Farkas Ágota (41, Somorja) a nyékvárkonyi ötcsillagos Amade Château igazgatónője. Nem szokványos, hogy egy hotelt – pláne ötcsillagos kategóriában – nő igazgasson. Ági azonban felvette a kesztyűt, mikor felkérték az irányításra. Pár év alatt bebizonyosodott, hogy jól gondolta, amit gondolt, elhivatottsága meghozta a gyümölcsét.

Március elején kiosztották a Trend Top Szállodák díjait. Itt a legjobb hazai hoteleket rangsorolják, és idén az Amade kastélyszálló megosztott első díjat nyert. (© Fotó: Dömötör Ede)

ot-csillagos-holgy-kezdo.jpg

– A versenyben 200 szálloda és étterem vett részt. A zsűri előzetes bejelentés nélkül, vendég gyanánt érkezett. Csupán távozáskor fedték fel magukat. Éppen ezért különösen becsülöm a díjat, mert itt nem lehet készülni. A szakmai zsűri sima vendégként érkezett, és alaposan letesztelte a szolgáltatásokat. Bízom benne, hogy ezután még több vendég ismeri és szereti meg szállodánkat. 

A családcentrikus Ági két gyermek – Edina (11) és Tamás (13) – édesanyja. Nagyon szereti a gyermekeit, a családi együttlétek adják neki az erőt a helytálláshoz az élet „keményebb” területein.

Gyakoriak náluk a késő éjszakába nyúló meghitt beszélgetések, amikor a gyerkőcök kiöntik a szívüket, és elmesélik édesanyjuknak legféltettebb titkaikat.

A család számára fontos a közös reggeli, ami mára napi rituálévá alakult. Szabadidejüket szívesen töltik a természetben, gyakran járnak biciklizni a töltésre. Férje szenvedélyes motoros, és időnként Ági is vele tart. Télen síelni szoktak, nyáron pedig Olaszországba indulnak. (Férje vállalkozik, olasz partnercégekkel működik együtt.)

Mivel nem szeretik a zsúfolt helyeket, és az aktív pihenést részesítik előnyben, szívesen járják az országot. A körutazásokat a gyerekek is élvezik. Ági szereti a zenét, gyerekkora óta zongorázik.

ot-csillagos-holgy-belso.jpg

– Egyszer egy családi ismerős azt mondta nekem: úgy játszom, mint egy kis Kodály. Mostanság egyre kevesebb időt tudok a hobbijaimra szakítani, de ha van öt percem, odaülök a zongorához. Szeretnék újra kis Kodály lenni, több időt szentelni a muzsikának – mondja mosolyogva.

hirlevel_web_banner_1.jpg

–szűcs–
Cookies