A játékok mindig jó kikapcsolódást jelentenek: összeül a család, és indulhatnak a vérre menő társas-küzdelmek!

Íme, 7 + 1 társasjáték, amit a hideg őszi estékre mindenképp be kell szereznünk!

jatek-kezdo.jpg

Gazdálkodj okosan!

Az örök klasszikus, amelynek nemrégiben az új verziója is kikerült a polcokra. A játék célja, hogy megvegyük a házunkat, és úgy rendezzük be, hogy még pénzünk is maradjon a játék végére. Mindeközben segítségünkre vannak a Szerencsekártyák, hátrányunkra pedig a váratlan kiadások, de ettől olyan izgalmas, életszerű és kalandos az egész.

Cluedo vagy Clue

Szeretnél detektív lenni? Nyomozó, aki visszafejti a szálakat, és apró jelekből rájön, mi történhetett egy bűnügy során. Most itt az alkalom, hogy kipróbáld magad! Találd meg a tettest! Ez a régi, logikai játék egyszerűen nem megy ki a divatból, és nem is csoda! Kiváló játék az egész családnak.

Bumm! Egy rendkívül izgalmas szójáték. Kártyákat húzunk, melyeken szótöredékek találhatók. Ezekből a töredékekből szavakat kell képeznünk, miközben egy ketyegő játékbombát adogatunk egymásnak. Akinél felrobban a bomba, az veszít. Hihetetlenül izgalmas és szórakoztató játék!

Activity

A jó öreg cimboránk, az Activity nagy népszerűségnek örvend még ma is! Rajzolni, beszélni és mutogatni kell, miközben csak bizonyos időkeret áll a rendelkezésünkre. A szórakozás garantált! 

Scrabble

Sokan unalmasnak tartják a szókirakót, azonban ez az egyik legjobb szókincsfejlesztő társas a világon. A játék során betűket húzunk, melyekből szavakat kell alkotnunk a táblán. A betűk és a mezők mind-mind pontokat érnek, s aki a legtöbb pontot gyűjti, az nyer!

Kártya

Biztosan minden háztartásban van egy pakli kártya. Vagy egy fiók mélyén pihen, vagy az egyik polc eldugott kis szegletében rejtőzik. Terítsük ki az asztalra kártyáinkat, a szó szoros értelmében! Jöhet a canasta, a römi, a zsoli és a snapszer! Természetesen pontozással és tétekkel! Ne pénzre játsszunk, hanem a tét legyen egy masszázs, mosogatás, főzés vagy kisebb házimunka!

hirlevel_web_banner_1_194.jpg

Ostábla (Backgammon)

Az ostáblát a sakkhoz hasonlítják. Biztosan mindenki tudja, mi ez, legalábbis egyszer az életében már találkozott ezzel a fura táblával, amelyen 24 csúcsos háromszög és egy rakás fekete-fehér korong található. Bár a játék elsőre rendkívül idegennek és érthetetlennek tűnik, amikor játszani kezdünk, rájövünk, hogy mégis mennyire briliáns! Érdemes megtanulni a játékszabályokat, hiszen aki egyszer kipróbálja, nem fogja tudni abbahagyni a játékot!

+ Ki vagyok én?

Noha a játék címe lehetne „Mi vagyok én?” is, hiszen a barkochba alapján működik. Csak kis cédulákra és néhány tollra van szükség. Az asztaltársaságban mindenki felír egy tárgyat, nevet (attól függ, miben egyeznek meg), és azt a cédulát szomszédjuk fejére ragasztják. Utána szépen sorban mindenki 5 kérdést tehet fel saját kilétével, milétével kapcsolatban („Tárgy vagyok? Személy vagyok? Öreg vagyok? Élek még? Híres ember voltam?”). Garantált szórakozást jelent az egész társaságnak, családnak! Játékra fel!

Derzsi Bernadett