A női energiáknak is helyük van a nap alatt, egy térfélen a férfi energiákkal.

Sajnos, a nők körében még nagy a homály, pedig a női élvezet egyáltalán nem bonyolult. És bizony nem létezik titokzatos G-pont, kár keresni. (Hisz még mindig találhatunk olyan cikkeket a neten, amelyek a nők nem létező G-pontját keresik.)

noi-energiak-kezdo.jpg

Sokan még mindig nem tudják, hogy a női örömérzet góca a csikló, vagyis a klitorisz. A régebbi korokban – még Sigmund Freud is – azt bizonygatták, hogy csak a hüvelyi orgazmus az igazi, a klitorális nem normális. Ami azért is butaság, mert mindkettő a csiklóból indul ki.

Ez olyan, mint mikor a kenyeret a konyhában esszük meg, de a szobában is csípünk belőle, utána meg azt mondjuk, hogy csak a konyhában megevett kenyér volt az igazi.

Buisson–Foldes páros vizsgálata rávilágított, hogy a nők 75%-ának szüksége van a klitorisz stimulálására ahhoz, hogy orgazmust érjen el.

A Hite-jelentés

Az 1970-es években Shere Hite a női szexualitás olyan aspektusait vizsgálta, amelyek előtte senkit sem érdekeltek... Például, hogymit éreznek a nők, ha egy aktus során kielégítetlenek maradnak. A válaszok körülbelül ilyen érzésekről árulkodtak: zaklatott, dühös, megbántott. Némelyek úgy érezték, elárulták és becsapták őket, de volt, aki meg tudta volna ölni a partnerét, miután az a saját orgazmusa után nem törődött többé az ő kielégítésével.

Hite kutatása szerint egyébként a nők harmada soha nem él át semmilyen orgazmust közösülés közben. S ami a legfelkavaróbb, hogy először bizonyította be: ennek nem az az oka, hogy a nők ne vágynának rá... Hanem hogy egyszerűen nem kapják meg, amit akarnak. Kimutatta ugyanis, hogy a klitorisz stimulációjával maszturbáló nők 95%-a könnyen és gyorsan ér el orgazmust, akkor, amikor akar. Ugyanakkor a nőknek csak rendkívül kis százaléka alkalmazza ezt a tudást: alig néhányan merik kényeztetni saját magukat közösülés közben, esetleg erre megkérni a partnerüket... A Hite-jelentés szerint ennek oka a szégyenérzet, feszengés, aggódás afölött, hogy ezzel zavarba hozhatják a partnerüket.

noi-energiak-belso.jpg

Mindkét úton elérhető

Azért is akkora a káosz, mert az egészre csak nemrégiben derült fény, amikor elkészítették a csikló 3D-ben nyomtatott modelljét. Kiderült, hogy a klitorisz némely nőknél izgalom hatására annyira megduzzadhat, hogy idegvégződései elérhetik a hüvely falát is. Meglett tehát a magyarázat arra, miért vannak olyan nők, akik hüvelyi úton is el tudják érni az orgazmust (a többségnek persze szüksége van klitorális izgatásra).

Ma már tudjuk, hogy nincs többfajta élvezet, a klitorális és a hüvelyi orgazmus egyenértékű, hiszen a kulcs mindig a klitorisz – vagyis nincs igaza a klitoriszt megbélyegző Freudnak. (A képen a csikló 3D-s modellje.)

noi-energiak-csiklo.jpg

Fordított Y

„A klitorisz, vagyis a női orgazmus valódi természetéről egészen 2009-ig (!) nem volt valóban tudományos alapokon nyugvó képünk. Mikor is végre az Odile Buisson és Pierre Foldes tudóspáros 3D-s ultrahangos vizsgálat segítségével feltérképezte ezt a csodálatos szervet. És mire jutottak? Hogy a csikló olyan, akár a jéghegy: amit látunk belőle, az csak a csúcsa. Testen belüli kiterjedése akár 15 centis is lehet, formára pedig leginkább egy fordított Y-ra hasonlít. Emellett a férfi makkjánál kétszer érzékenyebb, nyolcezer idegvégződéssel bír, s izgalom hatására szivacsostest-része megduzzad, olyannyira, hogy idegvégződései elérik akár a hüvely felső falát is! Íme, a magyarázat arra, hogy miért ismer minden olvasó olyasvalakit vagy hallott már olyan nőről, aki eléri az orgazmust pusztán hüvelyi izgatással... De ezek a nők kisebbséget képviselnek” – írja Budai Lotti Rizsporos hétköznapok c. könyvében. Ajánljuk a könyvet.

minden_reggel_ujno.sk.png

–néva–
Cookies