kacagás. Töltsd aktív kikapcsolódással a napot! Lehet, hogy estére elfáradsz majd, de hidd el, a napsugár mindig feltölt másnapra energiával.

Koktélok: vagyis az otthoni nyelvre fordítva, lángos és sör. Ilyenkor belejövünk az italozásba, lecsúszik egy-két koktél vagy sör a torkunkon. Ami nem is lenne olyan nagy probléma, de nyár van, és ilyenkor minden duplán hat. Főleg, amikor ránk kacsint közben a napocska. Lehetőleg árnyékos helyet válasszunk, vagy vizet az alkohol helyett, a koktélozást pedig hagyjuk estére. Így a vízben is biztonságosabban lubickolhatunk.

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg