Most eláruljuk azokat az aprócska trükköket, melyek segítségével magabiztosabbá válhatunk. Mert valljuk be őszintén, ki ne szeretne a magabiztosságból néha csak egy kicsivel többet.

Állásinterjún és az első randin sem árt, ha van, hát még a fárasztó és szürke hétköznapokról nem is beszélve! Íme, néhány nagyon egyszerű dolog, melyek által több magabiztosságra tehetünk szert. 

magabiztossag-kezdo.jpg

Légy önmagad!

Klisé, de abszolút igaz. Mint az is, hogy nincs még egy olyan ember a világon, mint te! Belőled csak egy van! Ezt nem árt észben tartani, és néhányszor elismételni saját magunknak, főleg akkor, amikor teljesen bizonytalannak érezzük magunkat. Ha mások akarunk lenni, mint akik vagyunk, egyszerűen elveszítjük a természetes kisugárzásunkat.

A barátom hasonló ember, mint én vagyok

Ez annyit jelent, hogy igyekezzünk hasonló természetű emberekkel körülvenni magunkat. Hiszen a barátok inspirálják egymást, segítenek, és építik egymás önbizalmát, nem rombolják azt!

Ezt oly sokszor elfelejtjük! Igyekezzünk olyan emberekkel barátkozni, akik ugyanazt a jót akarják nekünk, mint mi nekik! Megéri.

Kerüljön az éned előtérbe!

Ha tudod, mit akarsz, mik a céljaid, magabiztossá válsz! Kérdezd meg magadtól gyakrabban, hogy boldog vagy-e, például a munkában, a kapcsolataidban vagy egyes szituációkban. Tegyél magadért többet! Tanulj, képezd magad, sportolj, motiváld magad és az énedet, és hidd el, sokkal magabiztosabban fogsz boldogulni az egyes élethelyzetekben.

hirlevel_web_banner_1_176.jpg

Lista

A leggyakrabban a listázás módszere is elég hatékony. Csak annyi a dolgunk, hogy felírjuk, mi az, ami zavar minket önmagunkban, és mi az, amit szeretünk. Ha látjuk a pozitívumokat, az megerősít minket, a negatívumok viszont elképesztően ösztönözni tudnak bennünket, hogy megpróbáljunk másképp hozzáállni a dolgokhoz. Jobban, szebben. Önmagunk miatt! Ebben pedig óriási segítséget nyújt nekünk a vizualitás, amikor pontosan látjuk, mi a probléma.

Derzsi Bernadett
Cookies