A legtöbben egyetértünk abban, hogy egy plasztikai műtéttel nem lehet boldogabb életet vásárolni – ámde sokan mégis megpróbáljuk. Pedig a plasztikai műtét nem csupa jótéteményt jelent. A műtétnek komoly kockázata is van. Lássuk a leggyakoribbakat!

Mielőtt szépészeti beavatkozásra szánnánk el magunkat, fontos, hogy több specialistának is kikérjük a véleményét! Sok plasztikai sebész elvállalja a legösszetettebb műtéteket is – néha bármit. Azt is, amit nem kéne, például D kosaras mellet varázsol egy törpe lányra és így tovább. Sokszor az az orvos a legjobb, aki tud nemet mondani! Mielőtt orvost választanánk, nézzünk utána referenciamunkáinak, és olvassuk el azokat a véleményeket, amelyeket a páciensek írtak róla!

12-kockazat-kezdo_0.jpg

Az orca zsíreltávolítása

Manapság az influenszerek körében rendkívül divatos beavatkozásnak számít az arc zsírleszívása. Ezt a száj belsejéből származó zsír eltávolításával érik el. Sajnos, egyre több plasztikai sebész végzi el a zsírleszívást olyan nők orcáján is, akiknek nem volna rá szükségük – mert vékony az arcuk. Ilyenkor az eredmény egy beesett arc lesz, ami minden, csak nem vonzó. Ne feledjük: az arc az idő múlásával is veszít zsírtartalmából és feszességéből! Mivel a beavatkozás egy életre szól, előtte mindenképp konzultáljunk szakorvossal! A zsíreltávolítást követően az arc veszíthet kislányos bájából. Ma minden érett nő olyan arcot szeretne, amin rajta még a „bébiháj”! Miért akarunk pont erről lemondani?

Hialuronsavas kezelések, szájfeltöltés

A botox után a második legnépszerűbb arckezelési módszer az arcfeltöltés. Azonnali hatást eredményez. Manapság leggyakrabban a ráncok eltüntetésére és az ajkak feltöltésére alkalmazzák. Gyakran nem tudni, hogy milyen töltőanyagot tartalmaz az orvos fecskendője. A töltőanyagok különböző anyagokból készülhetnek. A legtöbb szakorvos azokat javasolja, amelyek hialuronsavat tartalmaznak, mint például a Juvéderm és a Restylane. Ezek a legbiztonságosabb anyagok. Ezek ellen van szer: így módosíthatók, ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel (például túl nagyra sikerült az ajaktöltés).

Legyünk elővigyázatosak, amikor bejelentkezünk a kezelésre! Mindenképp kérdezzük meg az orvost, hogy milyen anyagot használ, mert rengeteg kétes összetételű anyag van a piacon, az anyagok, úgymond, „felhígultak”.

A száj volumenizálásával a vékony ajkak teltté tehetők. Ám a kliensek gyakran orvost váltanak, és minden orvos más készítményt fecskendez be, amelyek nem férnek meg egymással, csomók és egyenetlenségek alakulhatnak ki. A hialuronsav elmozdulhat, sőt sok olyan eset is van, hogy a nyálkahártya alatt rakódik le. Ilyenkor egy speciális enzim segítségével szétoszlatják, majd jó esetben 2-3 hét elteltével újratöltik. Néha nem elég egyetlen alkalom a jóvátételre. Szerencsére a szájon vékony a bőr, hamar visszahúzódik, és nem ereszkedik meg.

web-bannerek-instagram.jpg

Arcformázás szálbehúzással

A szálbehúzás 2005 és 2010 között hatalmas népszerűségnek örvendett – és most ismét visszatért a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások listájára. A szálbehúzás tetszetős, lényege, hogy finoman „megemeli” a bőrt, feszesebb lesz tőle az arc. Sokan azt gondolják, hogy a szálbehúzás ugyanolyan tartós eredményt hoz, mint a műtéti arcplasztika. Hatása azonban csak egy évig tart, azaz ideiglenes. Inkább azoknak ajánlott, akik valamilyen fontos eseményre készülnek a közeljövőben. Sose várjunk tőle olyan hatást, mint az arcplasztikától!

A hasplasztika-marketing

Sokan szeretnénk lapos és feszes hasfalat, képesek vagyunk érte kés alá feküdni. Nem véletlen, hogy ez az egyik legkedveltebb plasztikai beavatkozás. Ám komoly beavatkozás, alaposan meg kell tervezni, és fel kell készülni rá! A gyógyulási időre pedig időt kell szánni. 

Sokat hallani manapság a közösségi médiában, hogy a hasplasztika mennyire rutinbeavatkozás, hogy a legújabb technológia segítségével csökkenthetők a szövődmények, valamint hogy minimális a hegképződés. Ám ez nem mindig igaz.

Brazil fenékemelés (BBL)

Az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás az olyan hírességeknek köszönhetően, mint Kim Kardashian. Sajnos, ennek a műtétnek a legmagasabb a kockázata (és a halálozási aránya). Egy tanulmány kimutatta, hogy a halálozási arány 3000 : 1. Ha összehasonlítjuk más plasztikai beavatkozásokkal, akkor 50.000 : 1 a halálos kimenetelű arány. A halál oka leggyakrabban a zsírembólia, ami akkor fordulhat elő, amikor a befecskendezett zsírt véletlenül túl mélyen, a fenék nagy vénáihoz közel injektálják be.

12-kockazat-belso_0.jpg

Popsiimplantátum

Sok hölgy szeretne kerek és formás hátsót, ám ezt csak nagyon kemény edzések árán lehet elérni. Egy nagyobb fogyás következtében a bőr megnyúlik, nagy mennyiségű izomra van szükség ahhoz, hogy kitöltse a lógó bőrt. Ilyenkor jó alternatíva lehet a fenékimplantátum.

Ez a fajta implantátum azonban fertőzésveszélyt jelenthet. Ráadásul a protézis elmozdulhat, és ide-oda csúszkálhat a szövetek között. Ettől függetlenül a szakorvosok többsége ezt az eljárást jobban támogatja, mint a brazil fenékemelést. Mivel komoly beavatkozásról van szó, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő időt szánjunk a felépülésre! Minél jobban vigyázunk, annál szebb lesz a végeredmény!

Varga Klára
Cookies