Tisztelt Szerkesztőség! Sok szomorú dologgal találkoztam eddigi éle­temben, ezért is ragadtam tollat, hogy elmond­hassam 24 éves szenvedésem a kedves olvasók­nak.

Sok nő szenved a világon, de nem tesz ez el­len senki sem. Magamból indulok ki, és sajnálom azt, aki hasonló helyzetben van, mint én. 42 éves vagyok, mindig becsületes voltam.

leveltitok-osz.jpg

9 évesen el­vesztettem az édesapám. Öten voltunk testvérek. Édesanyám a szegénységben keservesen felne­velt bennünket, és szeretetével máig elhalmoz. Ez sokat segít, és erőt ad. Nagyon fiatalon, 16 éve­sen mentem férjhez. A házasságban egy lányom és két fiam született. Minden házimunka rám sza­kadt, mert a férjem dolgozni járt.

Olyan házban laktunk, ahol nem volt vízvezeték, nem volt für­dőszoba, automata mosógép. Volt kút, valamint kályha, amelyben tüzeltem, és amelyen főztem. Így is tudtam vezetni a háztartást és boldogan ne­velni a gyerekeket. Mégsem voltam jó. Mindig sértő szavakat kaptam. A férjem sokat ivott, csa­vargott éjjeleket. Még ezt is elnéztem neki, mert szerettem. Volt, hogy hajnalban ittasan ért haza, kirángatott az ágyból, nagyon megvert, néha esz­méletlenségig. Lányom hívta a mentőket hétvé­genként.

Míg a kórházban voltam, a gyerekek­re az anyukám vigyázott. Még őt is bántalmazta csúnya szavakkal. Megszúrt késsel a lányom sze­me láttára. Megfenyegetett, hogy megöl, ha el­megyek orvoshoz.

Attól kezdve az életem egy ha­zugság volt, még anyumnak sem szólhattam, de ő ezt mind sejtette. Mire felépültem, hason do­bott egy cipővel, és azonnal meg kellett operálni. Fél év múlva újabb műtét, mert csúnyán megvert. A bántalmazások következményeit a mai napig vi­selem. Trombózist kaptam a sok vérrögtől. Ennek ellenére munkába álltam. 2 évig dolgoztam kín­lódva. Túlóráztam a jobb fizetésért, mégis azt kap­tam, hogy csavargok. A férjem iránt undort érez­tem, gyűlöletet. Erőszakoskodott velem, és ami­kor megmondtam neki, hogy nem jó vele a szex, megint kikaptam.

Dolgozni jártam, munkából ha­za, megint a sok tennivaló, a nap végén mégis ve­rés járt nekem. Belefáradtam. Bánatomban lefe­küdtem azzal a férfival, aki 20 évig várt rám. Ek­kor rájöttem arra, hogy engem már semmilyen férfi nem tud boldoggá tenni. Mindig az volt az álmom, hogy boldog családban élhessek. Tudom, az én helyzetemben lépni kell. Kérem, aki tud, se­gítsen. 

Margaréta

minden_reggel_ujno.sk.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 
Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Kapcsolódó írásunk 
Cookies