Szépülj az Új Nővel! Az időt visszafordítani nem lehet, de a bőr öregedését kitolhatjuk. Számos eljárás létezik, mellyel felfrissíthetjük az arcunkat.

Ezek egyike a Drakula-terápia: a beavatkozást Pozsonyban, a Mediskin klinikán Kovács Marianna esztétikai orvos végezte.

drakula_terapia_kezdo.jpg

– Mi történik a beavatkozás alatt?

– Az eljárás során a saját vérben található sejtmegújító anyagokat használjuk fel. A vért alkotóelemeire bontjuk, és kivonjuk belőle a számunkra felesleges anyagokat. A szétválasztott plazma növekedést serkentő anyagokat és kollagéntermelést fokozó fehérjéket tartalmaz. A megtisztított arc-bőrt érzéstelenítő krémmel helyileg érzéstelenítjük, majd a szakorvos az előkészített pisztollyal visszajuttatja a plazmát a bőrbe.

– Milyen eredményeket várhatunk a beavatkozástól?

– Szemmel láthatóan javul a bőr állapota, és a bőrszín is sokkal egységesebb lesz. Minimalizálja a hegeket, az arcbőr üdévé válik, a szarkalábak mélysége látványosan csökken. Általában persze két-három kezelés ajánlott.

drakula_terapia_7.jpg
Kovács Marianna

– Ki veheti igénybe?

– A plazmát a gyógyászatban nagyjából tíz éve használják. Az ortopédiában krónikus ízületi gyulladásokra kezdték alkalmazni, a szívsebészek is nagy szeretettel használják, mert gyorsítja a felépülést. Drasztikusabb lézeres kezelések után is alkalmazzuk, mivel plazmával le tudjuk rövidíteni a gyógyulási időt három-négy napra.

Ugyanis regenerációs folyamatokat indít be, ezért is alkalmazható hegkezelésre. A vérlemezkékben különböző növekedési faktorok találhatóak, amelyek más sejteket is arra biztatnak, hogy a kötőszövetet megújítsák.

– Milyen életkorban lehet elkezdeni a Drakula-terápiát?

– Viszonylag korán, 25-30 éves kortól érdemes elkezdeni, s egészen 60 éves korig ajánlott.

– Mi a kezelés folyamata?

– Először megvizsgáljuk a vendég bőrét. Fontos, hogy az adott bőrtípushoz megfelelő terápiát válasszunk, nagyon érzékeny bőrűek esetében például a lézeres kezelés ki van zárva. Angelika bőre jól viselte a beavatkozást. A centrifugában 10 perc alatt kinyertük a vérből a plazmát – ezt magyarul felülúszónak nevezik. Mi csak ezt használtuk fel. A vért speciális kémcsőbe vettük le, amelyben a vérlemezkék a centrifuga segítségével feldúsulnak. A végeredmény körülbelül másfél hónap után áll be: idő kell ahhoz, hogy a kötőszövetek újra felépüljenek. Francia, 225-ös pisztollyal applikáltuk a vérplazmát. Ha a vendégnek karikák vannak a szeme alatt, akkor tompa végű tűt – kanült használunk. 

elofizetes_uj_no_0.png

– Mit vizsgált meg először Angelika bőrén?

Angelika bőre elég vastag, ezért gyors gyógyulásra számíthatunk. Következőnek mindenképpen az Ulthera-kezelést ajánlanám: nagy intenzitású fókuszált ultrahanggal műtét nélkül meg lehet emelni a megereszkedett vonásokat. Utána pedig a hialuronsavas Prophilo-kezelés következhet. Az Angelikáéhoz hasonló bőrtípusoknál ezzel a menettel éveket lehet fiatalodni.

– Úgy tudjuk, a haj dúsítása érdekében a fejbőrön is alkalmazzák a Drakula-kezelést.

– Igen, és nagyon hatásos. Főleg a Covid utáni és a genetikai, ún. androgén hajhullás esetében tud segíteni. Mindenképp ajánlom, hogy előtte a vendég látogassa meg a trichológust, a hajgyógyászt. A legtöbb nőt az androgén alopécia, az elsősorban menopauza után jelentkező hajhullás érinti érzékenyen.

Ez a hajhullás egyik leggyakoribb formája: hormonális hajhullásnak is nevezik. Genetikai betegség lévén nem teljesen gyógyítható, viszont kordában lehet tartani.

Mi a plazma?

A plazma a vér folyékony összetevője, vérünk mintegy 55%-át teszi ki. A vérplazma (humán plazmának is nevezik) sárgás folyadék, melynek összetétele a következő: 92% víz, kb. 1% ásványi sók és 7% többféle fehérje. Ezek az értékes plazmafehérjék számos életmentő gyógyszer gyártási alapanyagául szolgálnak. A vérplazma nem állítható elő sem géntechnológiai eljárásokkal, sem pedig szintetikusan. Ezért betegek ezrei szorulnak rá önkéntes donorok  vérére.

drakula_terapia_5.jpg
drakula_terapia_6.jpg
drakula_terapia_4.jpg
drakula_terapia_3.jpg
drakula_terapia_2.jpg
drakula_terapia_1.jpg
angelika-sugarzik-kezdo_0.jpg

Darnay Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies