A női energiáknak is helyük van a nap alatt, egy térfélen a férfi energiákkal.

Budai Lotti a Rizsporos hétköznapok sorozat harmadik részében a női szexualitás történetét dolgozza fel. Sokan csak most, az ő könyvéből tudják meg, hogy a női örömérzet góca a csikló, vagyis a klitorisz.

a-noi-energiaknak-is-helyuk-van-a-nap-alatt-kezdo.jpg

Sajnos, a nők körében még nagy a homály, pedig a női élvezet egyáltalán nem bonyolult, és bizony nem létezik titokzatos G-pont, kár keresni. (Hisz még mindig találhatunk olyan cikekket a neten, amelyek a nők nem létező G-pontját keresik.) A régebbi korokban – még Sigmund Freud is – azt bizonygatták, hogy csak a hüvelyi orgazmus az igazi, a klitorális nem normális.

Ami azért is butaság, mert mindkettő a csiklóból indul ki. Ez olyan, mint mikor a kenyeret a konyhában esszük meg, de a szobában is csípünk belőle, utána meg azt mondjuk, hogy csak a konyhában megevett kenyér volt az igazi.

Azért is akkora a káosz, mert az egészre csak nemrégiben derült fény, mégpedig 2009-ben, amikor elkészítették a csikló 3D-s nyomtatott modelljét.

Kiderült, hogy a klitorisz némely nőknél izgalom hatására annyira megduzzadhat, hogy idegvégződései elérhetik a hüvely falát is. Meglett tehát a magyarázat arra, miért vannak olyan nők, akik hüvelyi úton is el tudják érni az orgazmust (a többségnek persze szüksége van klitorális izgatásra).

Ma már tudjuk, hogy nincs többfajta élvezet, a klitorális és hüvelyi orgazmus egyenértékű, hiszen a kulcs mindig a klitorisz – vagyis nincs igaza a klitoriszt megbélyegző Freudnak.

minden_reggel_ujno.sk_329.png

Idézetek a könyvből

„Az 1970-es években Shere Hite a női szexualitás olyan aspektusait vizsgálta, amelyek előtte senkit sem érdekeltek... Például, hogy mit éreznek a nők, ha egy aktus során ők maguk kielégítetlenek maradnak. A válaszok körülbelül ilyen érzésekről árulkodtak: 'zaklatott', 'dühös', 'megbántott'. Némelyek úgy érzeték, 'elárulták és becsapták őket', de volt, aki 'meg tudta volna ölni' a partnerét, miután az saját orgazmusa után nem törődött többé az ő kielégítésével.

Hite kutatása szerint egyébként a nők harmada soha nem él át semmilyen orgazmust közösülés közben. S ami a legfelkavaróbb, hogy először bizonyította be: ennek nem az az oka, hogy a nők ne vágynának rá...  Hanem hogy egyszerűen nem kapják meg, amit akarnak.

Ugyanis azt is kimutatta, hogy a klitorisz-stimulációval maszturbáló nők 95%-a könnyen és gyorsan ér el orgazmust, akkor, amikor akar. Ugyanakkor ezeknek a nőknek csak rendkívül kis százaléka alkalmazza ezt a tudást a partnerével: azaz, alig néhányan merik kényeztetni saját magukat közösülés közben, vagy erre megkérni partnerüket... A Hite-jelentés szerint ennek oka...: szégyenérzet, feszengés, aggódás afölött, hogy ezzel zavarba hozza a partnerét.”

mit-nem-tudunk-a-noi-szexualitasrol-konyv_0.jpg

„A klitorisz, vagyis a csikló működéséről és a női orgazmus valódi természetéről egészen 2009-ig (!) nem volt pontos és valóban tudományos alapokon nyugvó képünk. Mikor is végre az Odile Buisson és Pierre Foldes tudóspáros 3D-s ultrahangos vizsgálat... segítségével feltérképezte ezt az egyébként csodálatos szervet. (Hiszen egyetlen faj egyetlen tagjának sem áll rendelkezésére olyan szerv, amelyik csakis örömszerzésre szolgál!). És mire jutottak? Hogy olyan, akár a jéghegy: amit látunk belőle, az csak a csúcsa, hiszen testen belüli kiterjedése akár 15 centis is lehet, formára pedig leginkább egy fordított Y-ra hasonlít.

a-noi-energiaknak-is-helyuk-van-a-nap-alatt-csiklo.jpg
A klitorisz (magyarul csikló) 3D-s modellje

Emellett, hogy a férfi makkjánál kétszer érzékenyebb, nyolcezer idegvégződéssel bír, s izgalom hatására szivacsostest-része megduzzad, olyannyira, hogy idegvégződései elérik akár a hüvely felső falát is! Íme, a magyarázat arra, hogy miért ismer minden olvasó olyasvalakit, vagy hallott már olyan nőről, aki eléri az orgazmust pusztán hüvelyi izgatással... De ők kisebbséget képviselnek.

A Buisson-Foldes páros vizsgálata ugyanis arra világított rá, hogy a nők 75%-ának szüksége van a klitorisz stimulálására ahhoz, hogy orgazmust érjen el.”

–néva–
Cookies