Új sorozatunk indult, melynek címe 5órai tea az Új Nővel!

Ilka Viktória (Bős) szoptatási tanácsadó és dúlának tanul. Ezenkívül az édesanyák és a kisbabáik jogaira specializálódott jogászként tevékenykedik.

Hallgassátok, szeressétek!

untitled-1.jpg

Ilka Viktóriával az Új Nő újságírói, Sallay Erika és Szalai Réka beszélgetnek.

KATTINTS!

⟱⟱⟱

Ilka Viktória (30, Bős) szoptatási tanácsadó és dúlának tanul. Ezenkívül az édesanyák és a kisbabáik jogaira specializálódott jogászként tevékenykedik. Komáromban született, férjével és két gyermekével Bősön él. Jelenleg gyermekgondozási szabadságát tölti. A pozsonyi Comenius Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát. Első kisfiát, Teót (4) Svédországban hozta a világra. Második gyermeke, Ede (2) Magyarországon, bába segítségével született meg, otthoni körülmények között.

a-dula-kezdo_0.jpg

Mit csinál a dúla? A jó dúla beszél a szülés lélektanáról, mindenről, amit az egészségügyben nem mondanak el - vagy épp nincs idejük elmondani. Támogatja a vajúdást, és végigkíséri a szülést. A dúla segíthet a szülési terv elkészítésében. Ám nem helyettesíti a szülésznőt; hisz nincs egészségügyi végzettsége, nem végezhet vizsgálatot.

Az ő szerepe inkább az anya érzelmi támogatása vajúdás közben. Segítségére van a vajúdó nőnek abban, hogyan lélegezzen, hogyan lazítson – fogja az anyuka kezét, érzelmi támaszt nyújt, ha a kismamának éppen arra van szüksége. Nálunk is egyre több nő veszi igénybe dúla segítségét. Nemrégiben megalakult a Felvidéki Dúlák Közössége, melynek tagjai magyar nyelven nyújtanak szüléstámogatást.

Olvass tovább: A dúla – Interjú Ilka Viktóriával

kepernyofoto_2022-12-09_-_10.27.27.png

 

Új Nő csapata
Cookies