Szofisztikált divatanyagunk Komárom szemrevaló kulisszái közt készült. Kellemes, napocskás őszi sétára invitáljuk önöket városnéző túránk apropóján.

Látványművészet lesz ez dupla dózisban, ahol az utca ingerei garantálják a derűs és harmonikus látványt. Séta indul! (A ruhák zömét az Esoline őszi kollekciójából válogattuk.)

komarom-divat-kezdo.jpgJól jött a tobzódáshoz a bélelt farmerdzseki! S hogy idén mi dobja fel? A nőies rózsaszín. Koptatott modellünk újdonsága a steppelt ujjvég, régisége pedig a jól bevált prémgallér.

Bisztróhangulat a tanácsháza mellett. Megálltunk kis kávéra és hosszú francia kiflire a Bottéka borbár stílusos teraszán, ahol Bott Frigyes díjnyertes muzslai borait kóstolhatjuk.

A Klapka tér helyén a középkorban még kis „büdös tó“ volt, ami a régi, várost védő vizesárokból maradt fenn. A hűtlen asszonyokat vetették ide, mielőtt kivesszőzték volna őket a városból.

A tér évszázadokkal később a város vérkeringésének központja volt: itt áll a tanácsháza, s itt áll a várvédő Klapka György szobra. Minden itt zajlott, ami igazán fontos volt. 

klapka-allo.jpg

Klapka szobra a változások után került vissza a helyére. Ezzel véget ért a nagy világégés óta tartó hányattatása, mely során először a kaszárnyába rejtették el, majd a vár előtti park egyik sarkába száműzték.

fanak-dolos.jpg
Ősz extrával! A köntös jellegű, hosszított gyapjúmellény a szívünkbe lopta magát. Kabáthelyettesítő alapdarabként hordhatjuk kötött pulóverek, de még bőrdzseki felett is.

kabat.jpg
Az őszi trend nagy dobása a patchwork lesz: egy foltvarrásos ing fölött csillapítóan hathat egy teveszőrszín kabátmellény. Többet tud optikailag, mint egy kabát, hiszen mindig másmilyen kontrasztot varázsol a változatos „álujjakkal.“ A képen látott darab mogyorókrém árnyalatával sokoldalúan kihasználható, prémje plusz eleganciát ad a megjelenésnek. (Mellény: Max Mara)

ora-korom.jpg
Az ősz öltözék-kiegészítőit fessük ősziesre! A sütőtökszín egy vidám, szokatlan, ezáltal érdekes megoldás óraszíjban, körömlakkban egyaránt. (Óra: Hermés)

Komárom a Magyar Királyság ötödik legnagyobb városaként szerepelt sokáig a nyilvántartásban. A sors azonban mintha próbára akarta volna tenni a lakosságot, egyik természeti csapás a másikat érte, árvíz, földrengés, tűzvész.

Végül Mária Terézia pénz helyett már csak egy levelet küldött a tűzvész sújtotta város lakóinak: azt tanácsolta nekik, költözzenek más településre. A komáromiak azonban makacsul ragaszkodtak városukhoz, és negyedszerre is újjáépítették.

Még mindig a Klapka téren vagyunk, háttérben: a Komáromi Első Takarékpénztár neoklasszicista stílusban megépített bérháza. A csodás épületbe 1884-ben költözhettek be az első lakók, ma befektetőre vár.

raklapon-ulos.jpg
Kötöttből teljes szett is készülhet: ismét nagy divat. Most egy nyers színvilágú, bővebb szabású pamutnadrág-felső az alapállás klasszikus, rojtos, kockás gyapjúsállal felöltöztetve. (Gyapjúsál: Max Mara)

hasitott-indianos.jpg
Régi-új trend a városi western felbukkanása. Hasított bőr ingkabátjával (H&M) rojtosan „hasít“, ahogy illik. Világszép modellünk mögött a Török ház tornya: az Európa-udvarban járunk, ahol a tornyok Európa legnevezetesebb népeit és stílusait akarják bemutatni.

kek-ruha_0.jpg
Őszi ruhák helyett nyári ruhákat kínál mostanság a divatipar. Szabásukban nincs eltérés, sokszor a kelme sem vastag, csupán az őszi színvilág jelzi, hogy évszak váltás történt. Rozsdabarna és petróleumkék, növénymintás, fodros-csajos ruha lépked felénk roggyantott szárú, fekete velúrcsizmában... (Baťa)

taska_2.jpg
Gyűrött táskadivat! A kevésbé hivalkodó színek ellensúlyaként játszhatunk a felületekkel. Az olasz Miu Miu nőcis kis kézitáskája egy halszálkásan steppelt alternatívát ajánl égszínkékben. A helyi Dora ékszerbutik aranyszínben pompázó, stílusos karkötőit akasztottuk mellé. Lehet választani!

• Modell: Ott Tünde (Komárom) • Fotó: Dömötör Ede

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk