Hétvégente felborul az életmódunk, állítják a szakértők. Pontosabban a szabadidős tevékenységünk és az étkezési szokásaink változnak meg a hétvége eljöttével. Hogy miért?

Hétfőtől péntekig robotolunk. Ekkor felveszünk egy életritmust, és pontosan aszerint történik minden: ébresztő, reggeli, gyerekek, rohanás a munkába, munka, ebédidő, munka, gyerekek, házimunka, és talán még egy kis sport is belefér a vacsora előtt. Aztán bedőlünk az ágyba, és már csörög is az óra. Rohan az idő, eljön a péntek, és hirtelen felrúgjuk a napi rutint.

hetvege-kezdo.jpg

Péntek van! Kijár egy kis lazítás” – mondogatjuk, és becsúszik egy nehezebb étel az étrendünkbe, a sportot pedig felváltja a zsúrozás. Ráadásul hétvégén takarítunk, szépítjük a házat, nagybevásárlást tartunk, mosunk, családot látogatunk, és nagyokat eszünk. Így az is könnyen megeshet, hogy péntektől hétfőig felcsúszik pár kiló! Mi a teendő? Hogy tudunk ez ellen védekezni?

Étrend

Maradj hű az étrendedhez a hétvégén is! Ne egyél összevissza, amikor kedved szottyan hozzá, hanem próbálj úgy étkezni (mennyiségben is), ahogy azt hét közben teszed. Persze szombatonként egy kicsivel hosszabb szunyókálás utáni villás reggeli azért mindenkinek kijár!

Sport

Nem kell elhagyni a sportot. Tervezz be olyan programokat, amelyekkel összekötöd a kellemeset a hasznossal. Irány egy biciklitúra a gyerekekkel és a barátokkal!

Vagy irány a természet egy piknikkosárral és tollaslabdával! Ha egyedülálló vagy, menj jógázni vagy futni a barátnőkkel!

Alkohol

A hétvégén általában lecsúszik néhány korty alkohol a torkunkon. Ki akarjuk ereszteni a gőzt. Mindig megfeledkezünk arról, hogy ilyenkor a szeszes ital még jobban lefáraszt minket! Fő a pihenés: kevesebb alkohol, több alvás!

web-bannerek-instagram.jpg

Nasi

Készíts be otthonra egészséges nassolnivalót vagy alapanyagokat hozzá! Délelőttre gyümölcsöt, délutánra egy kis rágcsát. Ne a legzsírosabb csipsz legyen a hétvégi menüsorban, hanem inkább keress egy jó receptet, ami könnyű, finom, és lepd meg vele a családot és a barátokat!

Derzsi Bernadett
Cookies