A Max Mara vezető olasz divatcég. Made in Italy... Története az ötvenes években kezdődött egy olyan családban, amelyik mindig is a divattal foglalkozott.

Először divatüzletük volt, majd szabóságot és egy precíz varróiskolát működtettek. Nem csoda, hogy ilyen hagyományok után a jogi pályára tévedt Achille Maramotti pályát váltott, s 1951-ben megalapította a Max Marát. Stílusosan, kis fortéllyal felöltöztetni a nőt! – ez volt filozófiája alapja.

oltoztessetek-fel-az-orvos-feleseget-kezdo.jpg

Azoknak a nőknek dolgoztak, akik nem engedhetik meg maguknak az egyedi ruhakölteményeket. Maramotti az orvos feleségének, a középosztálynak akart ruhát csinálni. A méretválasztékot is megújították, s ezzel nagy elismerést váltottak ki. Nem véletlen, hogy ma minden modell Max Mara kabátban futkos.

Kezdetben csak kabátokkal foglalkoztak, és már az első kollekciójuk mérvadó volt: a modelleket pontos méretezés és vágások, egyszerű vonalak jellemezték.

Ötvözték a francia szabászatot a híres olasz kézművességgel. Ezekben az években készült ikonikus kabátjuk, a 101801, mely azóta minden kollekciójukban megjelenik. Minden nő álma, hogy egyszer nagyot villantson benne. Ez a kabát kasmírból és gyapjúból készül.

oltoztessetek-fel-az-orvos-feleseget-barna.jpg
101801

A másik híres darab a Manuela, amelyik puha teveszőrből készült, s benne van minden, ami a Max Mara minőséget jellemzi. 1998 óta készítik hatalmas sikerrel.

oltoztessetek-fel-az-orvos-feleseget-barna-2.jpg
Manuela

A harmadik legendás viselet a Teddy Bear, amely idén újra megújult. Ez egy selyemből és pihepuha teveszőrből készült kabát, amit két évvel ezelőtt a luxusmárkák gáláján („The Best of the Best”) a legjobb női kabátnak választottak.

oltoztessetek-fel-az-orvos-feleseget-feher.jpg
Teddy Bear

hirlevel_web_banner_2_466.jpg

–néva–
Cookies