Azt mondják, a siker kulcsa a magabiztosság. Ahhoz viszont, hogy magabiztosnak érezzük magunkat, rengeteget kell fejlődnünk és dolgoznunk magunkon.

Azokat az embereket mindig csodáljuk, akik probléma nélkül ki tudnak állni a nyilvánosság elé beszélni, akiknek őszinte a mosolyuk, és valahogy sugárzik belőlük az életöröm és az energia. S hogy ezenkívül még milyen jellemvonásokkal rendelkeznek?

magabiztos-ember-5-ismerve-kezdo.jpg

Nem igénylik a rivaldafényt

Egy magabiztos embernek nem hiányzik az, hogy a társaság középpontjában legyen. Jól elvan a háttérben, és nincs szüksége az állandó visszaigazolásra. Tudja, miben jó, mik az erősségei, és ezzel nem kell állandóan hencegnie barátai, ismerősei előtt. Figyeljük csak meg, a legtöbb önbizalomhiányban szenvedő ember imád a középpontban lenni.

A segítség náluk nem tabu

Segítséget kérni és segíteni másokon egyáltalán nem okoz problémát a számukra, hiszen tudják, ez az élet legalapvetőbb dolga. Azért, mert megkérünk valakit, hogy segítsen nekünk valamiben, attól még nem leszünk kevesebbek. S ugyanúgy, ha másokon segítenek, nem várnak érte dicséretet vagy bármilyen felmagasztalást.

Belátják, ha tévedtek. Mint tudjuk, tévedni emberi dolog, és ha már egyszer az életben (vagy többször) tévedünk, azt nem árt beismerni. Az ilyen ember meg tud alázkodni, és bocsánatot tud kérni, ami a mai világban egyáltalán nem kis dolog!

Aki mer, az nyer

Kockázatot vállalni nem kis felelősség, viszont aki tisztában van a tudásával és a képességeivel, az nem fél ugrani. Ám ha mégis elutasítják őket – bármiről legyen is szó –, elsősorban mérlegelik a helyzetet, majd eldöntik, megéri-e még egyszer nekifutni a dolgoknak és bátornak lenni, illetve azt is tudják, mikor kell visszavonulót fújni.

web-bannerek-instagram.jpg

Bölcs az, aki hallgat

Ez az egyik legszebb emberi tulajdonság. A magabiztos ember meg tudja hallgatni a másikat. Egyszerűen kíváncsi az embertársaira, ami azt jelenti, hogy nem degradálja le őket, hanem ugyanolyan egyenrangú félként kezel mindenkit. Aki a saját hangját szereti hallatni, az bizony gyakran bizonyítani akar magának és másoknak is valamit...

Derzsi Bernadett
Cookies