Írásunkat egy férfi inspirálta. Arról mesélt, kik azok a nők, akiktől minden pasi egyenesen retteg.

Ezek a nők egyszerre vonzanak és taszítanak, tapadnak és nyomulnak.

kitol-rettegnek-a-ferifak-kezdo.jpg
(© Patrizia Burra)

A közönséges fenevad

Általában ő a legharsányabb a buliban. Egyáltalán nem szégyelli magát, sőt! Imádja, ha a figyelem középpontjába kerül. Lekezelően bánik a férfiakkal, obszcén szavakat használ, és nem kímél senkit, aki az útjában áll. S a parti végén mégis ő az, aki lefolyt sminkkel, a cigarettáját szívva egyedül botorkál haza, mert senki sem kíváncsi rá. A férfiak inkább haverként tekintenek rá, maximum egy jó numeraként. De egy igazi férfinak ennél azért jóval többre van szüksége.

A trófeafeleség

Vagy más néven az aranyásó. A férfi által eltartott, kitartott nő nem szívesen dolgozik, viszont annál szívesebben vásárolgat, és menőzik az élet minden területén. Imádja, hogy luxusban él, és egyáltalán nem szégyelli, hogy ennek ára van: szívesen eltűr mindent. Nem akar dolgozni, és nem is ért semmihez. Csak várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Egy idő után azonban unalmassá válik, hiszen csak céltalanul tengeti az életét. (Ekkor párja új aranyásó után néz.)

Az örök szingli

Ez a nőtípus képtelen felelősséget vállalni és elköteleződni. Habzsolja az életet, és ha néha-néha rátör a rossz érzés, azt is utólag kisebb elmeháborodásnak tartja. Hiszen imád élni, szereti a pasikat, s azt, hogy minden úgy történik, ahogy ő azt elképzeli. A pasi álljon készenlétben, a pasi tegyen meg érte mindent. Azonban viszonzásul semmit sem ad.

Ha úgy gondolja, hogy minden húst lerágott a férfiról, egyszerűen továbbáll. Gond nélkül képes hátrahagyni mindent, összetört szíveket, mély érzelmeket. Mindezt azért, hogy újabb kalandba vágjon!

A szürke kisegér

A színét vesztett nő, akinek belső lángja alig lobog. Ezek a nők reményvesztettek, hiába várják, hogy eljöjjön értük a herceg fehér lovon, s vörös rózsaszirmokkal terítse be nyoszolyájukat. Elhanyagolják magukat, ráhagyják a dolgokat az életre, s egy idő után minden fény kialszik belőlük. Elvesztik a pezsgésüket. Ezért sem izgatják a férfit.

A jégkirálynő

Ez a nőtípus rideg és kemény. A kőszívű nő olyan, mint egy diktátor, aki nem képes a kompromisszumra. Érzéseit jól titkolja a világ elől, elsőképp azért, hogy sose érje őt nagyobb bántás. (Egyszer már csalódott.) Pedig ha nem kockáztat, örökre egyedül marad. A határozottsága elsőre imponáló, azonban hovatovább egyre riasztóbb. Ezekből a női szívekből egyszerűen kiveszett a báj, a finomság és a sebezhetőség. Miközben a férfiak igenis szeretik a törékeny madárkákat a védelmükbe venni.

A kapcsolatfüggő

A férfiak utálják, ha egy nő rajtuk csüng. Az ismerkedés időszakában még talán kedves a férfinak, hogy mindent ő dönthet el (de az idő múlásával utálni fogja a csüngést). Ennek a nőnek nincs saját véleménye. Mindent a férfira hagy – és mindenért a férfi a hibás. Ha a szakítás felé sodorja őket a sok ki nem beszélt probléma, a nő kisírja a bánatát, és követeli, hogy álljon vissza a régi rend. Társfüggő, nem akarja, hogy egyedül maradjon: ezért bármit képes elviselni a párjától. Nem hajlandó belátni, hogy nem működik a kapcsolatuk. Foggal-körömmel harcol, ragaszkodik tévképzeteihez.

elofizetes_uj_no.png

A bestia

Egy igazi férfifaló, aki abban leli örömét, hogy újabb és újabb áldozatokat ejt. Szexuálisan túlfűtött, a férfiak messziről kiszagolják. Olyan, mint egy igazi vadász, aki kelepcébe csalja az áldozatát. Ha többé már nem érdekli, mint aki jól végezte dolgát, se szó, se beszéd, otthagyja a tetemet. Inkább a bizonytalan (néha bizarr) utat választja a biztos helyett. Imádja a szokatlan helyzeteket, egy igazi őrült: ezzel csalja ágyába a vakmerő férfit.

A bizonytalan

Semmit sem tud, semmit sem akar. Egyik nap még akar valamit, a másik napra már meggondolja magát. Állandóan panaszkodik és nyavalyog, hogy neki semmi sem sikerül. Mindig rajta csattan az ostor. Ez kihat a munkájára is. Mindenkit leszól, megkritizál, miközben saját magát sem látja tisztán (zéró önismeret). Önkritikája nincsen, gondja annál több.

A könnyű nőcske

A kegyvesztett, aki úgy váltogatja a férfiakat, mint más a bugyiját. Nem érdekli, mit beszélnek róla: csak száll virágról virágra. A végén hagyja, hogy teljesen kisemmizzék. A testi és lelki kielégülést keresi, s ezért képes már-már mindenkinek kitárulkozni. Hiszékenysége sokszor együgyűségével párosul, végül csak kihasználják őt. Ha rossz kezekbe kerül, még meredekebb lesz a lejtő, és gyorsabb a zuhanás.

Dunai Mira
Cookies