Az építészet, az informatika és a könyvelés már nem menő. Legyünk bloggerek, youtuberek és étkezési tanácsadók. 

A fiatal generáció elsődleges célja, hogy a jövőben minél könnyebben keressen minél több pénzt. Ám a pályaválasztás nem csak emiatt problémás dolog a tiniknek. A bőség zavara teljesen lehetetlenné teszi a jó és megfelelő választást számukra, hiszen ma már bármilyen szakmát választhatnak, a lényeg, hogy nyitottak legyenek. Mostanság már létezik hivatásos tévénéző, állateledel-kóstoló, szerencsesütiszöveg-író vagy ételstylist. És igen, ezek a munkák mind nagyon is jól fizetnek.
Nem olyan rég még a fiatalok nagy része fizikai munkát végző szakembernek, orvosnak, pincérnek állt, ma már temérdek influenszer, vlogger és youtuber van. Ezek a szakmák azonban egyre inkább arra késztetik a mai tinédzsereket, hogy ne a főiskolára, a tanulásra fókuszáljanak, hanem arra, hogyan „adják el magukat”. Hiszen ha találsz valamit, ami egyedi, és érdekel másokat, máris tiéd a világ. 

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

És ha már szóba került a főiskola, érdemes tudni, hogy nem minden esetben kifizetődő a hosszú évekig tartó tanulás. Ma már egy szépségiparban dolgozó személy is képes kétszer annyit keresni, mint egy diplomával rendelkező ember. Viszont egyetemistaként bátran állítom, hogy nem mindig a könnyebb út a helyesebb út.
Tagadhatatlan, hogy mivel világunk a szépség körül forog, ezért a pénz is ebben az iparágban van. A mai nők teljesen természetes kiegészítője a műszempilla, a műhaj és a műköröm, ezután következik az ajakfeltöltés és a különböző szépségápolások, amelyek nem olcsó mulatságok. Na meg persze a tökéletes test sem elhanyagolható, így aztán a személyi edzők és a testépítők száma is egyre inkább gyarapodik. Ezeknek a szakmáknak a legtöbbjéhez nem kell főiskolai végzettség, csupán egy tanfolyam elvégzése, és már tele is a zsebünk. 

Ezután már ne is beszéljünk a boldogságmenedzserekről, akiknek gondoskodniuk kell arról, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat a cégnél, vagy például az Y generációs mindenesekről, akik generációs értékeik kapcsán egyszerre több munkakört látnak el.
Egyszóval: nincs olyan szakma, ami ma már ne létezne. Ám ha mindenki stílus- és divatdiktátorrá válik, ki fog életeket menteni, utat javítani vagy könyvelni? Leegyszerűsítve: mennyi pénzt fog kelleni fizetni azért, hogy valaki kicserélje a kiégett villanykörtét?

Szekeres Angéla

Küldj egy írást, és legyél te is Új Nő!
LÁNYOK, RÉGI OLVASÓK, JÖVŐBELI MUNKATÁRSAK, KÜLDJETEK EGY JÓ ÍRÁST, SZÖSSZENETET, S MI ITT MEGJELENTETJÜK!

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg