Az előszoba szerepe főleg télen értékelődik fel, mikor le kell rakni a nagykabátot, meleg csizmát, s ezt csak a tárolók céltudatos „szervezésével” lehet megoldani. Az előszoba névjegy, egy kis kóstolót ad abból a hangulatból, ami a lakásban vár majd ránk.

Ezért ne csak szekrényekkel, cipőtároló dobozokkal zsúfoljuk tele – a falra tegyünk keretbe pár képet, tapétarészletet, vagy tapétázzuk ki hangulatos tapétával, s mindjárt mosolygósabb a reggel. Egy lerakóasztalka virággal, fölötte tükör – ez a plusz, ami megadja az alaphangot, ha van elég helyünk. Családi házban érdemes mellé gardróbot telepíteni.

eloszoba-kezdo.jpg

Fogjuk fel az előszobát olyan helyiségként, melyben bátran párosíthatjuk a komplementer színeket. A korall és a zöldeskék tökéletesen kiegészítik egymást, a szőnyeg összecseng a tapéta színével. Az apró, háromszög alakú félbevágott minták pedig már csak hab a tortán!

eloszoba-szines.jpg

Hagyományosan kicsi és szűk: az előszobában általában híján vagyunk a helynek és a fénynek. Pasztellkékkel és fehérrel érdemes nyitni a teret! A színben harmonizáló szőnyeg, asztalka és patinás arany fémfelületek még elegánsabbá és esztétikusabbá teszik a bejárat környékét.

eloszoba-vilagoskek-feher.jpg

Dobjuk a színeket a sötét oldalra! A merengő sötétszürkék egyre gyakoribbak a modern lakberendezésben. Ha koptatott fehér vagy nyersfa színű bútorokkal párosítjuk, nem kell félnünk attól, hogy összenyomják a teret.

eloszoba-sotetszurke.jpg

Válasszunk színben passzoló műalkotást az előszobához – vagy éppen fordítva! Rendezzük be a kiválasztott kép színeivel az előteret: itt a nyers barnák, a földszínek és a zöldeskékek dominálnak, melyek hangulatát a rafináltan elhelyezett növények még jobban felerősítik.

eloszoba-novenyes.jpg

Tegyünk első pillantásra jó benyomást galambszürkével. A falon látható világosabb árnyalat kontrasztot alkot a szőnyeg komorabb színével. Világosítsuk a látványt krémszínű bútorokkal és légies üveg-kiegészítőkkel. A természetes vagy fém textúrájú anyagok még megnyugtatóbb hatást keltenek.

eloszoba-szurke.jpg

A letisztult fekete-fehér berendezések is jó választások, ám a harsogó színek élettel telibb látványt nyújtanak! Itt is a látványos képekből induljunk ki: a berendezés egészítse ki a festményt, de ne vonja el róla a figyelmet!

eloszoba-kek-feher.jpg

–néva–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies