Az „egy pár” vitathatatlanul két személy vagy két dolog együttesét jelenti. Amikor egy pár zoknit keresünk, eszünkben sincs egy harmadikat előhalászni a fiók mélyéről, hiszen nincs rá szükségünk! Vagy mégis?

Mi történik, amikor „hárman vagyunk ebben a házasságban, ami így egy kicsit zsúfolttá vált"? (Ahogy Diana hercegnő nyilatkozta a trónörökös Károly herceggel kötött házasságáról.) A harmadik belülről éget fel mindent, mint a trójai faló katonái. A hármas fogat egyik tagja mindenképpen a tűz martalékává válik. Gondoljuk végig, hány olyan kapcsolatról tudunk, amelyik a betolakodó harmadik miatt ment tönkre.

pasi-kezdo.jpg

A szomszéd fűje mindig zöldebb

Akadnak nők, akik egész egyszerűen izgalmasnak találják, ha a pasi nehezen megszerezhető! A tiltott gyümölcs édes és bizsergető. A pasi házas, szép kis családja van, s a fű az ő kertjükben mindig zöldebb. A nő úgy érzi, hogy a másik nő pázsitját egész biztosan fényesebben ragyogja be a nap, és kellemesebb levegő mozgatja a fűszálakat!

A nők, akár a férfiak, izgalomra vágynak. Például hajtja őket a kíváncsiság: a kolléganő férje tényleg olyan megértő, gondoskodó, odaadó pasi, mint amilyennek látszik? Nekem is kell ez a csodálatos viszony (kívülről minden kapcsolat csodásnak tűnik)! Vagy: a fiúnak csodaszép barátnője van, aki mellesleg oda és vissza van párjáért. A szemfüles nő elgondolkozik: mit tudhat ez a pasi? Pár éve egy kedves ismerősöm azt mesélte, hogy sokáig nem volt barátnője, ám amint lett, mint szorgos méhecskék, varázsütésre rászállták a lányok.

Repít a „Sugar Daddy” Lambója

Amennyiben a szingli nő egy jómódú családapa kegyeit keresi, nem kizárt, hogy egzisztenciális okok húzódnak meg a háttérben. A férfinak vagyona van, autója, karrierje, tehát mindene, amire a lánynak évekig kellene várni, ha korabeli srácot választ. De minek várna? Has be, mell ki, és egy kis ügyességgel az egész világ a lába előtt hever... Igaz, van egy aprócska küszöb, amiben megbotolhat, és ezt úgy nevezik: feleség. Számos, életből vett példa alapján arra lehet következtetni, hogy a számító kis nőket nem érdekli más, csak az arany, amit nagy lapáttal ki lehet ásni... Ezért is hívják őket más nyelveken „aranyásóknak”!

A mit sem sejtő feleség pedig a gonosz boszorkát alakítja, aki az érzéki, igaz szerelem útjába áll. (Mit akar, hisz az ő csillaga már leáldozott!) Manapság a bátraknak és vakmerőknek áll a zászló, ez a pasi igenis jobbat érdemel. Hisz meg tudja fizetni.

Kívülről abszolúte érthetetlen, hogy ez hogyan lehetséges, hiszen színtiszta csalás az egész, de a harmadik fél – és lassan az egész világ! – szemében is ez lesz az egyedülálló igazság és a valóság. Természetesen nem aranyszabály, hogy „aranyásónk” kiszemeltje egy idősebb pasi. Gyakran a fiatalok násza is csúnya véget ér, mert egy új és izgalmasabb lány lép be a képbe. A feleség most szült, csak a kisbabájával foglalkozik – az új, izgi kis fekete pedig megvigasztalja az elanyátlanodott férjet.  Hisz ő többet érdemel, nem a szokásos duzzogást a párna alatt: Már megint későn jöttél haza!

Ezek a lányok bizton arra gondolnak: mivel friss házasságba rondítanak bele, kevésbé számítanak rossz nőnek. Hisz az együttélés még el sem kezdődött, s máris vége. Kevesebbet szenved mindegyik fél, hisz az igazit néha csak kis kanyarokkal találjuk meg... A helyzet az, hogy akár húsz-, akár kétéves a felbomló frigy, piszkosul fáj annak, akit megcsalnak és elhagynak.

pasi-belso.jpg

Csak szex és más semmi

Akadnak nők, akik nem szeretnek „összecuccolni”. Van egy tökéletes, jól működő, független életük, és kényelmetlen lenne számukra valakihez alkalmazkodni, illetve nem szeretnének másra főzni vagy mosni. Nem akarnak ők semmilyen házasságot tönkretenni, csak kicsikét: szórakozni. Szükségük van egy férfira, aki időnként megsimogatja és megszeretgeti őket, vagy épp erős kezével kicserél egy izzót és megjavít egy szüntelenül csöpögő csapot. Előfordulhat, hogy (mily véletlen!) nős pasit választanak, aki (mivel a házasember) nem akar összeköltözni, sőt, éjszakára sem maradhat ki.  

Pont ezért jó ideig zavartalanul működhet ez a nem éppen kegyes – de a háromból két fél számára bizonyára kényelmes – megoldás. Amint viszont kiderül a turpisság, nem kevés fájdalmat okoz a megcsalt feleségnek azt hallani, hogy: Csak pár alkalom volt, és semni komoly! A hűtlenség nem gyengeség, hanem döntés. Mintha létezne olyan, hogy lépkedünk egy úton, aztán hopp, félrelépünk, s megint félre, majd megint, aztán visszatérünk az útra. Nincs olyan, hogy félrelépünk: csak olyan, hogy lépünk, majd megint lépünk...  

A férfit se féltsd!

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy mindenről a ,,csábító nő” tehet, említsük meg a férfiakat is! Amikor kiderül a csalás, a két nő egymásnak esik, és örök ellenségek lesznek. A pasiról meg mindenki megfeledkezik. Akár egy jóllakott gyermek, ül a sarokban, és a hasát simogatva nézi, ahogy a „két jó nő” érte hadakozik.

A feleség abszolúte jogosan haragszik a szeretőre, mert elcsábította a férjét. De azért jó, ha a lelke mélyén tudja, hogy a legnagyobb bűnös a férj, aki jól tudta, hogy a tettével kockára tesz mindent. A szingli nőnek nem volt mit veszítenie. A férfi viszont jól tudta, hogy neki szerető családja van, és az egésznek úgyis fájdalom és sírás lesz a vége!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyetlen nős pasi sem azzal a szöveggel „csajozik”, hogy mennyire szereti a feleségét és mennyire jó a házassága. A férfiakat sem kell félteni! Szemrebbenés nélkül azt hazudják, hogy házasságuk már nem olyan felhőtlen – és egy ideje már a válást fontolgatják. A szomorú az, hogy a legtöbb lány pontosan tudja: ez csak mese habbal. Mégis fejest ugranak a szerelmi háromszögbe. Az már egy másik kérdés, hogy mi célból teszik: szexpartnert keresnek, nagy játékosok vagy csak fényűző életre vágyakoznak... Mindenesetre önzésükkel kapcsolatokat, házasságokat, családokat robbantanak szét, pedig rengeteg magányos és szingli pasi úszik még abban a hatalmas tengerben!

Mindenkinek jobb lenne, ha ezeket a magányos halakat igyekeznének kifogni, és nem azokat, akik egyszer már eldöntötték, hogy párban fognak sodródni!

hirlevel_web_banner_2_21.jpg

Kórósi Lilla
Kapcsolódó írásunk