Írásunkban annak eredtünk utána, hogyan kerül tető ma a fiatalok feje fölé. Ki segíti őket a fészekrakásban?

Már a madarak dolga sem könnyű! Rengeteg repülésbe, energiába kerül, mire sárból, gallyakból és tollakból megépítik a fészküket. Ám egyvalamivel egészen biztosan nem kell foglalkozniuk: a meglódult ingatlanárakkal!

feszekrakok-kezdo.jpg

Valamint a szakemberhiánnyal: lassan már kőművest sem találunk a magánerős építkezésekhez, vagy csak olyat, aki irreális órabérért hajlandó dolgozni. Régen a fészekrakás egyszerűbb volt. A család összerakta, amije volt, és kalákában – az egyik rokon vízvezetékszerelő volt, a másik kőműves – felépítették az újdonsült pár fészkét.

Azóta a szakemberek eltűntek – vagy kimentek a jobban fizető munka után Ausztriába és Németországba –, a fiatal pedig nem tudja a saját kezével felhúzni a házát.

Nem ért hozzá, a foga sem fűlik hozzá, ideje sincs rá! Vidéken így kerülnek tekintélyes örökségek, telkek és a szociban felhúzott családi házak idegen kézre. A fiatalok pedig beköltöznek a városba.

Címlappárunk összeöltözve

Képünkön a Ballán-Szekács páros: anya és apa a farmert szereti, lepkeujjas ruhácskájával azonban Babuci nyerte a családi szépségversenyt.

feszekrakok-farmeres.jpg

Manapság menő az összeöltözés. A család szövetségét, kikezdhetetlenségét és harmóniáját jelképezi.

feszekrakok-sarga.jpg

feszekrakok-rozsaszin.jpg

elofizetes_uj_no_2.png

–nagyvendégi–
Cookies