Tökéletes megfogalmazás kényelmes kis világunkra, ahonnan még kikukucskálni sem nagyon szeretünk. Mire gondolok?

Minden bizonnyal számos olyan dolog van az életünkben, amire azt mondjuk: „Nem értek hozzá.” Vagy: „Talán majd egyszer kipróbálom.” Aztán szépen lassan telik az idő, és soha nem lépjük át az edzőterem küszöbét, nem kezdünk hozzá a léböjtkúrához. Nem tanuljuk meg kezelni az okostelefonokat és a számítógépeket, nem kezdjük el az intenzív nyelvtanfolyamot. Nem teszünk semmi olyat, ami nekünk már kényelmetlen. 

komfortzona-kezdo.jpg

Mindenkinek van legalább egy ilyen mumusa. Nekem például az edzőterem esik a komfortzónámon kívülre. Amikor aztán belenézek a tükörbe, látom, hogy oldaltájon jócskán megdagadtak a muffinjaim, igazán rám férne egy kis kardió. A kifogások azonban már ott állnak vigyázzállásban, hogy most éppen miért nem tudok kimenni edzeni. Maradok a jógánál, arra még talán rá tudom magam venni...

Futni meg nem szeretek. Akkor az evést csökkentem. Igen, ehetnék kevesebbet, de most valamiért folyton többet kívánok. Biztos a telihold miatt!

Komolyan, mi is az oka, hogy nem megyek edzőterembe? Banális kifogásokat sorakoztatok fel: Sok nagy és fura gép van ott, és én nem vagyok egy műszaki zseni, semmihez sem értek! Na jó, ezt meg tudják mutatni! Mindenki engem fog bámulni! Ez normális, emberek vagyunk. Szóval, el kell fogadni, hogy megnéznek, de aztán majd jönnek újak, és már csak őket fogják nézni! Bénázni fogok, tuti! Mindenki elkezdi valahol!

hirlevel_web_banner_1_106.jpg

És ez volt az utolsó ellenérvem. Döntöttem. Ám az edzőterem felé tartva, egész úton jöttek az újabb kétségek: „Biztos vagy benne?” „Mi lesz, ha ...?” „Lehet, csak holnap kellett volna!” Aztán benyitottam – és az adrenalinszintem az egekbe szökött. „Szedd már össze magad, kislány, ez nem a kivégzőosztag!” Több mint egy órát voltam bent, és mindenre többször rákérdeztem: Ez hogyan működik? Mennyit kell belőle csinálni? Másnap és harmadnap még kicsit győzködni kellett magam, de már átléptem kishitűségem korlátait. Örömittas ünneplésben gyorsgyalogoltam az egyik edzőtermi gépen, és elképzeltem, hogy kis hamburgereket izzadok ki... Már megint ez a fránya fantáziám! Ez vagy kifogásokat kreál vagy mini hamburgereket.

Most pedig te jössz! Neked mi a mumusod?

Derzsi Bernadett
Cookies