Nem tudni, egyik napról a másikra milyen idő lesz. Két nap dög meleg után megint nagykabátot húzunk, majd sállal tekerjük körbe a nyakunkat, hogy ne dideregjünk. Azt kérdezzük minden nap: mikor lesz már végre jó idő? Ne aggódjunk, nemsokára tényleg itt van, elvégre is a nappalok hosszabbak, reggel már hasunkra süt a nap, este pedig még nyolc órakor is világos van!

Összegyűjtöttünk a nyárváró napokra 8 tippet, melyek által feltöltődünk energiával, és nem fogunk keseregni a rossz idő miatt sem:

1. Bulizz reggel!
A munka utáni szórakozás nehezebbé teszi a hétköznapokat, így a táncot és a szórakozást tegyük át reggelre. Legyen egy olyan zenénk, amelytől erőre kapunk, és miután meghalljuk, rögtön táncra perdülünk. Természetesen mindezt vodka nélkül. Csörögjünk egyet a kedvenc zenénkre, így biztosan jól indul a napunk. Nem beszélve arról, hogy a tánc által ellazulunk, és kevésbé leszünk stresszesek.

2. Szabaduljunk meg néhány dologtól!
Ha a lakást és a szekrényt megszabadítjuk néhány felesleges, általunk már nem használt dologtól, könnyebbnek fogjuk érezni magunkat. Ajándékozd el három könyvedet, amelyeket olvastál, és úgy érzed, már nincs rájuk szükséged. Továbbá válassz ki három pár cipőt, amelyeket már biztosan nem fogsz hordani, és válj meg tőlük!

3. Főzz könnyedén!
Tanulj meg egy új, friss zöldségekből elkészíthető, fitt receptet! Így a lelked is megkönnyebbül, hogy teszel az egészségedért, ráadásul jobb lesz a közérzeted is. Keress rá a Quiche (ejtsd: kis) Lorraine receptjére, ami tulajdonképpen egy sós pite, de kiválóan variálható különféle zöldségekkel. Hús-, tej- és gluténmentesen is pofonegyszerűen elkészíthető! Kötényt fel!

4. Forgass filmet!
Videó- és kisfilmkészítő appok előnyben! Tölts le a telefonodra egy ilyen applikációt, és alkoss kisebb filmeket, melyekkel barátaidat is meg tudod örvendeztetni. Készíts néhány másodperces videofelvételt a divatról, a főzésről, a trendről vagy épp csak a szokásos hétköznapokról, és oszd meg barátaiddal!

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

5. Szupernő bevetésben!
Javítsd meg a tönkrement dolgokat! Elhasadt a kedvenc ruhád? Elő a varrókészlettel, és fogj hozzá a javításhoz!

6. Tarts telefonmentes napot!
Havonta egyszer tölts el egy napot a kütyük nélkül! Menj ki a szabadba, biciklizz, sétálj, legyél a családdal vagy a barátokkal. Nem készülhet fotó, sem videó, egyszerűen élvezned kell a nap minden egyes pillanatát.

7. Légy poéta!
Porosodnak a könyveid a polcokon? Ne habozz, olvass! Ne azon tűnődj, hogy melyik regény legyen a következő! Vannak napok, amikor bizony a legjobb választás, ha elolvasol egy-egy verset. Olvasd fel hangosan, szavalj, meglásd, jól fogsz szórakozni! A költészet bizony gyógyír.

8. Nézd meg a naplementét!
Tessék este kiülni a teraszra egy rozéfröccs kíséretében és nézni a felhők játékát! Gyönyörködj a naplementében! Megnyugtató érzés csak úgy ücsörögni és legalább 10 percig teljesen kikapcsolni.

 Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg