Mi jár a fejében? Gyakorlati tanácsok nőknek a férfiszelídítés jegyében.

A nagyszülők tudták! Nő és férfi között fontos a kommunikáció. Nagyapám minden egyes alkalommal, mikor jól összeveszett nagyanyámmal, bement a spájzba, és minden befőttesüvegnek jól behúzta a fedelét. ,,Így ni! – szokta mondani. –  Nagyanyátok, ha ki akarja bármelyiket is nyitni, kénytelen lesz szóba állni velem." Igenis akarjunk egymással kommunikálni, és gyúrjuk ki a hozzá vezető utat. Ez a történet erről szól.

mi-jar-a-ferfi-fejeben-kezdo.jpg

A virágcsokor

Lányom szomorúan mesélte, hogy mikor a fiújával virágüzlet előtt mennek el, mindig eszébe jut: csak egyszer, a születésnapján lepte meg virágcsokorral. Azt tanácsoltam neki, mondja azt: Emlékszel mennyire örültem akkor is, amikor a születésnapomra virágot hoztál? A férfi végtelenül imádja, ha dicsérik. Ha megdicsérjük, napokon belül ott az áhított csokor. Viszont ha méltatlankodunk, struccként a homokba dugja a fejét.

Az árulás!

Jól vigyázzunk, mit és mikor mondunk. Vannak helyzetek, amikor nem az igazság bajnokaként kell viselkedni, mert hosszú időre felcímkézhetjük magunkat az áruló jelzővel. A történet: Az igazgató négy regionális menedzserével teniszezett. A versenyen részt vettek a feleségek is. Az igazgató mindenki előtt kijelentette, hogy minden nap már kora reggel edz. Erre a felesége az egész társaság előtt közbeszólt: Jaj, dehogy edzel te minden reggel! Hiszen csak szerdán és pénteken szoktál! Kész, vége.

Kezünkben az árulói jogarral igazunk lesz, de szerető pasink nem.

A mérési vizsga!

Mielőtt megengednénk magunknak, hogy a rózsaszín köd ellepje az elménket, érdemes a kiválasztottunkat megmérettetni. A képlet egyszerű: felhívjuk a nagy Ő-t, és kétségbeesve közöljük vele, hogy az autópályán ragadtunk egy működésképtelen járművel. S várjuk a reakciót... Ha kiválasztottunk egy vezérigazgató, nyilván nem várhatjuk el tőle, hogy berekessze az értekezletet, és a megmentésünkre siessen. Azt viszont igen, hogy sofőrt, rendőrt mozgósít, aki helikopteren, tevén, lovon majd megérkezik hozzánk. A legjobb persze, ha maga a nagy Ő pattan autóba, és kel útra megmenteni a bajba jutott hölgyet. Közben pedig küldi az autómentőt. Azt a férfit viszont, aki azt tanácsolja, nézzük meg a telefonunkban, hol van a legközelebbi autómentő – azt örökre felejtsük el. A mérés legnagyobb veszélye, hogy a férfiak jelentős része nem fog átmenni a vizsgán, még akkor se, ha jómagunk toljuk be őket a célba.

Adj teret neki!

A férfinak teret kell adni, hogy erősítsük benne: vannak dolgok, amelyeket csak ő tud kivitelezni. Nincs olyan befőtt, amit én ki tudnék nyitni, mikor a párom itthon van... Neki pedig eszébe sem jut megkérdezni, hogy amikor ő nincs jelen, hogyan nyitok ki én egy befőttet. Pedig anno én még az autókereket is kicseréltem. Persze, ma már tudom, hogy azt kellett volna mondanom: Á, én ezt nem tudom!

hirlevel_web_banner_1_369.jpg

Frappáns mondatok

  • Ha az országoknak csak női vezetői lennének, akkor nem lenne háború: csak 128 ország, akik mind haragszanak egymásra...
  • Az ősférfi, ha a madarak énekét figyelte volna, nem éli túl a vadászatot!
  • A nő intuitívabb lény, mint a férfi, ezért képes beleképzelni magát a férfiúi gondolkodásba. Olyan nyelven kell beszélnie a férfival, hogy a mondandóját megértse.
Sallay Erika
Kapcsolódó írásunk 
Cookies