Olaszország egyik leglátogatottabb tájegysége Campania. Itt található a Vezúv, itt látható két ókori nagyváros, Pompeji és Herculaneum, már ami megmaradt belőlük a nagy vulkánkitörés után… Nápoly Európa egyik legrégebben lakott városa, időszámításunk előtt alapították. Ma is éjjel-nappal lüktet benne az élet, kikötőjéből lehet áthajókázni egy mesebeli szigetre, Caprira. Ne feledkezzünk meg a százszor megénekelt Sorrentóról, sem a mesebeli látványt nyújtó Amalfiról, amelynek színes házai napfényben fürödve tekintenek le a tintakék tengerre. És ezzel csak a legnevezetesebb látnivalókat említettük Campaniában. 
Nápolyt látni és meghalni, mondta – ki is? Talán Goethe, talán valaki más. De a tartalma igaz. Ezt a varázslatos tájegységet, a napfény, az enyhe szellők, a virágok és ikonikus ételek birodalmát egyszer az életben mindenképpen látni kell. 

amalfiin.jpg

Program

1. nap:

Gyülekezés a bécsi repülőtéren a megadott utasítások szerint. Csoportunk menetrend szerinti járattal indul NÁPOLYba. Érkezés után transzfer a városközpontba. Szabadprogram ebédlehetőséggel – véletlenül sem szabad elszalasztani a világhírű nápolyi pizzát! Nápolyban már 1830-ban megnyílt az első pizzeria, és megszületett a hagyományos „pizza napoletana” (ma már az UNESCO által nyilvántartott szellemi örökség része). A Világörökség listájára felkerült Nápoly belvárosa is, ahol nem kevesebb mint 500 (!) templom található. A város legszebb részeit idegenvezetővel tekintjük meg. A kora esti órákban érkezés szálláshelyünkre, a 4 csillagos szállodába, amely a Nápolyi-öbölben fekszik. Vacsora a szállodában.

napoly.jpg

2. nap:

Reggeli után egész napos kirándulás az álomszép CAPRI szigetére. A hajó a közeli kikötőből indul. A szigetre érve helyi kisbusz szállítja a csoportot a sziget első községébe, amely szintén a Capri nevet viseli. Főteréről, a Piazzettáról gyalogosan elsétálunk Augustus császár egykori kertjének megtekintésére, amelynek délkeleti oldaláról bámulatos kilátás nyílik a tengerre és a tiszta kék vízből kiemelkedő vulkanikus Faraglioni-sziklákra. A látogatás után a sziget második községébe, ANACAPRIba viszi csoportunkat a kisbusz. Itt újabb lélegzetelállító látványosság, Axel Munthe svéd orvos, író és utazó rezidenciája, a régészeti leletekkel díszített Villa San Michele és meseszép kertje várja a látogatókat. A kert a tengerből kiemelkedő sziget magaslatán helyezkedik el, és szavakkal nehéz leírni azt a sok szépséget, amely ott várja a látogatót. Fényképezni kötelező! A megtekintés után szabadprogram – lehet nézelődni, jó idő esetén fürdeni. Este vacsora a szállodában.

capri-1.jpg

3. nap:

Reggeli után kirándulunk az ókorba – POMPEI várja, hogy bemutathassa, hol és hogyan éltek az emberek az i. sz. első században egy élettől lüktető, hatalmas kikötővárosban. Egészen addig, amíg i. sz. 79-ben kaviccsal és hamuval be nem borította, lakóit pedig mérges gázokkal és tűzesővel el nem pusztította a város közelében emelkedő hatalmas tűzhányó, a Vezúv. Az ásatások során napvilágra kerültek az utcák, terek, házak, kertek, templomok és fürdők, az iparosok házai és a bennük talált számos használati tárgy, a patríciusok otthonaiban a szobák falát díszítő freskók, a padlót borító mozaikok, de látható az amfiteátrum, az oszlopos főtér és ezernyi csoda, ha van idő a szellemváros megtekintésére. A legérdekesebb látnivalókra a csoportot kísérő helyi idegenvezető hívja fel a figyelmet. Délután a festői SORRENTO fogadja a látogatókat. Magasabb pontjairól belátható a mélyen lent kanyarodó Nápolyi-öböl, a vulkáni hegy oldalát gyöngyszemekként díszítő villák, a zöldellő narancskertek, bent a városban pedig a sziklákhoz tapadó házak, a virágzó kertek, a kanyargó, szűk utcák, a számos templom, kézművesbolt, kávézó… Szabadprogram keretében száz csodát fedezhetünk fel ebben a vidám mediterrán városkában. Este vacsora a szállodában.

vezuv_blog_3.jpg

4. nap:

National Geographic szerint a Sorrentói-félsziget déli partja az egyik legszebb a világon. A nap folyamán nagy részén végighaladunk, Amalfitól Positanóig. AMALFI városában hosszabb megállót tartunk, és a ragyogó kilátáson és kellemes éghajlaton kívül élvezhetjük a 9. században épült Szent András-dóm látnivalóit. A festői POSITANO is nagy figyelmet érdemel, főleg elhelyezkedésének köszönhetően, mert házai – Amalfihoz hasonlóan – a meredek vulkáni kúp oldalában épültek. Szabadprogram keretében megcsodálhatjuk a tavaszi melegben pompázó virágokat, a jellegzetes színű házakat, és élvezhetjük a semmihez sem hasonlítható kilátást, amellyel a Sorrentói-félsziget megajándékoz bennünket. Nem szabad megfeledkeznünk a citromkertek kincséről, a finom, de erős limoncellóról sem, hiszen egy kis üvegben hazahozhatunk egy keveset a gyönyörű mediterrán táj ízeiből és illataiból. Szállás és vacsora szállodánkban.

positano-view.jpg

5.nap:

Kora reggel autóbusz szállít el bennünket a nápolyi repülőtérre, ahonnan a reggeli járattal visszatérünk Bécsbe. Bécsből egyénileg utazunk haza Dunaszerdahelyre. 

 

ÚJ IDŐPONT: 2020. október 14. – 18.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 899 euró
 

MI VAN AZ ÁRBAN?

 • a repülőút max. 23 kg-os útipoggyásszal a Bécs—Nápoly menetrend szerinti járattal oda és vissza + repülőtéri illeték, 
 • transzfer kényelmes, klímával ellátott autóbusszal a nápolyi repülőtérről a szállodába oda és vissza, valamint transzfer a kirándulás 3. napján,
 • szakképzett, magyarul beszélő idegenvezető a kirándulás teljes ideje alatt,
 • szállás 4 éjszakára, 4 csillagos, tengerparti hotelben, reggelivel és háromfogásos vacsorával,
 • egész napos helyi idegenvezetés Capri szigetén,
 • autóbuszos transzfer Capriban a kikötőből a turisztikai központba és vissza,
 • hajójegy Capri szigetére és vissza,
 • egész napos autóbuszos kirándulás Amalfiba,
 • helyi idegenvezetés Pompejiben

MI NINCS AZ ÁRBAN?

 • egyszemélyes szobafelár (145 euró / 4 éjszaka)
 • a kiválasztott hely felára a repülőn oda és vissza – 25 euró
 • UNION komplex utazási biztosítás – 10 euró / 5 nap
 • a belépőjegyek ára Capri szigetén: Villa San Michele + Augustus császár kertje – 9 euró
 • belépti díj Pompejibe – 15 euró
 • autóbuszos szállítás Anacapriba – 6 euró

JELENTKEZNI LEHET: office [at] ujno.sk vagy +421 905 975 880.

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg

Új Nő csapata