Az ősz a fehéret dicséri. A fehér színnek sok jó tulajdonsága van, például térnövelő hatású. Ha kevés a fény a lakásban, vagy zajosabb környéken lakunk, érdemes fehér falszínt választani. (A fehér tiszta szín, tehát „tisztít”.)

Kortalan szín: mindenféle stílushoz illik. A szűkös teret nagyobbnak mutatja, kitűnő hátteret ad minden bútornak, képnek, még egy icipici színes párnának is.

nappali-kezdonek.jpg

Jól alakítható, mert vice versa: már két kupac zöld párnától és ugyanabban a zöld színben tartott színes komódtól hirtelen színessé válik a fehérre festett lakás. A fehér szerencsés választás akkor is, ha nem akarunk színes festékre költeni! Ám itt jön a „de”! Fehér falak közé csak jól kivitelezett, minőségi bútordarabok illenek.

feher-kezdo_0.jpg

A fehér kitűnő hátteret ad – ám egyben ki is emeli az elé helyezett fabútorokat és tárgyakat. Itt tehát a berendezésen nem spórolhatunk! A Jyskeket és az olcsó bútorraktárakat felejtsük el, inkább kutakodjunk egy-egy szép régi vagy kézműves darab után.

haloszoba_0.jpg

A fonott székek és világos bútorok ugyanolyan jól mutatnak egy fehér konyhában vagy nappaliban, mint egy színes könyvekkel megrakott, nyitott polcos fehér szekrény. 

konyha_2.jpg

Másik alapszabály: fehér falszín esetében nem szabad túlzsúfolni a lakást. A kevesebb itt több! A kínai téralakítás, a feng shui szerint a fehér igazi őszi szín. Annak az összehúzó erőnek a jelképe, amelyik ilyenkor a növények leveleiből visszahúzza a természet energiáját – és befelé, a törzsbe irányítja. A kínaiak szerint ilyenkor a Fém-jellegű energia uralkodik, és a Fémhez társított szín a fehér.

etkezo_0.jpg

S hova rakodjunk? Mindenképpen rendezzünk be gardróbot. (Barátnőm nemrégiben a panellakásában feláldozta a maroknyi spájzt, s ott rendezett be gardróbot.) Ezzel kiváltotta a rengeteg rakodót a többi helyiségben, és tágas, szellős lett az összhatás. A konyhát pedig faltól falig beépítette fehér faliszekrényekkel, és ezek helyettesítik a kamrát.

cipok.jpg

web-bannerek-instagram.jpg

Nagyvendégi Éva