Megjelent az Új Nő áprilisi száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

A címlapon: Kurucz Klaudia (Királyfiakarcsa), a Felvidék Szépe 2017 győztese, ma marketingszakember.

aprilis-lapajanlo-kezdo_0.jpg

A HOLDTÖLTÉTŐL A PÁRKERESÉSIG

Menjünk ki a tavaszi természetbe, lessük meg a Holdat, s merítkezzünk meg a fényében! Hogy miért? Írásunkból kiderül!

aprilis-lapajanlo-hold.jpg

Cikkünk a lap 6. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ROZSNYÓ RÓZSASZÍNBEN

Tobzódik a természet, sőt: idén kissé sietve érkeztünk meg a sötét télből a tavaszba, hetekkel előbb bimbóztak ki a cseresznyefák.

aprilis-lapajanlo-rozsnyo.jpg

Papp Viki fotóriportja a magazin 7. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HARMINCÉVES ÉRETTSÉGI TALÁLKOZÓNK MARGÓJÁRA

Sok jó ember kis helyen is elfér, újra és újra. Mivel az élet úgy hozta, hogy szülőhelyemtől kissé távol élem az életemet, az érettségi találkozók nekem azóta is rengeteget jelentenek. Mindegyik nagybetűs ünnep: egyszerre érzem az idő gyors múlását, és harminc év elmúltával azt, hogy már egy emberöltő van mögöttem.

aprilis-lapajanlo-erettsegi.jpg

Novák Zita írása a magazin 10. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZÍNES FORGALOM

A tavaszi divat újdonsága az, hogy nincs igazi újdonsága, ellenben felhasználja mindazt, ami a nyolcvanas-kilencvenes, mi több, a kétezres években népszerű volt. Ha átgondoltan nyitogatjuk gardróbunkat, rájöhetünk, hogy lényegében megvan mindenünk.

aprilis-lapajanlo-szines-divat.jpg

Divatanyagunkat a magazin 12. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A DIVAT NEM KORFÜGGŐ

Vannak nők, akiknek minden sikerül. Legalábbis így tűnik kívülről. Ezeknek a nőknek a tétovázásait, kudarcait nem látjuk – csak azt, hogy jól néznek ki, s mindennel megbirkóznak, amivel mi csak küszködünk. Pedig ők is ugyanúgy beleesnek a gödörbe, csakhogy velünk ellentétben kitartóak az akarásukban! Mert hogy lehet egy olyan divatbutikra szert tenni, ahol álomruhák laknak? Higgyük el, csak így. Hodossy Erikát (Nagyszarva) az öltözködéséről, illetve a nagybetűs nőről kérdezzük. Erika színt és fényt hoz nekünk Itáliából. 

aprilis-lapajanlo-hodossy.jpg

Interjúnk a magazin 25. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZEXUÁLIS ÉLETEM

Ha tisztában vagyunk saját vágyainkkal, akkor nem lehet baj. A szeretkezést akarni kell – a fejben, a szívben, s akkormegjelennek a kis pillangócskák a gyomorban. Ezt a mély kapcsolódást azonban nehéz elérni, mert a modern világ minden nyűge ellene hat (rohanunk, stresszelünk, és elnyomjuk magunkban azt, ami az igazi, őszinte vágy).

aprilis-lapajanlo-szexualis-eletem.jpg

Őszinte vallomásaink a lap 26. oldalán kezdődnek.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

VÁLNI VAGY NEM VÁLNI?

Hogyan gyógyuljunk megcsalás után? Van különbség vágy és vágy között? Ha megcsaltak bennünket, mindennek vége. A kapcsolatunknak és az életünknek is. Vagy mégsem? Miképp állhatunk ismét talpra? Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne a gyerekek igyák meg a levét a szülők krízisének? Mátyus Zoltán pszichoterapeuta (Pozsonypüspöki) válaszol.

aprilis-lapajanlo-valni-vagy-nem-valni.jpg

Riportunk a magazin 29. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SÉMATERÁPIA

A sématerápiáról először Pál Feri katolikus paptól hallottunk, aki emellett mentálhigiénés szakember is. Előadásaiban remekül szemlélteti, mit is jelentenek gyerekkori sémáink, és hogyan tudunk változtatni rajtuk. Képzeljünk el egy nehéz hátizsákot, amit régóta cipelünk. Valamiért sosem tudtuk letenni, sőt még pakolunk is bele, már-már összerogyunk alatta. Hiába próbáltuk lefejteni magunkról, hiába rángattuk, nem ment. Egészen addig, amíg valaki azt nem mondta nekünk: ő bizony ismeri ezt a hátizsákot! Vannak rajta különféle rejtett csatok, de egy trükkös technikával mégis kioldhatók.

aprilis-lapajanlo-sematerapia.jpg

Írásunk a magazin 33. és 37. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZEXTRA

Álljon itt 6 izgalmas tény a női szexualitásról! Összeállításunkban egy nőgyógyász (Benkovics Júlia) és egy szexuálpszichológus (Kacsur Adrienn) izgalmas felvetéseit mutatjuk be.

aprilis-lapajanlo-szextra.jpg

Cikkünk a lap 34. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A LIBIDÓ IS CSÖKKENHET...

Leterít vagy felszabadít? Mit kell tudni a menopauzáról, amikor is megszűnik a hormonok védő hatása a női szervezetre?

aprilis-lapajanlo-libido.jpg

Írásunk a magazin 36. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A JÓ HÁZASSÁG TITKA

Ilka Viktória és Adrián története mesébe illő. Jóformán egymás mellett váltak felnőtté, így nemigen tudják, milyen lenne az élet egymás nélkül. Ennek ellenére a mai napig nem szállt fel szemükről a rózsaszín köd, sőt! Vajon mit csinálnak másképp, mint a legtöbben? Jó tippekért fordultunk hozzájuk.

aprilis-lapajanlo-ilka.jpg

Interjúnk a 38. oldalon található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

KASSÁN A DÓM

Aki magyar, annak Kassáról a dóm, a dómban a Rákóczi-kripta jut eszébe. És persze Márai.

aprilis-lapajanlo-kassa-dom.jpg

Németi Róbert képriportja a magazin 42. oldalán látható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HA KASSA, AKKOR MÁRAI

Márai Sándor volt az az író, aki végigélte a 20. századot. Regényei a fordulat után elárasztották a könyvesboltokat. A világ körülöttünk Márai-lázban égett... Márai ugyanis nem engedélyezte, hogy a kommunisták kiadják a könyveit.

aprilis-lapajanlo-merai.jpg

Márairól szóló összeállításunk a lap 48. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

FÖLD, LELETEK, ECSETEK

Gyermekkorában sok lány régész akar lenni: vonz bennünket a föld mélye, hisz titkokat rejt. A régészetről sok legenda terjeng, kezdve az évekig tartó, romantikus környezetben zajló ásatásoktól a cserepek sepregetéséig az árnyas fák alatt. A képlet egyszerű: aki már kislány korában az iskolából hazafelé is a felszántott földet túrja, hogy valami antik cserépdarabot találjon, abból régész lesz. Bali Henrietta (52) nem tudta, hogy van olyan szakma, hogy régész: senki nem vezette rá, olvasni sem olvasott róla. A föld szaga vonzotta, és az a sok kincs, ami a föld alatt lehet.

aprilis-lapajanlo-regesz.jpg

Interjúnk a magazin 52. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

RÉGÉSZKEDÜNK

Ki látta az Indiana Jonest vagy a Lara Croftot? A hollywoodi filmek régészekről kialakított képén a régészek csak nevetnek. A régészet puzzle, amelyből csak néhány elem van meg.

aprilis-lapajanlo-regeszet.jpg

Összeállításunk a lap 56. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ÉLET ELVITELRE

Ollé Tamás írása sokféle ember életét igyekszik követni. Egyvalami azonban közös bennük: a kávé.

aprilis-lapajanlo-kave.jpg

A novella a magazin 58. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HIBRIDEK

Kell-e félnünk az MI-től? A képeken emberi-állati hibrideket látunk, a mesterséges intelligencia által „kikeverve”. A mesterséges intelligencia velünk van, sőt: él, virul és tanul.

aprilis-lapajanlo-hibrid.jpg

Képeink és írásaink a lap 60. és 65. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ISMERKEDÉS EGY ROBOTTAL, AKI ÉPPEN LEMÁSZNI KÉSZÜL A BINÁRIS FÁRÓL

Hónapokkal ezelőtt kezdődött minden, mikor is Rabec László (Ajnácskő), fotós barátunk megismertette velem a mesterséges intelligenciát. Mesélt és mesélt, én meg tátott szájjal hallgattam. Laci egy „netrobotról” (magyarán szöveggenerátorról) értekezett, amely giga nagy adatbázisával lassan a Google-t is lekörözi. Feltettem magamnak a kérdést: Mi van...? Lemaradtam valamiről? És még aznap leteszteltem az MI-t.

aprilis-lapajanlo-heni-mi.jpg

Varga Henrietta írása a magazin 62. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ERDŐFÜRDŐ

Márai írta egyszer, hogy a séta voltaképpen az élet egyik legemberibb életüteme. Mert az, aki sétál, igazából nem akar eljutni sehová. És valóban. A természetben eltöltött idő sok mindent megtaníthat az emberrel. Iván Zlatarits Anett (27, Bős) hetente több órát tölt a természetben. Olykor gyógynövényeket gyűjt, máskor csak megmerítkezik a zöldben. Néha pedig erdőfürdőket vezet. Vajon mitől más az erdőfürdő, mint egy hétköznapi erdei séta?

aprilis-lapajanlo-erdofurdo.jpg

Interjúnk a 66. oldalon.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZEM-SZÁJNAK INGERE? TETOVÁLUNK!

Biztosan kötelező viselet a hangsúlyos szemöldök? Mire jó az ajaktetoválás? Miért esnek sokszor túlzásokba a nők? Ruff Angéla (Derm-A Stúdiókozmetika, Dunaszerdahely) kozmetikus válaszol kérdéseinkre.

levegot-ruff-angi.jpg

Cikkünk a magazin 69. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ

A Felvidék Arca szépségverseny döntősei a komáromi Csillagerődben szelfiztek! Egész napos ZAX csokoládékóstoló, egy pohár pezsgő és tárlatvezetés várta a kicsiket és nagyokat Komáromban.

aprilis-lapajanlo-szelfi.jpg

Képeinket a magazin 73. oldalán találják.

elofizetes_uj_no.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies