Az Új Nő adventi kalendáriuma olyasmit kínál, amire minden nő vágyik. Szépségkalen-dáriumot, amelyik minden fiókjában piperéket rejt.

Gyermekkorunkban imádtuk az adventi kalendáriumokat, a számozott ablakocskák mögött finom csoki rejtőzött. Aztán eljött az idő, hogy meguntuk őket, mert mind egy kaptafára készültek: a Milka csoki már nem a lila svájci tehén tejéből készült, hanem a mellettünk levő hevenyészett csarnokban csomagolták szakmányban a helyi asszonyok. (Ez igaz történet!) De azért akadtak extra naptárak is, amelyekben finomabb, ízesített csokicsodák rejtőztek, és a legutolsó ablak karácsonyfa alakú édességet rejtett.

szepsegnaptar-kezdo.jpg

Az apró meglepetéseket a felnőttek is elirigyelték, ezért már nekik is készül naptár, mégpedig adventi szépségnaptár. Elsősorban azoknak a nőknek szól, akik imádják a kenceficéket, és szívesen kipróbálnak új és újabb sminktermékeket vagy illatokat. Sőt, az ablakok mögött minigyertyák vagy krémminták is rejtőzhetnek – ma már minden valamirevaló kozmetikai cég készül adventi naptárral. Egy ilyen dekoratív ajándékkal a meglepetés izgalmát csempészhetjük be a karácsonyra való várakozás időszakába. A legdekoratívabbak, sajnos, hamar elfogynak, mert jutányos áron juthatunk hozzá próbatermékekhez – némelyik csomag akár a dupláját is érheti. 

A legtöbb káprázatos kalendárium itthon nem is kapható, de interneten meg lehet őket rendelni. Csak éppen résen kell lenni, mert ár nem számít, a drágábbakat is azonnal elkapkodják – hiszen egy százeurós darab akár 230 eurót is érhet. Bizony!

A naptár története

A visszatekintés szerint az adventi kalendáriumot egy német édesanya találta ki az 1900-as években – protestáns eredetű találmányról van szó. Régen a 24 ablakkal ellátott vallásos képet a falra akasztották. Ebből indult ki a történetben szereplő anyuka, mikor fiának elkészítette az első adventi naptárat.

Gerhard fia ugyanis minden nap azt kérdezte tőle: Anyuka, még mennyit kell aludni karácsonyig? (Ismerős kérdés, ugye?) Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab kétszárnyú ablakot vágott egy kartonra, egy másik papírlapra pedig minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy ablakot, s ahogy számolgatta a becsukott ablakokat, egyre kevesebbet kellett aludni karácsonyig.

hirlevel_web_banner_2_80.jpg

Gerhard eszes fiúcska volt, és amikor felnőtt, visszaemlékezett a gyermekkori naptárra. Nosza, adventi naptárak gyártásába kezdett Münchenben, mert tudta, hogy eljön az idő, amikor minden cserfes kisfiú és kislány ilyet akar majd nyitogatni. A naptárnak nagy sikere volt, bár az ablakok mögött először vallásos képek rejtőztek Jézuska születéséről, és csak később jelentek meg a cukorkák.

Az adventi naptár nálunk csak az 1989-es fordulat után honosodott meg, de azóta megédesíti a Jézuska születésére való várakozás idejét. A választék pedig bővült, ma a csokis változatok mellett igazi „nőcis” szépségkalendárium is kapható.

Az Új Nő adventi kalendáriumában is találhatunk szépségnaptárt – hogy melyik ablakocska rejti, egyelőre maradjon titok! Aki szorgosan nyitogatja a kalendárium ablakait, utoléri a szerencse.

Addig is nézzük az idei szezon legérdekesebb és legpompásabb adventi szépségnaptárait!

szepsegnaptar-marionnaud.jpg

szepsegnaptar-babor.jpg

szepsegnaptar-piros.jpg

szepsegnaptar-body-shop.jpg

szepsegnaptar-sarga.jpg

szepsegnaptar-sarga-nyitva.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies