Megjelent az Új Nő áprilisi száma! 

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft benzinkutakon!

aprilis-lapajanlo-kezdo.jpg

KELTIKE KELTEGETI A TAVASZT

Erdők tavaszi szőnyege, lepkék bölcsője: ez a keltike. A bajcsi erdőben fényképeztük az odvas keltikét.

aprilis-lapajano-odvas-keltike.jpg

Cséfalvay Á. András képriportját a magazin 6. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HORGOLT CSODATOJÁS

A Csilizköz éke Csilizradványon. Nyolc hónap kitartó munka, 16 ezer méter fonal, tömérdek lelkesedés és megannyi szorgos kéz. Megcsodáltuk Csilizradvány ékességét, a több mint 3 méter magas horgolt piros tojást, mely március óta hirdeti a faluban a húsvétot.

aprilis-lapajano-tojas.jpg

Képünk a magazin 9. oldalán látható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A LASSÚ ÉLET ELVESZTÉSE

Hogyan lehetne visszacsempészni az apró örömöket a hétköznapokba? Azokat a dolgokat, amelyektől úgy érezzük, hogy valóban élünk – és nem csupán vagyunk, mint a befőtt vagy a Facebook-posztok. A posztok, melyeknek már csak a címét olvassuk el…

aprilis-lapajano-lassu-elet.jpg

Ollé Tamás írása a magazin 10. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

LASSÚ DIVAT GYORS NYUSZIVAL

Csak vidáman! Készülődik a tavasz a friss tojással, a nárciszok sárgájával és a tulipánok pinkjével. A nap még nem hiszi, de mi már előkészítettük színpompás ruhatárunkat. „Simis” és nem „simis” állatkákkal fotózkodtunk. Mellettük élhetjük meg igazán a lassú tavasz igézetét.

aprilis-lapajano-divat.jpg

Divatanyagunkat a magazin 12. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A TE TESTPARÁD A MÁSIK NŐ ÁLMA!

Gömbölyű, kerek, egyenes. Nyúlánk, apró, telt, vézna. Ahogy a nőiségnek száz arca van, úgy a női test is sokféle lehet (éppen ez a változatosság gyönyörködteti évszázadok óta a férfit). Ne akarjunk hát egyformák lenni! Hogyan kezdjünk hozzá szépségünk kiaknázásához? Kérdezzünk meg például egy profit. Nagy Finta Adrianna (Gúta) a magyar Yurkov stílustanácsadó szalon szlovákiai vezetője. Adri több mint egy évtizede nőkkel foglalkozik, és adottságaink felemelésében hisz.

aprilis-lapajano-nagy-finta-adrianna.jpg

Interjúnk a magazin 18. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

ÚJ ÉNEM, ÚJ RUHÁM

Legyél te is (új) nő! Indul a sorozatunk, vendégünk ezúttal a stílustanácsadó. A kinézettel kezdődik minden, hisz nem nyitott szívvel sétálgatunk az utcán, hanem nyitott kabátban. Az a nő néz ki jól, aki tudja, mi illik hozzá – ismeri a színeit és az alkatát. Réka körte alkat. Segítségével bemutatunk pár trükköt, s a végeredmény: egy mosolygó nő.

aprilis-lapajano-reka.jpg

Rovatunkat a magazin 22. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HAZUGSÁG, AMIBŐL IGAZSÁG LESZ

Ma mást sem hallunk, mint hogy a fenntarthatóság a legfontosabb a divatban. Miközben soha az életben nem volt olyan drága a divat, és soha nem árultak annyi szemét ruhát, mint most. Mi az igazság?

aprilis-lapajano-hazugsag-igazsag-piros-szem.jpg

Írásunk a magazin 25. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NOEN DESIGN

Bráz Noémi a Bódva menti Szepsiből katapultálta magát a divat nagybetűs világába. Ma az egyik legeredetibb divattervezőnek számít. Hinnénk-e, hogy pulóvereit és ruháit a nagyija köti?

aprilis-lapajano-noen.jpg

Cikkünket a magazin 26. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

VÁLÁSTÖRTÉNET

Mennyi erő van az emberben, hogy ép ésszel ki tudja bírni a saját horrorisztikus válását… A válás egy nagy trauma. Amit Isten egybekötött, azt mégis szét lehet választani. Elvált nő vagyok, kamasz gyerekekkel maradtam egyedül, mégsem tudom a választ arra, miért váltunk el. Ilyen a mai világ – mondta egy közeli ismerősöm, olyan hangsúllyal, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

aprilis-lapajano-valas-hajo.jpg
(© Willem van de Velde)

Novák Zita véleménycikke a magazin 30. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

ORA ET LABORA

Látogatóban Lőrinc barátnál a füleki ferencesrendi kolostorban. A ferencesek mottója: „Ora et labora!” (Imádkozzál és dolgozzál!) Henyélésnek nincs helye az életükben. Füleken a ferencrendi templom és kolostor a város értékes műemléke, a plébánia már a 14. században is létezett. A szerzetesek mindent saját kezűleg próbálnak beteremteni, télen a jó meleget is.

aprilis-lapajano-szerzetes.jpg

Schnelczer Zoltán képriportjával kiegészített cikkünk a magazin 33. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MISSZIÓBAN IS

Szent Ferenc, a legnépszerűbb szent – és érdekességek Bolíviából, egy többnemzetiségű országból.

aprilis-lapajano-szent.jpg

Cikkünk a lap 37. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

APÁM LÁNYA

Flórát gyerekkorom óta ismerem. Üvegburokban élt. Ez a burok sokáig védelmezte, de aztán széttörött. Azóta keresi az elvesztett édent. „Keresem az apám” – mondja.

aprilis-lapajano-apam-lanya.jpg
(© Patrizia Burra)

Írásunk a magazin 38. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MEGMENTEM A HÁZASSÁGOMAT (VAGY NEM)

A 30 éves Sára vidám, mosolygós fiatalasszony, tele élettel, szerelemmel és vágyakkal. Botond egy 100 részes szappanopera főszereplője, aki a 99. részben tett pontot a házassága végére. Két történet, két szempont. Egy férfi és egy nő, akik házasságuk elhibázott lépéseit igyekeznek felderíteni.

aprilis-lapajano-hazassag.jpg
(© Patrizia Burra)

Cikksorozatunk a magazin 42. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KÁLVÁRIA 14 STÁCIÓVAL

A kálváriáknak először hét stációjuk volt: ez a hét állomás az eleséseket jelölte. Ahogy Jézus vonult felfelé a Koponyahegyen, vállán a súlyos kereszttel, hétszer elesett. Az ájtatosságok alatt ezért esnek a hívek is térdre... A rozsnyói kálvária stációinak számát – ahogy minden kálváriáét – később 14-re emelték, és csodás Zsolnay kerámiabelsőkkel látták el.

aprilis-lapajano-kalvaria.jpg

Papp Viki képriportja a magazin 48. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

AHOL A TÖMEG, OTT AZ ELIT? UGYE NEM?

Annak lényegét, hogy mit jelent igazából a bolognai rendszer az oktatásban, akkor értettem meg, mikor riport közben az egyik cukrász kislány kijelentette, hogy ő egyetemre megy. Egyetemre? – csodálkoztam. Hisz ahhoz gimnáziumi érettségi kell, ő pedig az iskolaidő egy részét terepen töltötte (mármint a konyhában). Emellett a lány nem volt a legélesebb kés a fiókban, az egyetemen viszont le kell ülni a fenekünkre, és tanulni. Kell-e mindenkinek egyetemre mennie? Mit gondol erről a kérdésről és a felsőoktatási rendszerről Bárczi Zsófia a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja?

aprilis-lapajano-tomegoktatas.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

Cikkünk a magazin 54. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

RECEPTRE ÍRNÁ FEL A ZENÉT

Hanza Rolanda zenepedagógus nevét sokan ismerik. Iskolai kórusával számos versenyen, Csengő Énekszó fesztiválon vett részt, tagja a szlovákiai magyar tanítók énekkarának. Nemrégiben zenei tanodát nyitott Párkányban. Hanza Rolanda párkányi tanodájában Kokas-módszerrel fejleszti a gyermekeket.

aprilis-lapajano-hanza-rolanda.jpg

Írásunk a magazin 58. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NÉPTÁNCOSOK KÉPES BESZÉLGETÉSE

Amikor azt mondjuk, hagyományőrzés, sokan kendős nénikre és kalapos bácsikra gondolnak. Pedig a gyökerek az új generáció számára is fontosak.

aprilis-lapajano-neptanc.jpg

Képes riportunk a 61. oldalon.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HOZZÁTÁPLÁLÁS

Kálmán Koczó Kata tapasztalt kétgyermekes anyuka, kis családjával Nemeshodosban él. Kata a naszvadi kézilabdacsapatban játszik, volt válogatott kézilabdázó. Kisfia, Dani hatéves, lánya, Lili Klára másfél. Minden új gyermekgondozási trendet ismer, sok bevált módszert kipróbált: képletesen szólva, amiről ő nem tud, az nincs is. Alant a szoptatásról is megosztja velünk a tapasztalatait.

sikeres-szules-kezdo.jpg

Írásunk a magazin 66. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

TÖLTIKÉZÜNK

Tudjuk, hogy a párnás babaarc a legcsábosabb. Ám idővel pont a „bébiháj” tűnik el a nők arcából. Akinek ez számít, ma már a mindentudó hialuronsavval pótolni tudják. A képen látható Jane Fonda 1937-ben született, több beavatkozáson átesett, de még mindig őrzi arca karakterét. Idén lesz 86 éves.

aprilis-lapajano-jane-fonda.jpg

Írásunk a szépségről a magazin 67. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ

Társasági rovatunkban boresten jártunk. A dunaszerdahelyi Villa Rosa borvacsorái gasztroesemények is egyben, mert hozzáértő csapat állítja össze a fogásokat. Idei első vendégük egy Kanadából hazaszármazott borász, Gilvesy Róbert volt, aki a vulkanikus Szent György-hegyen, a Balaton mellett készíti kifinomult borait.

aprilis-lapajano-borest.jpg

Képriportunkat a magazin 70. oldalán találják.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies