A svédek örömünnepként ülik meg a nyár minden derűs napját. Nem véletlenül, hiszen olyan kevés jut nekik a meleg napokból, ezért is akarják kihozni belőle a legtöbbet. Ebben a svéd nyári lakban az egyszerűséget és a fényt ünneplik.

A tulajdonosok a sok vászonnal és fehér színnel igazi boldogságfészket teremtettek három gyerkőcüknek. A berendezési mintakönyv jól olvasható, kövessük bátran útmutatásait. Ebben a házban nincs semmi extra, de minden egyes bútordarabot gondosan megválogattak – s pont ettől lett extra ez a helyre kis ház.

sved-nyari-lak-kezdo.jpg
A tradicionális faház 1929-ben épült. Semmi sallang, egyszerű és nagyszerű.

Jé! Ilyet még nem láttunk. Egy régi, század eleji (fehérre átfestett) tálalót építettek be konyhaszekrénynek. A „konyhasziget” régiesnek ható alumíniumszékei viszont új szerzemények. (Nem lehet eleget hangsúlyozni a konyhasziget előnyeit. Hatalmas segítséget jelent az étel előkészítésében, mert szabadon körbejárhatjuk.)

sved-nyari-lak-konyha.jpg

A kanapé a szoba lelke: az egész falat elfoglalja. Minden itt van, ami a kellemes élet tartozéka: kényelmes párnák, szép virágok, praktikus lerakóasztalkák. Indulhat a csevej!

sved-nyari-lak-nappali.jpg

A svéd ablakokban nincs függöny, engedik, hogy a fény szabadon átjárja a házat. Különben is fényfanatikusok: a svéd lakásokban minden a fényről szól. A kristálycsillár és a sok tükör is a fényt sokszorozza és bűvöli. Hiába, ritka vendég a házban! A termetes asztalt újraviaszolták, a székeken a kék párnák a kék tengert idézik, a fesztelen nyári szabadságolások idejét.  A szizálszőnyeget az IKEA-ban vették, páratlanul piszoktűrőnek bizonyult.

sved-nyari-lak-etkezo.jpg

Az ágy támlája megint csak a kinti természetet visszhangozza, és a fenyőbútorok illenek hozzá a legjobban. A különböző darabok közötti finom összhangot a szőnyeg textúrája teremti meg.

sved-nyari-lak-halo.jpg

A régi asztalka családi kedvenc. Dicséretes dolog egy régi darabot beszerezni, mindig patinát ad a térnek.

sved-nyari-lak-komod.jpg

Minden hellyel spóroltak: az alkóvba talapzatot raktak téglából, rá matrac került. A metszetek a falon és a párnák a kinti kert virágait hozzák be. A diszkrét kis olvasólámpa és a könyvhalmok mind arra utalnak, hogy e ház lakói szeretnek olvasni.

sved-nyari-lak-parnak.jpg

Egy romantikus szék és gazdája, a 3 éves Lily.

sved-nyari-lak-lily.jpg

Bolhapiacon vették a fiúk íróasztalát, csak új munkalapot kapott az IKEA-ból.

sved-nyari-lak-iroasztal.jpg

A fiúszoba a fehérre festett emeletes ággyal. Különlegesen egyszerű hangulatát a régi széktől és a favázakra feszített vászonképektől nyerte. A fából készített vasút csak aláhúzza meggyőződésünket: itt jó játszani!

sved-nyari-lak-gyerekszoba.jpg

elofizetes_uj_no.png

–nagyvendégi–
Cookies