Mostanában olyan hirtelen csap le ránk az ősz! Hideg szél kezd fújni, és este 6-kor bizony sötét van. Az ember kedve pedig egyre csak stagnál.

Idén úgy döntöttem, nem hagyom magam. S a kiszámíthatatlan időjárás és a hideg napok sem fogják elrontani a kedvem. Nem adom meg magam az őszi melankóliának, hanem együtt lüktetek vele! Új ötletekkel álltam elő, hogy könnyebben vegyem az akadályokat. Íme:

Kaméleon-trükk
Ősszel ne csak a természet változzon, hanem változzunk vele együtt mi is! Ez azt jelenti, hogy menjünk el fodrászhoz, és egy kicsit vágassunk le fürtjeinkből! Legyen rövidebb, bubisabb, egy kicsit ősziesebb a formája és a színe a frizuránknak! Változtassunk külalakunkon!
Tippünk: Cseréljük le arckrémünket, igyekezzünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a szél, a hideg ne szárítsa ki bőrünket. Ha ezeket a lépéseket szépen lassan megtesszük, sokkal könnyebben fogjuk tudni kezelni ezt az őszi átmenetet.

Néhány új darab
Nem kell lecserélnünk az egész ruhatárunkat, de vegyünk magunknak egy-két őszi kiegészítőt, mondjuk, egy szép színekben pompázó sálat. Sokkal jobb lesz tőle a közérzetünk s a kedvünk.
Tippünk: A gardróbban tegyünk rendet! Vegyük elő a hidegebb napokra szánt ruhákat, táskáinkat. A nyári ruhadarabokat pedig tisztán, rendezetten tegyük el pihenni a következő évig.

Új kihívás az egészséged érdekében!
Ősszel már nem tudunk olyan sok sporttevékenységet folytatni a szabadban az időjárás miatt, így új sportok után kell néznünk. Találjunk egy olyan új sportágat, amelyben szívesen kipróbálnánk magunkat. Legyen az egy önvédelmi sport, a tollaslabda vagy a squash!
Tippünk: Ha igazán érdeked az, hogy minél előbb hozzászoktasd a tested és a lelked a téli időszámításhoz, akkor olyan sportot keress, ami ellazít és megnyugtat. A természet is egy kicsit lelassul ilyenkor. Jóga, tajcsi, intimtorna – ezeket ajánljuk! Továbbá: étrendedben is kövesd az őszi étkezésben ajánlott ételeket, hogy szervezeted a megfelelő vitaminokban részesüljön minden egyes nap.

web-bannerek-hirlevel-02.jpg

Lakásdizájn
Varázsolj őszi hangulatot otthonodba is! Kombináld a krémszínűt a bézs és a barna árnyalataival, hogy kényelmesebben érezd magad a kuckódban! Szerezz be jó minőségű, kényelmes, piha-puha plédeket, s egy jó plédtartót, mellyel ráncba szeded a lakásod összképét!
Tippünk: Néha a legegyszerűbb és legapróbb dolgok teszik boldogabbá, jókedvűbbé a környezetünket: gyertyák, apró, mélyzöld kaktuszok és a színes tányéralátétek is kiválóak az őszi váltáshoz!

Őszi kiruccanás
Ha teheted, utazz el egy közeli és szép helyre, ahol néhány napig megpihensz. Barangold be a városokat, élvezd még a napfény utolsó melegítő csókját az arcodon, és sétálj, olvass, pihenj egy nagyot. Télen sokkal stresszesebbek és komorabbak vagyunk. Nem árt, ha erre egy kicsit finomabban hangolódunk!
Tippünk: Nézz ki egy hétvégét, és bújj el a világ szeme elől! Nem kell elutaznod, elég, ha magadra zárod az ajtót, meleg teát szürcsölsz, könyveket bújsz, filmeket nézel, s egy leheletnyit megpihensz...

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata