Mit tehetünk, ha minden rendben van körülöttünk, sikeresek vagyunk az élet minden területén – csak éppen ,,nőiségünkben" jelentünk csődöt? Mi állhat a háttérben, ha egyszerűen nem jön a baba?

Dráfi Emese rovatában a legkülönbözőbb problémákkal küszködő emberek bukkannak fel, ő pedig szívvel-lélekkel igyekszik tanácsot adni!

ezo-kezdo_0.jpg

Tisztelt Szerkesztőség!

Voltak ugyan az életemben boldogabb pillanatok is, amikor még hittem, hogy egyszer még nekem is lesz saját családom, gyerekeim. Ma már tudom, hogy ez számomra már csak örök álom marad. Harminckilenc éves, sikeres nő vagyok. De ez csak a látszat. Csak a hozzám legközelebb állók tudják, hogy mennyire magányos és elkeseredett vagyok. Pár évvel ezelőtt váltam el. Nem egy másik nő miatt, nem azért, mert a férjem alkoholista volt. Sőt, egy különleges, rendes embert adott mellém a sors.

Ezért amikor sokéves kezelések, remények és kudarcok után kiderült, hogy soha nem leszek anya, nem fogom tudni megajándékozni páromat egy picivel, úgy döntöttem, inkább elválok tőle. Visszaadtam a szabadságát, de én magam lélekben belerokkantam.

Még mindig szeretem, de ezt senkinek sem mondhatom el, mert nem értenének meg. Ráadásul a közelmúltban megtudtam, hogy újból megnősült. Végigsírtam az éjszakát, és azóta sem tudom magam lelkileg összeszedni. Nem látok kiutat, mert új kapcsolatot nem kereshetek (már ha egyáltalán van férfi, akinek kellene egy meddő nő), amíg nem tudok érzelmileg leválni a volt férjemről. Ez pedig nem megy, mert számomra ő volt a nagy Ő. Nem tudom, mitévő legyek, hogyan tudnék továbblépni, új életet kezdeni. Vajon van megoldás?

Elza

web-bannerek-instagram.jpg

Kedves Elza!

Olvasva levelét, több megoldandó feladatot vélek felfedezni. Nem tudja feldolgozni, hogy ebben az életében (az orvostudomány megmondása alapján!) nem szülhet gyermeket. Az élet többi területén sikeres. Férjhez ment, és karrierjét is szépen felépítette. A válás is az Ön döntése volt. Engedje meg, hogy röviden vázoljam, spirituális szempontból miért lehetséges, hogy egy léleknek az adott életben nem születik gyermeke. Több variáció is van. Első és leggyakoribb ok, hogy a szülők nincsenek felkészülve az anyaságra, apaságra, vagy egyszerűen ehhez a pároshoz nem készül leszületni lélek. Ilyenkor fordul elő, hogy a házasság megromlik – és elválnak. Viszont ha újabb párra találnak, akkor ott rendszerint a gyermekáldás is megjön.

Vannak helyzetek, amikor a nő, valamilyen oknál fogva, tudat alatt fél a gyermekneveléstől. Lehetnek negatív élményei a gyermekkorából (például mindig ő vigyázott a testvéreire, s elege volt a gyerekekből), vagy előző életből hozott nehezítések hátráltatják, esetleg fél felvállalni a gyereket, mert titkon úgy véli, gátolná őt az érvényesülés útján. Ilyenkor a nő energetikai rendszerében a szexcsakra hátsó része le van zárva. Ez mindaddig így marad, amíg ezek a blokkok nincsenek feloldva.

Ilyen esetben segíthet, ha a pár, egóját háttérbe szorítva, örökbe fogad egy gyermeket. Nem egy házaspárt ismerek, amelynél ez bevált, sőt, néha még saját gyermek is született.

A következő helyzet az, amikor a mostani életprogramban nincs benne a szülés vagy a gyermeknevelés. Ez lehet karmikus nehezítés, amit valamelyik előző életében kell keresni – vagy egyszerűen a lélek mentesíteni szeretné magát a gyermeknevelés felelősségétől és fáradalmaitól. Vagy mert egészen egyszerűen más feladattal jött a világra. Nem egy, nem két nő él egyedül, gyermektelenül. Sőt, nem egy házaspár él gyermek nélkül is szeretetben. Több mint valószínű, hogy nekik egymással van nagy tanulnivalójuk!

Kedves Elza, Ön most eljátszotta a „szegény én” szerepét, és emiatt elküldte férjét, akit szeretett. S lám, ő újra megnősült. Ez most Önt rettenetesen bosszantja, de rossz hírem van: a hajó elment. Itt egyetlenegy dolgot lehet tenni: ELENGEDNI. Ha nem akar a következő éveiben továbbra is önmagát sajnáltatva élni, ami, ugye, nem méltó állapot, és felemésztené, akkor bizony energetikailag több dolgot is el kell engednie! A volt férjét (méghozzá szeretettel!), önsajnálatát – és a „mindenáron gyermekáldást”. Ilyen esetben, ha nem boldogulna egyedül, egy terapeuta hatékonyan tud segíteni. Mi, emberek hajlamosak vagyunk beleragadni a múltba, és nem vesszük észre a jelen szépségeit. Pedig sem a múlt, sem a jövő nem létezik, csakis kizárólag a jelen. És ebben a MOST-ban érdemes teljes életet élni, de ehhez szükséges azt a bizonyos ajtót bezárni magunk mögött. Higgye el, megéri.

Cookies