A lombház nyújtotta élmény leírhatatlan. Amikor ide belépünk, mintha egy másik világba érkeznénk. Egy igazi varázsházba! Az élményt nem csupán a fatörzsre épített házikó különlegessége adja, hanem a természetközeliség. Ősszel meg igazán!

Az ősz ezer színében pompázó fák lombjai közt megpihenhetünk, és feltöltődhetünk energiával. (Fotó: Dömötör Ede)

lombhaz-kezdo.jpg

A lombok a lelkünket simogatják, a fák levelei pedig magukba zárják az aranysárga nap sugarait; egy-egy kóbor sugár a szívünkig hatol. Egy lombházban úgy érezzük, mintha megállt volna az idő, a nappalok és az éjszakák is hosszabbnak tűnnek. Gondolataink szabadon nyargalásznak, gyönyörködünk a mellettünk csörgedező patakocska fényeiben: minden itt van, mi szemnek ingere!

Az utóbbi években nagy sikernek örvendenek a lombházak. Találkozhatunk velük erdőn, mezőn, lombok között, csörgedező patakocskák felett... A lombházakra jellemző az egyediség és az ötletes kivitelezés.

Ritkán engedhetjük meg magunknak, hogy ennyire lelassulva ébredjünk, ezért ma csak kényelmesen dőljünk hátra, és élvezzük a madarak csicsergését, a lombok susogását...

lombhaz-pihenes.jpg

Érdemes korán kelni, hiszen a felkelő nap sugarai a reményt adják: történjék bármi rossz, másnap mindig felkel a nap! A fák ölelgetése pedig, mint tudjuk, a legjobb gyógyír a lélekre.

lombhaz-kilatas.jpg

Csak a képzelet szab határt! 

A képeken látható ház építője mindig is egy lombházról álmodott. Gyermekkorában ő sem maradt ki a jóból, neki is volt kiserdőbe épített bunkere.

lombhaz-jatekok.jpg

Lombházával pontosan ezeket az emlékeket szerette volna visszahozni.

lombhaz-ora.jpg

Egy mesebeli erdő mélyén, hatalmas diófa törzsére építette meg álmai lombházát, önerőből.

lombhaz-kivulrol.jpg

Egy sereg lomtalanított faanyagot, raklapot használt fel az építményhez, majd benépesítette a padlásokról összeszedett kincsekkel.

lombhaz-uvegek.jpg

Mint mondja, a ház még messze sincs készen...

lombhaz-ablakok.jpg

Házak a fa tetején (Treehouses masters) 

A Discovery HD csatornáján Pete (a műsorvezető) a legötletesebb lombházakat és mérnöki csodákat fedezi fel a világ legkülönbözőbb pontjain. A végén belevág egy saját lombház építésébe. A nézők az utolsó szög beveréséig nyomon követhetik az építkezést.

elofizetes_uj_no_72.png

Darnay Krisztina
Cookies