Ki ne hallotta volna a klasszikus sztorit: az idősebb főnök mellett egyszer csak feltűnik egy huszonéves, dekoratív titkárnő, aki mindenhol a nyomában van. A férfi pedig nemes egyszerűséggel hagyja, hogy udvaroljanak neki, és meg sem fordul a fejében, hogy nem helyes a szituáció. Szerencsére minden esetben világos, hogy ki a hibás. A mindennapok taposómalma, a „magvető férfi”, aki nem bír ellenállni egy-egy csinos arcnak vagy a sokat – nem is annyira sejtető, inkább mutató – dekoltázsnak. De mi van akkor, ha mégsem ennyire egyszerű?

Ellenpélda is akad. Olyan feleség, aki harmincöt-negyven éves korában is elragadó nő, jó anya, aki a szülés után szépen ledobta a pluszkilókat, minden héten fodrászhoz jár, és frissen lakkozva csillog a körme. A hitvesi ágy mégis hideg, mint a jég, és a férje rá se bagózik. Még szerencse, hogy munkahelyén az új, kedves, frissen elvált kolléga soha nem mulasztja el, hogy megdicsérje, milyen szexi, milyen finom illata van, és amikor csak teheti, átöleli a vállát, és mélyen a szemébe néz. Bezzeg a férje! Hazajön, elnyúlik a rekamién, és odaveti, „mi volt a munkában?”. Az új frizurát észre sem veszi. Mi lesz ennek a vége? És ki a hibás?

par_festmeny_illusztracio.jpg

Asszonyok, akik nem figyelnek a férjükre

Van egy dolog, amit a felmérések szerint a férfiak 94,5 százaléka átkozottul fontosnak tart. Ez a valami nem a mindennap frissen elé tett étel, és nem is csak a szex (bár tény és való, hogy igencsak összefügg vele). Ezt a dolgot csakis a feleség tudja megadni a férjének, nagy százalékuk azonban egészen egyszerűen elfeledkezik róla. Sarah Hunter Murray kanadai szexológus arra a megállapításra jutott, hogy a férfiak iszonyúan szenvednek emiatt – még akkor is, ha nem tudják pontosan megfogalmazni, mi a problémájuk. Minél hosszabb ideig nem gondolnak rá a feleségek, a férjek annál jobban gyötrődnek, és ennek következménye szembetűnően megmutatkozik a hitvesi ágyban. Aztán egy szép napon megjelenik a munkahelyen egy szexi kolléganő, aki gazdagon méri ezt a hiányzó dolgot…

Mi ez a titokzatos valami, ami annyira hiányzik az erősebbik nemnek? Az az érzés, hogy a felesége szexuálisan vonzónak tartja őt. Minél szexibbnek látja a feleségét, annál jobban fáj, ha ezt az érzést nem kapja vissza. Miért maradna pont mellettem ez a gyönyörű nő? –  gondolja. Biztos van már valakije, valószínűleg az, akit annyit emleget.

A nők hajlamosak a férfit hibáztatni, ha az elhagyja őket. Pedig ha jobban belegondolunk, egy kapcsolatban ketten élünk – mi is felelősek vagyunk azért, hogy így történt.

Hogyan adjuk meg a férfinak azt, amire szüksége van

Sarah Hunter Murray szexuálterápiás munkájából és kutatásaiból azt a következtetést vonta le, hogy öt olyan dolog van, ami megadja a férfinak az érzést, hogy szexuálisan vonzó. Ez az öt dolog természetesen ugyanúgy vonatkozik a nőkre is.

Az első: a külső tulajdonságok dicsérete. Marci mesélte: „A tánc befejeződött, a zene elhallgatott, és a színésznő olyan szép volt, mint a plakátokon. Hosszan a szemembe nézett, elmosolyodott, és azt mondta: Milyen jóképű, magas férfi maga! És milyen fantasztikusan táncol! – A hetedik mennyországban éreztem magamat, és meg kellett csípnem a karomat, hogy nem álmodom-e. Ennek már hét éve, de még mindig átmelegszik a szívem, amikor meglátom őt a tévében.”
Mennyi sebet be tud gyógyítani egy kedves megjegyzés! Képzeljük el, milyen csodát tud művelni egy férjjel, milyen erősnek és sármosnak érzi majd magát, ha havonta legalább egyszer egy ilyen bókot kap!

olelkezo-par.jpg

Lehet javítani?

Az ismerkedést, főleg az elején, a második dolog: a flört teszi igazán szikrázóvá és izgalmassá. Bárcsak később is így lenne… Ki ne imádná a könnyű kétértelműségeket, a néma, sokat ígérő pillantásokat és a titokban összevillanó szemeket? A mindennapok gondjai és a gyerekekkel kapcsolatos problémák terhe alatt azonban ez az izgalom gyorsan kikopik a kapcsolatból – a megszokás nem tesz jót a házasságnak.

Minden randitanulmány kiemeli, mennyire fontos a harmadik dolog: az érintés. A férfiak tudják, milyen sokat jelent az, ha beszélgetés közben a nő véletlenül megérinti a férfi kezét vagy karját. Ha a feleség nem simogatja, nem öleli meg, mindig lesben fog állni egy csinos kolléganő, aki pontosan tisztában van a várható hatásokkal, és szorgosan gyakorolni is fogja az érintést.

A férfi szexuálisan vonzónak érzi magát attól is, ha a nő kezdeményez – ez a negyedik dolog. Boldoggá teszi őket, ha a feleség legalább időnként jelzi, hogy kívánja a szexuális kapcsolatot. Ez azonban kényes dolog, és nem is könnyű – főleg a nőknek, mivel többségünk alapvetően nem a ,,támadásra”, hanem a befogadásra van beállítva. Nehéz felmérni az alkalmas pillanatot, mert ha tévedünk, hatalmas kudarc érhet bennünket. A férfiak jól tudják ezt, mégis újra és újra próbálkoznak.

A mindennapok gondjai, a robotolás és a fáradtság igazi érzelemgyilkos tud lenni. Azonban ha mindkét fél igyekszik, képesek lesznek fenntartani a kapcsolat elején jelen lévő szikrázást!

S végül az ötödik: mutassuk ki, ha jólesik a szex

Mégis hogyan? (Ha egyáltalán felmerül ez a kérdés, érdemes rajta elgondolkoznunk…) Legegyszerűbben a teljes, spontán odaadással tudjuk kimutatni: amikor együtt vagyunk, zárjuk ki a külvilágot, és csak a párunkra és magunkra figyeljünk. Kötetlenül, nyíltan osszuk meg egymással mindazt, amit érzünk, hagyjuk, hogy a szerelmünk és az érzelmeink irányítsanak bennünket. A szexet ösztöneinknek engedelmeskedve, zavartalanul kell átélni, szoros testi és lelki kapcsolatban a másikkal.

Tehát: Miért elégedetlenek a férfiak a szexszel, és miért hagyják el a feleségüket? Gyakran azért, amiért a feleségek is. A nőnek is, a férfinak is szüksége van arra, hogy szexuálisan vonzónak érezze magát. Ha a házastársak meg tudják adni egymásnak a fent említett öt dolgot, kapcsolatuk túléli a megrázkódtatásokat, és a házasság nagyobb valószínűséggel lesz igazán harmonikus és boldog.

Varga Klára

 

Kapcsolódó írásunk: Barátnő-e a barátnő?

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

Új Nő csapata