Végérvényesen vége a nyárnak, a nappalok lerövidülnek, és a meleget szépen lassan felváltja az ősz. Legtöbben a nyarat tartják kedvenc évszakuknak, hiszen ilyenkor van az embernek a legtöbb ideje kint lenni a szabadban, illetve ilyenkor jön el a nyaralások ideje is. Az őszt rögtön beazonosítják az esős időjárással, a köddel s a depresszióval.

Pedig az ősznek ennél sokkal pozitívabb tulajdonságai is vannak. És ha felismerjük, hogy mennyi kellemes hatása is lehet ennek az időszaknak, könnyen a kedvenc évszakunkká válhat.

miert-jobb-az-osz-mint-a-nyar-kezdo.jpg

Bekuckózhatunk a világ elől

A programmal teli nyár után végre otthon lehetünk. Nem kell minden hétvégén részt vennünk valamilyen eseményen, és nincs többé betervezve minden egyes napunk. Nem fognak a barátaink minden órában grillpartira hívni, hiszen az időjárás miatt mindenki inkább otthon tölti az idejét.

A hétvégét arra használhatjuk, hogy megnézzük kedvenc sorozatunkat, vagy leülhetünk szeretett könyveinkkel a kanapénkra. 

Az ősz az egyik legdivatosabb évszak

Nincs többé izzadás, és nem kell többé töprengeni azon, hogyan lehetne minél kevesebb ruhadarabot magunkra ölteni. Nem kell a legszűkebb ruhát felvennünk, helyette végre előkerülhetnek a kényelmes pulóvereink. Az ősz magával hozza a legjobb divatos szettjeinket. Megjelennek a bakancsok, a csizmák, a bőrdzsekik, a szövetkabátok, és a kalapokról, sálakról sem feledkezhetünk meg, hiszen elengedhetetlen kiegészítői őszi ruhatárunknak.  

hirlevel_web_banner_1_355.jpg

Csodálatossá válik a táj

Az eddig megszokott zöld táj átváltozik egy sokkal színesebbé. Ha kimegyünk a természetbe, a színek valamennyi változatával találkozhatunk. Arany, narancssárga, barna, vörös színben pompáznak a fák, ráadásul nincs is romantikusabb annál, ha párunkkal a ropogó színes falevelek között sétálunk. 

Az eső

Az őszhöz mindenképp hozzátartozik az eső. Ha szeretnénk, ha nem. Sokan olyan szinten utálják az esőt, hogy ha elkezd esni, azonnal rosszkedvűvé válnak. De ha például épp munkában vagyunk, vagy tanulunk, és esik kint az eső, nem kellemesebb így dolgozni, tanulni, mint ha kinn hét ágra sütne a nap? Vagy képzeljük el, mennyire jó egy tál forró levest megenni, vagy egy forró bögre teát meginni otthonunkban, miközben hallgatjuk az ablakpárkányon doboló eső hangját.

Néma Dorottya
Cookies