Megjelent az Új Nő májusi száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

A címlapon egy éttermi dráma: Fülöp Kika (Gúta), Béhr László (Dunaszerdahely) és Szalacsi Rebeka (Szap). Fotó: Dömötör Ede.

majusi-lapajanlo-kezdo_0.jpg

KATONA PÁL TEHÉNPÁSZTOR RÉGIES ÉLETE

Katona Pál tehénpásztor. Lába alatt zöld harsog, feje fölött napocska leselkedik életadó sugaraival. Pál harmincötödik éve őrzi a teheneket. Nem ijed meg a munkától. Szereti az állatokat és maga felett a kék eget, de nem szeretné magát fényezni. Pált a szerelem vitte el Gömörből: a táj változott, a tehenek viszont maradtak. Most a somodi gazdaság gulyáját őrzi.

majusi-lapajanlo-tehenpasztor.jpg

Németi Róbert riportja a magazin 6. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A NOSZTALGIA FOGSÁGÁBAN

Valahol mindannyian a nosztalgia fogságában éljük az életünket. A régi szép időket emlegetjük, keserédes melankóliával gondolunk arra, ami elmúlt, s képtelenek vagyunk elszakadni attól, ami volt.

majusi-lapajanlo-nosztalgia.jpg

Ollé Tamás cikke a magazin 10. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

DRÁMA AZ ÉTTEREMBEN

A gyorsan múló idő magával hozta a nosztalgiát, az érték és a mérték divatját. Vagyis az old money stílust, a születési arisztokrácia utánzását. Történetünkkel ebbe a világba kalauzoljuk el olvasóinkat.

majusi-lapajanlo-drama-az-etteremben.jpg

Divatanyagunk a lap 12. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

NE A FÉRFIT DICSÉRJÜK. A NŐT!

Kedves, kislányosan bájos, mégis érzéki tekintetű. Teste minden porcikájában nagybetűs NŐ. Vajon mit gondol a nőiességről Gubík Ági (47) színésznő?

majusi-lapajanlo-gubik-agi.jpg

Interjúnk a magazin 22. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ÁLDÁS VAGY KÁRHOZAT?

Ha felveszek egy nőies ruhadarabot, beszárítom a hajam, sminket dobok magamra, az azt jelenti, hogy szép és magabiztos, de egyben nőies is vagyok? Aki válaszol: Nagy Andrea (Ragyolc, 36) műsorvezető.

majusi-lapajanlo-nagy-andrea.jpg

Interjúnk a magazin 26. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A NŐ ÉS A KARRIER

Ha nők vagyunk, sokkal többször jelennek meg fejünkben a „mi lesz, ha...?” és a „mit fognak szólni?” típusú korlátozó gondolatok. Gyakran érezzük úgy, hogy állóvízben tapicskolunk. Hogyan állítsuk saját szolgálatunkba a félelmeinket, és miképp gondolkodjunk stratégiában, ha már megvan a cél? A kérdésekről dr. Zolnay Judit (Budapest) üzleti coachcsal beszélgettünk. Judit 25 éven át dolgozott nagyvállalatoknál és nemzetközi cégeknél, majd úgy döntött: maga mögött hagyja vezérigazgatói pozícióját, és támogatói hivatásba lép.

majusi-lapajanlo-zolnay-judit.jpg

Írásunk a magazin 30. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

AZ ÉN IGAZGATÓNŐM

„Az én igazgatónőm” – kanyarintom fel reflexszerűen a lap tetejére. Aztán eszembe jut: talán mégsem lenne ildomos őt kisajátítanom. Így inkább csak elmesélem, miként határoztam el gimnazista koromban, hogy egyszer (ha sikerül, és tényleg újságíró leszek) interjút fogok készíteni Véghné B. Zsuzsannával (74, Csiliznyárad). Az én igazgatónőm a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és a Corvin Mátyás Gimnázium egykori igazgatónője, akit sok száz hálás diák csodál még ma is.

majusi-lapajanlo-igazgatono.jpg

Olláry Ildikó írása a lap 34. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A LOSONCI ZSINAGÓGA

Vannak épületek, amelyek mellett nem tud csak úgy elmenni az ember – mert mesélnek. A zsinagógák is ilyen „mágneses” helyek.

majusi-lapajanlo-zsinagoga.jpg

Papp Viki képriportja a magazin 38. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

CSALÁDOM A NÉGY FAL KÖZÖTT

Emlékszem az érzésre 13 évvel ezelőttről. Akkor borult ki először a bili. Apám rájött anyám hűtlenségére. Hogyan éli meg az ilyen helyzeteket egy gyerek?

majusi-lapajanlo-negy-fal-kozott.jpg

Cikkünk a magazin 44. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

APÁKKAL RANDIZNI

Egyre több a válás, anyukák maradnak egyedül a gyerekeikkel. Van, aki nem is keres társat, és van, aki azonnal randizni kezd, mert hiszi, hogy érdemes arra, hogy értékes kapcsolatban éljen.

majusi-lapajanlo-apakkal-randizni.jpg

Írásunk a lap 47. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

AZ ARCUNKÉRT!

Prémus Marianna bőrgyógyász szakorvosként és orvos esztétaként is dolgozik. A szép nádszegi lány gyermekkori álmát éli. Miért nem kap nálunk elég figyelmet a bőrgyógyászat? Na és miért fontos, hogy kizárólag orvosi kéz végezze a szépészeti beavatkozásokat? Ezekre a kérdésekre ad választ Marianna, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy arcunkat ne bízzuk rá akárkire.

majusi-lapajanlo-mariann.jpg

Interjúnk a magazin 48. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

CSODA LINZBEN

– Roberta – nyújtja kezét a nő a férfi felé.
– Robert – viszonozza a bemutatkozást a férfi, arcán kisfiús mosollyal.
– Ugye, ez csak vicc? Ilyen az életben nincs! – kerekedik el a nő szeme, bár az utolsó mondatot már csak magában teszi hozzá. 
– Nem hiszem, hogy a szüleim viccből adták ezt a nevet harminc évvel ezelőtt – nevet fel Robert. Mire a nő, kis fintorral az arcán, felszisszen: – Tegeződjünk. Azt hiszem, én vagyok az idősebb.

Novák Zita ismét hangulatos novellával örvendeztetett meg minket.

majusi-lapajanlo-linz.jpg

Írását a lap 52. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A DEEPFAKE PORNÓ

Régen volt a privát pornó, amit szerelmesek készítettek az együttlétükről, s amit aztán az összeveszés után a (sértődött) férfi felpakolt az internetre. Sok ismert nő szenvedett emiatt, hisz megsértették a szemérmét. Ma a mesterséges intelligencia segítségével a diákok az osztály kipécézett lányairól készítenek ilyesmit – vagy férfiak az ismertebb nőkről, hogy aztán megosszák a videót a pornóoldalakon. Sőt, ma már sok mást is művelhetnek: deepfake kamerával akár a szobájukba is behozhatják a lemeztelenített szomszéd lányt...

majusi-lapajanlo-deepfake.jpg

Összeállításunk a magazin 54. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A SÖTÉT VEREM MÉLYÉN

Ma a kezükben okostelefonnal felnövő gyerekek teljesen ki vannak szolgáltatva az online tér legsötétebb vermének, a pornográfiának. De a felnőttek is tönkremehetnek belé! Miért káros a pornó?

majusi-lapajanlo-verem.jpg

Cikkünk a lap 58. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

IGENT A PIACRA!

Ha szombat, akkor piacnap. Piacos kalandozásunk során a somorjai piacozókat és a régi idők piacait mutatjuk be. Megtudjuk, kik voltak a „bolgárkertészek”, továbbá mi a különbség a hidroponikus és a szabadföldi paradicsom között.

majusi-lapajanlo-piac.jpg

Riportunk a magazin 59. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A BOTTKA-FARMON

Bejárásra indulunk, s látjuk a múlt nyomait: régen nagy gazdaság volt itt. Dicső idők – de a mostani illatos csodafarm sem semmi! Bottka Pál büszkén mindent megmutat, a régi magtárt, az istállókat; hatvan ember dolgozott itt, dohányt, dinnyét, fűszerpaprikát termesztettek.

majusi-lapajanlo-bottka.jpg

Riportunk a lap 63. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ: LÁNYOS HÉTVÉGE HÉVÍZEN

Eddig még nem jártam Hévízen, csak annyit tudtam a városról, hogy az itteni tófürdőben tavirózsák között lehet úszkálni, vize pedig csodát tesz a fájó derékkal. És hogy a Hévízi-tó kerubjai állítólag megszólalnak, ha valaki még életében nem volt szerelmes. Izgalommal készültünk hát az eseménydús hétvégénkre Ildikó kolléganőmmel.

heviz-kollazs-kezdo.jpg

Az élménybeszámolót a magazin 70. oldalán olvashatják.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies