„Luxi” medencés divatot indultunk fotózni Helembára, az ottani borbirtokra. Az ihletet hozzá Slim Aarons egyik ikonikus fotója adta, amelyik Kaliforniában készült egy modern Palm Springs-i nyaralóról.

A csomagtartóban ott pihentek már a gondosan kiválogatott kék-fehér szettek, melyekkel a forró nyár és a kék víz életérzését szerettük volna megkoronázni. Már az úton odafelé is sok szépséges látványban volt részünk, hisz tájainkon is találkozhatunk olyan megejtő vidékekkel, melyek szépsége nem ereszt, és magához láncol.

luxi-divat-backstage-kezdo.jpg

Ahányan útnak indultunk – beleértve fotósunkat, Edét is –, mindannyian a nyár szerelmesei vagyunk, pompásan érezzük magunkat a víz mellett. Ezért is örültünk, hogy utunk a Duna mellett vezet, s már haladtunkban is szép színeket-fényeket fogunk látni. Mindenesetre fél nyolckor már a fodrászatban ültünk, mert modelljeinknek a hetvenes éveket megidéző frizurákat álmodtunk meg. Akkortájt ugyanis egy gondtalan medencés naphoz hozzátartozott a tupírozott frizura masnival vagy hajpánttal – és egy tökéletes szabású köntös.

A köntösök ma is divatban vannak, hisz jobb helyeken most sem falatnyi bikiniben sorakozunk a lángosért; egy divatos fehér vagy színes köntös mindent visz.

Ilyen „luxi” fodrászatban még nem jártunk! A készülődéshez az újonnan megnyílt dunaszerdahelyi fodrászat adta a kulisszát, itt készült a tökéletes frizura. Egy jó divatanyagnál a ruha, a fényképezés, a haj  összhangban van: ez utóbbi főleg akkor fontos, ha hasonló, „utánzós” anyagban gondolkodunk. A modell számára is fontos, hogy olyan frizurája legyen, ami inspirálja, amellyel hatásosabbnak érzi a megjelenését a fotós kamerája előtt.

nevtelen_terv-137.png

A „luxi” életérzés belövése tehát már itt elkezdődött. Varga Barbara fodrásznő fésülte modellünket, Timit, aki bele tudott helyezkedni a kor hangulatába. Köszönet ezúton is a dunaszerdahelyi M Beauty fodrász szalonnak és a Bliss ruhabutiknak a ruhákért!

Dunamocs az első megálló

Első megállónk Dunamocson volt, ahol neves borászunk, Bott Frigyes új panziója és kóstolóhelyisége található. A biciklis vándorok itt kipihenhetik a fáradalmaikat, akik pedig kényeztetésre és szép panorámára vágynak, meg is szállhatnak a páratlan kilátással dicsekvő panzióban. Mi is itt nyújtóztattuk ki merev tagjainkat, végcélunk felé félúton.

Bott Frigyes finom borát is megkóstoltuk ráhangolódásképpen – aki nem tudná, Bott Frigyes szőlőbirtoka a Garammentén található, a muzslai dombokon. Mindenesetre mi le voltunk nyűgözve a muzslai „hegy” levétől, s nem utolsósorban a panzió dizájnos berendezésétől és a szép kilátástól. Lábunk alatt hömpölygött a tengermély Duna, és szelíd titkokat suttogott a fülünkbe...

luxi-divat-backstage-borozas.jpg

A Kilátó

Egy másik pihenőt is beiktattunk, hiszen ki nem hagytuk volna a karvai Kilátót, amire jó okunk volt. Állítólag innen a legszebb a dunai naplemente közel s távol! Az impozáns kilátó 16 és fél méter magas, Smidt Tamás, a neves szőgyéni építész tervezte; a beton, a fa és a fém használatával őrt álló építmény született. Karva amúgy a biciklisek paradicsoma: minden évben megszervezik a Lábatlan–Karva közti kerékpártúrát, illetve a fekvő-kerékpározók nemzetközi találkozóját. Mellettük, a Duna töltésén halad ugyanis az EuroVelo 6-os nemzetközi kerékpárút.

A „Duna-moziban” pedig (képletesen szólva) az előadás állandó, a rendező pedig az Oscar-díjas természet. Ottjártunkkor láttuk, hogy a karvaiak megint nagy építkezésben vannak, épül a nyugágyak mellett az állandó büfé; illetve a helyiek tündérszobrot szeretnének ide, hisz a Dunát a mondák szerint aranyhajú tündérek lakták.

luxi-divat-backstage-kilato.jpg

A Föveny

Az az igazi, amikor homokos a Duna partja, akkor lehet csak igazán heverészni! A másfél kilométer hosszú fövenyt előszeretettel keresik fel a fürdőzök, a hűsítő fák árnyékában kempingeznek és horgásznak. A rengeteg folyami kagyló pedig a víz tisztaságáról árulkodik. Itt a Duna vize szépen, folyamatosan mélyül. A folyó legmélyebb pontja 3,5 méter, a szélessége pedig 600 méter. 

dunapart.jpeg

Végre! Helemba

Másfél óra autózás után érkeztünk meg Helembára, a Világi Winerybe. Helemba 9 kilométerre fekszik Párkánytól, előttünk az Ipoly és a Duna találkozik. A Kovácspataki-hegyekben vagyunk, egy festői dombvidéken, ahol anno már a római katonák is szőlőt termesztettek. Amit máshol kémiával raknak bele a borba, az ásványiasságot, azt itt a természet, a vulkanikus kőzet, vagyis a lösztalaj adja.

s1536-1024_0.jpeg

Ha jobbra fordítjuk a fejünket, az esztergomi bazilikát látjuk: igazság szerint a látvány azonnal bevésődik a retinánkba. Az ég kék, a víz áttetsző, kedves a szemnek az itteni szőlő, modelljeink a legszebbek... Indulhat a fotózás!

 

luxi-divat-backstage-1.jpg

Slim Aarons ikonikus fotója alapján – melyet 1970-ben készített egy modern Palm Springs-i nyaralóról –, terveztük meg nyári divatfotózásunkat. Csodálatos panoráma, luxus életérzés az idei nyár legforróbb ruháiban.

A Duna bal partján vendégeskedtünk, Helemba festői dombvidékén az esztergomi bazilikatemplom látképével. Kedves a szemnek az itteni szőlő, és annak zamatos a bora.

luxi-divat-backstage-6.jpg

A lányok klasszikus nyári ruhatára pont megfelelő hozzá. Köntös helyett rövidnacis kezeslábas, simogató plüssből, babakékben (Mango).

luxi-divat-backstage-4.jpg

A tekeredő, fonatos hurkácskák a papucson a nyár slágerei (Miu Miu)

luxi-divat-backstage-5.jpg

Matrózosan csinosan, piros-fehérben. A nadrág kapitányos gombolású, arany gombokkal. Karcsúsító trükk!  (Nadrág: Bliss, Dunaszerdahely, felső: Red Valentino)

luxi-divat-backstage-2.jpg

luxi-divat-backstage-8.jpg

Jól megérdemelt szabadságunk minden részlete szolgáljon megelégedésünkre! A nyári ruhatár örömünk kiemelt része. Öröm felkészülni belőle, és öröm tündökölni benne. Ha már blézer és az ő divatos csípőnadrágja, hangoljuk látványosan nyárivá! Fehér felületét fekete szegélyek törik meg, karcsúsító és feltűnő jelenséggé (Max Mara).

luxi-divat-backstage-9.jpg

Mindenki kedvence! Égkék-fehér, abroszkockás, kötött tubusruha. Pin-uposan szexi (Bliss).

luxi-divat-backstage-7.jpg

Indaminták királykék kontrasztja a fehérben. Ejtett vállú vászonruha a kényelmes ingruha-fajtából, fonott övvel, francia sarkas, fonott orrú papuccsal (Bliss).

luxi-divat-backstage-10.jpg

A-vonalú ruha atlétatrikós nyak- és ujjmegoldással. Ha valami egyszerűen nagyszerűre vágynánk (Mango, papucs: Miu Miu).

luxi-divat-backstage-11.jpg

Ingruhából sosem elég! Az égszínkék- fehér csíkozás megunhatatlan (Weekend Max Mara).

luxi-divat-backstage-13.jpg
luxi-divat-backstage-14.jpg

Matrózcsíkos kartonruha izgalmasan lezser A- szabással. Imitt ráncolt, amott fodros, mégsem sok, ellenben korszerűen sikkes (Carven)

luxi-divat-backstage-12.jpg

Fodrok szokatlan helyeken, sok-sok rétegben a puffos ujjon. A kreppelt kartonoverall bájos elemei. (Mango) Pin up girl – az 50-es évek plakátlánya ihlette módi.

luxi-divat-backstage-15.jpg

Fehér forrónadrág, sárga-fehér csíkos blúz huncutul elhelyezett fodorral (Weekend Max Mara, nadrág: Intimissimi).

luxi-divat-backstage-16.jpg

A medencés, fotóhangulatú festmény egy luxushétvége hangulatát idézi.  A „luxi” képet 1972-ben festette Kaliforniában David Hockney: egyetlen más kortárs festő képéért sem fizettek annyit, mint ezért egy aukción (90 millió dollárért kelt el).

luxi-divat-backstage-festmeny.jpg

Íme, elkészült a címlapunk!

luxi-divat-backstage-cimlap.jpg

• Fotó: Dömötör Ede • Modellek: Galla Vivien Érsekújvárról és Döme Timi Dunaszerdahelyről

–nagyvendégi–
Cookies