Egy igazán szokatlan kollekciót van szerencsénk most bemutatni önöknek, amely egyedien értelmezi a kötött divatot. Szinte a fizika törvényeit is „áthágva”, szabadon lebegteti a hurkolt fonalsorokat a semmi síkján.

Összeállításunkban a szepsi származású Bráz Noémi divattervező Racccoon kollekcióját mutatjuk be.

fonaljatek-kezdo.jpg

A képen: fekete és fehér kabátvariációk oversize mintára, kontrasztos vonalakkal díszítve. A fehér szett izgalmas oldaltáskát is kapott, vízszintes irányú, gazdagon hullámzó vonalakkal. 

A grafika úgy jelenik meg rajtuk, ahogy a varrógépeknél is láthatjuk. A varrógépeknek is van saját tulajdonságú varrásmódjuk (például a varrógép néha kihagy egy szálat). A modellek nem elrejtik, hanem megmutatják, hogy egy hiba is lehet szép.

Egymást nem érintő, vékony, vastag sorok ismétlődéséből izgalmas fonaljáték kerekedhet a fehér felületen is.

fonaljatek-zsaktunika.jpg

Hogy lehet a középkori szabású, fehér zsáktunikát korszerűvé tenni? Hát így: fekete zsinóros pántozással, derékkötéssel, a ruháról leszaladó, szállingózó fonaltánccal.

fonaljatek-ketten.jpg

fonaljatek-csoruha.jpg

Csőruha takart és „üres” sávokkal. Zavarba ejtő optikai csalódás az áttetsző fonalakból kötött mezőn át láthatóvá tett emberi test.

fonaljatek-ff-kotott.jpg

A sci-fibe illő páros férfi tagja egy sportos, fehér bermuda–ing alapban, valamint egy fekete, fonaljátékkal megbolondított kardigánban látható.

fonaljatek-ferfi-no.jpg

Minimál szabású, hófehér ingkabát csőnadrággal. A gombolás helyén fekete zsinór hullámzik jókedvűen, szinte írott írásjeleket rajzolva a légtérbe. A fekete vonal diszkréten még a nadrág oldalára is felkúszik.

fonaljatek-bermuda-ing.jpg

A hosszabb, rövidebb, hálóingszabású tunikák mellrészének finom pántozása ellensúlyozza a kötött kelme robosztusságát. A fekete hegemóniáját pedig a függőlegesen lefutó, fehér fonalösvények törik meg. A rövidebb, baby-doll szabású felső kötött cicanadrágot kapott. Hasítéknak látszó, ám valójában leheletfinom vékonyságú kötött részek tagolják. Ezektől meg a szabadon himbálózó, hosszan meghagyott fonalszálaktól a szett punkos hatása garantált.

fonaljatek-ket-csaj.jpg

• Fotó: Máthé Krisztián, Ora HasenfratzHarbin fashionweek 2018Zsellér Máté, Földi Ádám, Dömök Noel Szilveszter, Nagy Tibor

web-bannerek-instagram.jpg

Darnay Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies